1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik viel zojuist steil achterover toen ik dit las...:shock::shock::shock:
   
 2. Dat betekent dus dat je in ieder geval de Duitse RTL-zenders (De Nederlandse RTL-zenders vallen onder dezelfde RTL-groep) niet met een gewone CI-module kunt zien, maar hiervoor dus ook CI+ nodig hebt. Een logische stap natuurlijk, maar als je televisie geen CI+ ondersteunt is dat erg jammer.
   
 3. Mooi, dan hoeven we die zender in ieder geval al niet in het HD pakket op te nemen.
   
 4. Het lijkt mij dat RTL 4, 5, 7 en 8 HD gewoon gratis ter beschikking komen voor iedereen bij Ziggo. Net zoals Nederland 1, 2 en 3 HD. :D
   
 5. Daar had ik het dan ook niet over.
   
 6. Wat ik uit het artikel begrijp is dat de HD-zenders van de RTL-groep in Duitsland de CI+ willen gebruiken voor alle DVB-vormen: kabel, satelliet en terrestrisch. De reacties op het bijbehorende Duitse forum zijn uiteraard heftig, en men wenst uiteraard dat deze plannen een groot fiasco worden, omdat ze niets meer te maken zouden hebben met de wensen van de kijker, eerder met de maker (die wil immers maximaal beschermen en maximaal verdienen).

  (Ik verwacht hier eerst wel politieke reacties op in Duitsland, maar dat terzijde.)

  Waar het mij met hyperlink om gaat is aan te geven dat Ziggo absoluut niet de enige is die iets met CI+ wil. Kabel Deutschland had al ja gezegd, en nu dus ook RTL-Duitsland.

  Het gevolg volgens het Duitse artikel is ook, dat niet alleen modules, maar de totale hardware zal worden gemonopoliseerd met CI+. (Dat zal ook SKY-Duitsland (voormalig Premiere) best zien zitten.) Ontvangers met een gewone CI zullen in Duitsland volgens deze plannen nooit RTL-HDTV kunnen ontvangen.
   
 7. Ik heb het dus wel over CI+ ontwikkelingen in Duitsland, he?
   
 8. Maar dat is toch juist de hele bedoeling van de invoering van CI+ ; het -kunnen- beschermen van de content. Helaas kunnen daar ook veel mensen de dupe van worden.
   
 9. Dat weet ik, en tot op zekere hoogte mag dat ook best, maar de schaal waarop RTL-Duitsland de CI+ wil gaan invoeren, gaat veel verder. Alle DVB-vormen HD lopen straks via CI+.

  Het is denkbaar, dat RTL-D een monopolie op de apparatuur/hardware wil opbouwen vergelijkbaar met SKY-UK. En SKY-Duitsland wil dat vast ook wel.
  Zij kunnen de markt proberen in handen te krijgen door apparatuur gratis of tegen een zacht prijsje met de HD-abonnementen mee te leveren.

  Het gaat hier m.i. niet om contentbescherming meer.Dat woord lijkt eerder ge/misbruikt te worden om een marktaandeel op te bouwen met een muur erom.

  Als ik de onwikkelingen in Duitsland zo lees, krijgen de CI+ -pessimisten snel gelijk.
   
 10. Ik snap ook niet waarom Ziggo hier zo graag de eerste mee wil zijn. Ze kunnen toch veel beter eerst de kat uit de boom kijken en dan bestaande techniek implementeren. De ervaring leert dat Ziggo niet echt goed is in nieuwe dingen introduceren.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina