1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Goeie vraag :cool:
  Deze Pana plank heeft echt zo'n beetje alles op zitten wat je maar kunt wensen. (check Google).
  Maar het verbaaste mij gisteren ook een beetje toen ik op een site las dat de Pana geen CI+ ondersteund.
  En ik heb rete veel moeite moeten doen om überhaupt uitsluitsel te krijgen op de vraag of CI+ zou worden ondersteund. Panasonic zelf, en daarmee ook 99% van alle overschrijf-sites, geven alleen maar aan dat dit model een CAM slikt voor DVB-T/S/C maar niet dat het geen CI+ ondersteund.

  Maar ik kan ernstig goed leven met dit ene minpuntje.

  @Archie.
  Je hebt natuurlijk helemaal gelijk. Een CAM doet niets met beeldverwerking.
  Zo heb je 10 jaar sat. ervaring en zo stel je een domme vraag :schater:
   
 2. Voor het functioneren van de AlphaCrypt Classic CAM maken die CI+ specifieke dingen (ofwel de CI+ beperkingen) niets uit, net zoals het ook niets uitmaakt voor de alle "geceritficeerde" losse kabel ontvangers. Pas als Ziggo in combinatie met Irdeto het Irdeto protocol wijzigt zal de AlphaCrypt Classic CAM ermee ophouden, maar dat kan pas nadat alle losse kabel ontvangers een firmware update voor de SoftCell Irdeto softCAM hebben ontvangen.
   
 3. Ah ok..dank. Dat wist ik niet. Weer wat bijgeleerd! ;)
   
 4. Ik had het idee, dat de CI+ beperkingen in beginsel wellicht op enkele zenders toegepast gaan worden. Als dat überhaupt al technisch mogelijk is!
  Ik hoop eigenlijk ook, dat het zo uitpakt. Zelf heb ik namelijk geen Film1 en Sport1. Dus zodoende hoop ik nog wat langer plezier te hebben van mijn Alphacrypt.
   
 5. Je bent er dus van uitgegaan, dat je met een losse ontvanger blijft werken. Was alleen mooi geweest als het niet nodig was geweest.

  Veel plezier ermee in ieder geval!
   
 6. Een AlphaCrypt Classic CAM is geen CI+ CAM, dus die negeert de instructies die de digitale provider verstuurd voor de CI+ CAM. Misschien ter verduidelijking: In principe verandert er niets aan het signaal van een kanaal voordat het door de CAM (standaard DVB CI CAM of softCAM of CI+ CAM) in een apparaat gaat. Er komt alleen iets bij, namelijk de instructies waarmee de digitale provider aan een CI+ CAM kan instrueren dat het kanaal alleen met (hernieuwde) encryptie de CI+ CAM mag verlaten of waarmee aan een apparaat met CI+ slot kan geïnstrueerd dat een kanaal alleen met encryptie mag worden opgenomen en zo zijn er nog meer van die CI+ beperkingen die via instructies worden verzonden. De standaard DVB CI CAM zoals de AlphaCrypt Classic CAM of de Irdeto SoftCell softCAM in de aanbevolen kabel ontvangers herkennen dat soort CI+ instructies niet en behandelen dat dus zoals alle zogenaamde DVB private data die ze niet herkennen, namelijk door het te negeren.

  Voor de AlphaCrypt Classic CAM is het dus alles of niets. En dat niets kan alleen bereikt worden door den Irdeto protocol update zodat de AlphaCrypt het Irdeto protocol niet meer begrijpt en dus niet meer werkt.
   
 7. Hmm...uhu...ok...
  Dus dat houdt in, dat wanneer Ziggo de eerste aanzet voor CI+ doet alles voor CI op zwart gaat?
  Zoals ik je verhaal interpreteer zou mijn CI pas op zwart gaan als ze ook daadwerkelijk CI+ instructies voor het betreffende kanaal gaan versturen. Want daar kan mijn CI niets mee. Zie ik dat goed?
   
 8. Nee, zoals ik al zei negeert een standaard DVB CI CAM de CI+ instructies. Pas als Ziggo besluit om moedwillig het Irdeto protocol te wijzigen zodat de Alphacrypt Classic CAM er niet meer mee overweg kan dan gaat de boel op zwart. En dat zal dus volgens de uitspraken van Vos over een anderhalf jaar gaan gebeuren.
   
 9. In mijn specifieke geval kan ik dan beter wachten tot Ziggo met de eigen CAM komt. Welliswaar CI+ en in de + niet ondersteund door de Panasonic, maar wel met de zekerheid dat Ziggo de CAM niet zal uitsluiten.

   
 10. Je weet dan alleen niet of hij van Ziggo in jouw TV zonder CI+ slot mag functioneren. Als Ziggo wil voorkomen dat "hun" CI+ CAM alleen maar in door hen "gecertificeerde" apparatuur met CI+ slot functioneert dan heb je dus niets aan die CI+ CAM van Ziggo.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina