1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vermoedelijk zal de TV bij het weergeven van een radio kanaal een still picture weergeven of zwart beeld tonen. Zeg maar hetzelfde soort "beeld" dat je ziet wanneer je met de Humax IR-FOX C een radio kanaal aan het weergeven bent en je laat de TV aanstaan. Misschien is de TV wat geavanceerder zodat het panel na verloop van tijd wordt uitgeschakeld, maar dat zal je moeten uitproberen of nakijken in de handleiding. In ieder geval moet je TV aanstaan voor de weergave van de radio kanalen omdat de TV de ontvanger is. Vandaar mij tip om de oude Humax IR-FOX C gewoon te blijven benutten als een digitale radio ontvanger indien je besluit om een CI+ CAM te nemen zodat je direct de (HD)TV kanalen via je TV kan weergeven. Daarvoor heb je dan wel een tweede smartcard nodig.
   
 2. De optie van een tweede smartcard in mijn oude decoder had ik zelf nog niet bedacht dus dank je wel voor die tip. Echter televisie aan bij radio luisteren, ook al stuur ik de audio naar mijn receiver, vind ik toch geen prettige optie. Het lijkt me dat een externe HD decoder toch de enige nette oplossing is om digitale radio te luisteren. Natuurlijk heeft de receiver ook radio en bestaat nog de optie van internetradio maar dit vroeg ik me gewoon af.
   
 3. Uiteraard hoeft je TV niet aan te (blijven) staan als je gebruik maakt van de Humax IR-FOX C als digitale radio ontvanger aangesloten op de receiver. Wel heeft de Humax IR-FOX C als nadeel dat er geen displaytje op zit zodat je tijdens het wijzigen van de radio kanalen niet kan zien wat je aan het doen bent. Daarvoor zal dan toch (even) de TV aan moeten.
   
 4. Dat is de analoge, en die is op de NL zenders van beroerde kwaliteit, zowel via de kabel als via de FM. Veel te veel compressie, met als gevolg vervorming. Dat is met name te horen als je naar klassieke muziek luistert. Als achtergrondgeluid is het het bruikbaar, maar niet als je echt gaat luisteren.
  Wat ik doe is de satellietontvanger gebruiken als ik betere kwaliteit wil. Die is uiteraard digitaal, met een redelijke tot goede bitrate, 440 bij de duitse zenders.
  Maar inderdaad, dan heb je wel de TV nodig om goed de zenders te kunnen zoeken. Anderzijds, zó vaak gebruik ik dit niet, dus voor die enkele keer is dat te doen.

  Groet,
  JW
   
 5. Nee, gewoon je IR-FOX gebruiken, daarmee ontvang je digitale radio. Een HD ontvanger heeft geen extra mogelijkheden of zenders voor radio. Alles wat je digitaal kunt ontvangen is al mogelijk via de IR-FOX.
   
 6. Ik heb geen idee of mijn vraag al eens in dit topic is behandeld.
  Heb gisteren de Panasonic TX-P46G15 plasmabak binnengekregen en dit beestje heeft de mogelijkheid voor het plaatsen van een DVB-T/C en S cam.
  Helaas (het eerste minpuntje) ondersteund Panasonic in al zijn tv's alleen CI en géén CI+ cams.
  Uiteraard zal de nieuwe ZIGGO CAM backwards compatible zijn maar in hoeverre verschilt dadelijke een originele Ziggo CAM nog van een Alphacrypt.
  En wat ga ik dadelijk missen aan extra functionaliteit van de CI+ CAM ?

  Laatste vraag (tikkie offtopic) :roll:
  Heb nu een Humax IRHD-5000 en een Samsung DCB-360H...
  Heeft iemand de één van beide decoders al eens kwalitatief vergeleken met het direct kijken via een CAM ?
  Is er merkbaar verschil in beeldkwaliteit ?
   
 7. Een CI+ CAM is alleen in backwards compatible mode te gebruiken in een standaard DVB CI slot bij kanalen waarvoor Ziggo geen extra CI+ beperkingen instelt. Met andere woorden: Ziggo bepaalt of jij de CI+ CAM in apparatuur met een standaard DVB CI slot kan gebruiken. Als Ziggo namelijk het beleid heeft om dat tegen te gaan dan zetten ze op alle digitale TV kanalen die extra CI+ beperking aan en jij hebt dan geen beeld en geluid.

  Er is in dit topic al meerdere keren aan Ziggo gevraagd om het beleid tot het gebruik van de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM in apparatuur met standaard DVB CI slot toe te lichten, maar daarop komt geen reactie. Daarmee creëert Ziggo dus dezelfde onzekerheid voor de klanten met apparatuur met een DVB-C tuner en een standaard DVB CI slot als wanneer deze klanten een AlphaCrypt Classic CAM aanschaffen. Immers, misschien is de voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM in eerste instantie wel te gebruiken in backwards compatible mode op de meeste kanalen, maar besluiten ze na enige tijd om dat toch ongedaan te maken waardoor deze groep klanten dan met een niet meer te gebruiken Irdeto CI+ CAM zit.

  Een CI+ CAM brengt voor de consumenten geen enkele extra functionaliteit t.o.v. de standaard DVB CI CAM. Sterker nog, de CI+ CAM brengt de digitale TV providers alleen maar meer mogelijkheden om de klanten beperkingen op te leggen.

  Misschien nog maar een keer een herhaling van het volgende: Een standaard DVB CI CAM of een CI+ CAM is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart vorm. Een CAM heeft maar één functie en dat is het verwijderen van de encryptie van het signaal van het digitale kanaal dat je wilt gaan weergeven indien je beschikt over het juiste abonnement. En of je beschikt over het juiste abonnement wordt uiteindelijk bepaald door de smartcard.

  Alle functionaliteit en kwaliteit die te maken heeft met de weergave van digitale TV kanalen wordt bepaald door de hardware en software van het apparaat met DVB-C tuner. De MPEG chipset in het apparaat bepaalt dus of het wel of niet mogelijk is om SDTV en HDTV kanalen weer te geven en in welke kwaliteit dat gebeurt. Lees dus de specificaties van het apparaat om te bepalen wat er wel en niet kan met het digitale signaal voor zaken als EPG, teletext, ondertiteling via teletext, DVB ondertiteling, etc.
   
 8. Volgens mij werkt de CI+ CAM van Ziggo straks niet in een normaal CI slot hoor.
  Omgekeerd werkt het wel... als je nu een toestel hebt dat CI+ ondersteunt kún je daar ook een Alphacrypt CI CAM in doen. En dat zou ook moeten werken. Dit is even hoe ik het tot zover heb begrepen. Zo kijken sommige mensen op dit moment via hun DVB-C met CI+ ontvanger van hun tv nu digitale tv. Dit kunnen ze gebruiken totdat Ziggo de CI+ CAMs gaat verkopen.

  Wat je gaat missen aan extra functionaliteit van de CI+ CAM is waarschijnlijk, dat je op de langere duur voor digitale tv je DVB-C ontvanger van je "plasmabak" niet meer kunt gebruiken. En een apparaat met CI+ zou je waarschijnlijk wel kunnen blijven gebruiken. ER WORDT ECHTER NOG GEWACHT OP EEN LIJST VAN TVs DIE DOOR ZIGGO ONDERSTEUND WORDEN!
  Het idee hier op het forum is, dat men waarschijnlijk met de CI+ specifieke dingen zal beginnen met Film1, Sport1 enz. En op de langere duur is het best te bedenken dat je enkel met een toestel met CI+ ontvanger en CAM nog digitale tv kunt ontvangen en dat je CI CAM voor alles op zwart gaat.

  Volgens Gradus Vos van Ziggo zal dit het komende jaar tot anderhalf jaar nog niet het geval zijn.

  Vraagje aan jou: waarom heb je een apparaat met een CI CAM gekocht en niet één met een CI+ CAM? (Gewoon nieuwsgierigheid.)
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Je kan dit zelf ook testen met de zenders NL1/NL1-HD.
  Deze worden momenteel door Ziggo zonder encryptie uitgezonden zodat je deze ook op je nieuwe Panasonic TV kunt bekijken zonder aanwezige smartcard/CAM. :wink:
   
 10. Een CI+ CAM kan in backwards compatible mode gebruikt worden in een apparaat met een standaard DVB CI slot indien de digitale provider op het weer te geven kanaal geen extra CI+ beperkingen in heeft gesteld.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina