1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Afweging...

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Kabrio, 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Momenteel hebben we thuis het X-tra abonnement.

  Ik durf mijn handen in het vuur te steken dat er zeker veel meer abonnees zich op dit moment af gaan vragen: 'Wat gaan we doen?'.
  'Wat gaan we doen' in de zin van: wachten we op de verrassende veranderingen van het X-tra abonnement of gaan we overstappen op de 'Powerbundel'...? Iets wat Multikabel ons 'bijna' in de strot duwt...

  Schijnbaar wil Multikabel dat we overstappen op een 'Powerbundel'... maar ja, ik vind het heerlijk dat ik een DVD'tje binnen een half uurtje binnen heb. Is het verstandig om te wachten op wat komen gaat...? (oliegekoelde UTP-kabels moesten we aanschaffen toch?) òf gaan we burgerlijk gelijk maar downgraden naar een Powerbundel?

  Wat denken jullie?

  PS We maken geen gebruik van digitale telefonie of televisie...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 apr 2008
 2. Je moet in dit geval drie (3) afwegingen maken.
  1. ga ik besparen op telefonie als ik downgrade naar een powerbundel?
  2. een DVD'tje met een paar minuten langer downloaden, acceptabel?
  3. Is het prijsverschil tussen beide pakketten aantrekkelijk?
  Aan u de afweging.

  met groet,
  Tom
   
 3. Gaat Power nu al niet ver uit boven de specificaties waarop menigeen is ingestapt destijds op XTra ? Hoe lang zal het duren voordat Power ook uit gaat boven de huidige specs van Xtra ? Als je nagaat hoe snel dat allemaal is opgetrokken. Ik zou eerder vanuit die optiek redeneren. Tenzij natuurlijk het snelste nog niet snel genoeg is, dan ben ik bang dat er niets anders op zit dan maar af te wachten. Toezeggingen zijn er volop, het tijdpad lijkt echter onzeker. Een derde optie is natuurlijk even een stapje "terug" en tzt weer instappen.
   
 4. Tja ik zit met diezelfde afweging. Ik wil er iniedergeval als eerste bij zijn wanneer we naar eurodocsis 3.0 gaan. :p

  Je zou wel tijdelijk kunnen downgraden, maar ik zou dan geen jaarcontract aan gaan (oftewel neem geen decoder aanbieding etc.) Anders kan je niet terug naar x-tra op het moment dat de snelheid daarvan omhoog gaat.
   
 5. Als je alleen downgrade, ga je van 22 naar 12 Mb. dan heb je geen bundel.
  wel een bundel: 16 MB, maar een jaarcontract.

  Met groet,
  Tom
   
 6. Ik zit ook zwaar na te denken wat te doen en ik begin steeds meer het gevoel te krijgen dat downgraden naar de powerbundel de beste optie is.

  Op dit moment neem ik alle opties van Multikabel af: internet (Xtra), televisie en telefonie en als ik dan kijk wat ik maandelijks zou kunnen besparen dan zou je gek zijn om niet te downgraden en de extra tijd voor het downloaden van een DVD op de koop toe nemen. Momenteel betaal ik maandelijks bijna € 100 wat een boel geld is.

  Het enige waarom ik het niet zou doen zijn mijn principes t.o.v. MK maar misschien moet ik ze maar gewoon overboord gooien

  In jullie geval denk ik dat downgraden niet echt veel zin heeft omdat jullie geen gebruik maken van TV en telefonie dus bespaar je maandelijks maar € 5 en heb je 10Mbit minder in downloadsnelheid.
   
 7. Ik bedoelde downgrade naar een powerbundel. Want ook al neem je er dan telefonie bij, het blijft voor MK een downgrade vanaf x-tra.

  Je hebt als het goed is alleen een jaarcontract als je gebruiktmaakt van de aanbieding. Neem je gewoon een bundel zonder cadeau etc, dan is dit maandelijks opzegbaar (althans dit was tot voor kort zo, of ze moeten het weer veranderd hebben)
   
 8. Nee, een bundel is alleen een jaarcontract bij speciale acties, dus als je de "gratis" ontvanger afneemt. Maar die PVR acties gelden vaak alleen voor nieuwe klanten. Als je niet meedoet aan de speciale actie is ook een bundel gewoon per maand opzegbaar. Zie de aanvullende algemene voorwaarden van afgelopen oktober.
   
 9. Kijk, het feit dat Multikabel (ik zeg expliciet Multikabel en geen Ziggo) iets van plan is met het X-tra abonnement is nu wel duidelijk. Dit zullen ze zelf ook echt niet meer kunnen ontkennen. Maar ja, wat zijn ze van plan?
  1. Gaat het supersnel worden (gebruik makende van eurodocsis 3.0)?
  2. Gaat het uitgefaseerd worden?
  Mocht het inderdaad uitgefaseerd worden, lijkt het mij niet meer dan logisch en eerlijk om dit te gaan melden tegen de huidige gebuikers van dit heerlijke abonnement. Of gaat men dan nog even geld opstrijken tot die tijd en de huidige gebruikers straks verplichten een 'Powerbundel' te nemen? Als de 'Powerbundel' voldoende was, waren we allang teruggegaan... maar ja.

  Spanning is leuk, spanning is op de gezonde manier wel goed, maar dit riekt meer naar de stiekeme kant. Als voorbeeldje (volledig losstaand qua onderwerp): autofabrikanten geven teasers weg om zo hun kopers te trekken...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 apr 2008
 10. Ik heb gisteren even gebeld met Multikabel over de mogelijkheid van het downgraden en als ik zou overstappen naar de powerbundel dan ontvang ik voor € 14,95 een digitale decoder.

  Voor de goede orde, ik heb nu Xtra, telefonie en digitaal basispakket maar allemaal los. Als ik de woorden van Cees goed lees dan is mij gisteren onjuiste informatie verschaft en hoef ik dus niet te rekenen op een (voor mij nutteloze) bijna gratis decoder.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina