1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Slechte NED 1 analoog icm digitaal

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door BMWMaX, 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nou, het is weer feest. Het geluid (digi) viel spontaan uit en diverse analoge kanalen hadden weer slecht beeld. Nog veel erger dan voorheen.

  Het geluid is weg op alle digitale kanalen. Het slechte beeld op de analoge kanalen wisselt nu tussen vrijwel niets dan sneeuw/ruis/strepen tot lichte ruis. Of de digitale ontvanger nu aangesloten zit of dat maakt niet uit.

  De helpdesk is niet bereikbaar dus dat belooft weer wat de komende tijd.
   
 2. Ik vrees ook het ergste, velen van ons hebben het Sonera-tijdperk nog meegemaakt en ik hoop dat we daar niet weer naar terug gaan. We beginnen al met een dubbele incasso (die ik niet accepteer) en inderdaad het analoge beeld lijkt soms nergens naar...HELP !! We gaan die tijd toch niet weer krijgen he?:evil:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 mei 2008
 3. hoe meer je op de kabel aan sluit hoe meer storing/ruis /blurb enz je krijgt. zorg voor goei kwalitijt kabels en ook voor metaalen koppen aan je stekker ook moet je als je het sinjaal gaat splitten er ff een versterkertje tussen zetten. en soms iets je stekerkopjes verdraaien wil ook nog wel eens helpen
   
 4. Standaard TV dienst

  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2004/12/
  Al vanaf Januari 2005 levert Multikabel een standaard digitaal TV pakket en krijg je analoge TV er gratis bij, daar zijn ze een jaar later wel weer op terug gekomen toen er voor het basis pakket weer €1,95 betaald moest worden. Maar dat is inmiddels ook weer afgeschaft.
  Dat de kwaliteit van analoge TV iets minder is geworden klopt. Maar als je een bundel hebt kun je ook digitaal kijken dan heb je weer een spatzuiver beeld. Bovendien kun je de radio nu ook zonder ruis ontvangen via dezelfde digitale ontvanger.
  Als het aan mij ligt blijft analoog alleen Nederland 1 tot en met 10 over zodat er weer wat ruimte ontstaat voor meer digitale kanalen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 17 mei 2008
 5. Sinds enige maanden hebben wij langzaam lopende diagonale strepen over het scherm. Ik heb al van alles geprobeerd, totaan het direct nieuwe Hirschman kabel leggen van de CAI-aansluiting in de meterkast naar de TV, en tijdelijk zonder iets ertussen: geen splitters of andere apparaten of dvd-recorder. Het vreemde is dat deze storing zich alleen op Nederland 1 voordoet. Ik heb ook al omringende stekkerdozen even opzij gezet, andere apparaten op diezelfde stekkerdoos eruit gehaald en alle analoge verbindingen naar hifi-apparatuur er even afgehaald, alles zonder resultaat. Ook fijnafstemming op de tv maakt niet uit.

  N.b. wij hebben geen digitale tv, dus ook geen set-top box ertussen. En als we het beeld van de tuner uit de dvd-recorder gebruiken, dan hebben dit probleem niet, net zoals de CRT-tv die boven op de slaapkamer staat.

  Iemand nog suggesties?

  [​IMG]

  (dit is nog een foto tijdens 't EK, maar de Tour is net zo dramatisch :cry: en om 8 uur is Sascha de Boer ook gestreept..)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 7 jul 2008
 6. Ik zou toch alle verbindings stekkers van de coax kabel eerst op breuk
  controleren bij de bevestigingen van de kabels.
  Dit was bij mij het geval. De kern van de kabel kwam nog wel tegen elkaar,
  maar was toch gebroken vlakbij het schroefje om deze vast te zetten.

  Hierna had ik geen strepen meer op Ned 1.
   
 7. Het lijkt er een beetje op dat de storing in de tv wordt opgewekt. Je zou als laatste mogelijkheid nog eens kunnen proberen om de netstekker om te keren (180 graden draaien)...
   
 8. Nog wat geëxperimenteerd: als ik de antennekabel bij de ingang van de tv beweeg dan "verloopt" de storing. De lijnen bewegen dan langzamer of sneller, of zijn zelfs even weg. Een andere antennekabel maakt echter niet uit. Het lijkt er dus op dat het chassisdeel van de antenneaansluiting niet helemaal joepie is (blijft vreemd dat de storing alleen op Nederland 1 is).
   
 9. Ik heb hetzelfde meegemaakt met een LG lcd tv. Bij rommelen aan de antenne-ingang, waarbij de connector net wel/net niet contact met de antenne-ingang maakt (ietsje eruit trekken) is de storing minder of zelfs weg. Het is beslist geen mechanisch defect aan de antenne-ingang! Alle andere apparatuur is afgekoppeld, alleen de antennekabel is met de tv verbonden. Omkeren van de netstekker maakt niets uit. Er zijn geen andere apparaten op hetzelfde stekkerblok aangesloten. De storing is niet op alle kanalen. Lastig... :? Een CRT tv op dezelfde aansluiting heeft de storing niet. Het lijkt er toch op dat het uit de tv zelf komt...
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 19 jul 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina