1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. HD TV panasonic en Samsung decorder

  Ik heb dezelfde combi .HDTV werkt prima met de Panasonic Plasma TV maar het geluid helaas bij de duitse zenders via HDMI aansluiting niet . ook bij sommige HDTV kanalen niet .Dus dat is nog een probleem.
  Uiteraard kun je via de scart op de tuner het geluid laten horen maar zou toch niet de bedoeling moeten zijn.
  Ik heb wel eens gehoort dat er een speciale chip in de HD samsung tuner zit (oude) die dan vervangen moet worden moet je zelf weer contact opnemen met samsungservice ?
   
 2. Diverse Duitse zenders hebben DD geluid, ook als het alleen stereo betreft.
  Bezit je Plasma een ingebouwde DD decoder? Zo niet zal hij niets met met DD signaal, wat de decoder meen ik standaard uitvoert via HDMI, aankunnen.
  Zo niet kun je het geluid in de decoder omzetten van digitaal naar PCM, je kunt dit vast programeren in het menu geloof ik maar je kunt ook simpel van het audio spoor wisselen via de afstandsbediening.
  Dan zou je geluid wel via HDMI moeten werken in combi met je scherm.

  Mijn CRT tv beschikt over een DD decoder en kan er Virtual Dolby Surround van maken. Meestal werkt dit goed in combi met de Samsung decoder echter soms moet ik een paar keer heen en weer schakelen om het geluid te krijgen. Mede omdat ik het nu eenmaal gewent ben om het geluid via mijn HT set te laten lopen, Kef iQ5 speakers klinken toch heel wat beter dan tv speakertjes, laat ik het echter eigenlijk altijd via de receiver lopen en heb ik nergens last van.
  Wel kies ik doorgaans voor het analoge geluids signaal als het bij het DD signaal slechts om stereo (2.0) gaat. Door de compressie is het DD signaal naar mijn idee dan nl. minder "vol / dynamisch" dan het analoge geluids spoor.
   
 3. Als ik dit zo lees over die Humax, wordt ik steeds blijer met mijn HTPC (zelf gebouwde media center computer), met floppy DTV tuner kaart+Alphacrypt CAM, (HDTV hardware bijelkaar nog geen 300 Euro), en ik kan alles zien opnemen(ook de HDTV kanalen!) en afspelen in perfecte kwaliteit.

  Audio via SPDIF out over de Marantz receiver die DD, DTS zelf kan omzetten... helemaal geweldig!

  Niet ondersteund door Ziggo, maar als ik dat zo lees hiero is die ook niet zo best, dus wat de toegevoegde waarde daar dan van is kun je je afvragen.

  De ondersteuning van de hardware die ik heb is prima en van de software die ik gebruik (mediaportal) is die zelfs uistekend.

  Ik geeft toe, ik heb de nodige opstart problemen gehad, maar die zijn met hulp van de software makers en hardware makers allemaal opgelost, en het werkt nu zoals het hoort.

  Lots
   
 4. Misschien overbodig en zal ik een hoop gezeur over me heen halen, maar kijkt degene die een HD decoder hebben zonder het HDTV extra pakket nu deze zomer naar het EK/OS gratis in HD of dient er toch een extra HD abonnement afgesloten te worden?

  Het is nogal onduidelijk als ik het hier zo eens lees.
   
 5. Tot nog toe heb ik het idee dat men geen hd abo nodig heeft om Ned1 HD (om het zo maar even te noemen) te kunnen bekijken met de HD decoder.

  Zo leek het ook in de oorspronkelijke berichten van de NOS / Kabelaars te staan.
  Echte duidelijkheid is er echter nog niet gegeven door Ziggo, of UPC wat dat betreft.
   
 6. Juist dat is het dus. De onduidelijkheid. De vorige wk/ek's werden in breedbeeld uitgezonden en hoefde je ook nooit iets extra's voor te doen. Maar hoe negatief het ook klinkt, het zal wel iets gaan kosten. Ze doen niet snel iets gratis :-P
   
 7. De eerste HD-PVR is de Scientific Atlanta VOD ontvanger. Deze ontvanger zal eind Q2 worden geintroduceerd in het casema gebied als alle testen met succes worden doorlopen.
   
 8. Eigenlijk weet ik het antwoord al ;) Maar toch ga ik het vragen. Wat is de prijsindicatie?
   
 9. HD PVR kun je op dit moment alleen realiseren met een HTPC, met gewoon windows Vista of XP plus derde partij mediacenter software (dus GEEN Windows Media Center, die ondersteund nog altijd geen HDTV!).

  Weliswaar niet ondersteund door Ziggo, maar het werkt vooralsnog wel prima bij mij.

  Lots
   
 10. Samsung HD van multikabel

  ik heb bovenstaande en heb er minder problemen mee dan met mijn pace HD satelliet ontvanger

  Waar ik echt op zit te wachten is een HD receiver die een flinke harde schijf heeft voor opnames in full HD.

  Sommige uitzendingen in HD komen aardig in de buurt van wat mijn PS3 blu ray levertop mijn schermpje.......

  Ik zou gewoon de Samsung kopen..... en genieten!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina