1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. ZENDERS VAN PUBLIEKE TV HAARSCHERP

  door Alfred Monterie
  HILVERSUM, zaterdag

  De publieke zenders Nederland 1, 2 en 3 zenden vanaf volgend jaar in een aanzienlijk hogere beeldkwaliteit (HD-tv) uit. Hiertoe komen drie speciale tv-stations in de lucht naast de bestaande kanalen. De komende drie maanden wordt als voorproefje een nieuw kanaal ’Nederland 1 HD’ toegevoegd.
  De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) heeft hierover bindende afspraken gemaakt met de grote kabelmaatschappijen. Het nieuwe kabelbedrijf Ziggo, dat voortkomt uit de fusie van @Home, Casema en Multikabel, alsmede UPC garanderen dat betrokken zenders in HD-kwaliteit de huiskamers zullen binnenkomen.
  Cees de Bruin, directeur distributie en uitzendingen van de NPO, heeft de overeenkomst bevestigd.
  Bovendien komt er in de maanden mei, juni en juli naast het ’gewone’ Nederland 1 een soort ’premium’-versie van Nederland 1. Dit extra kanaal gaat het EK voetbal, de Olympische Spelen en mogelijk ook de Tour de France in HD uitzenden.
  Onzeker is wat er met de commerciële tv-zenders gaat gebeuren. SBS wil ook graag in HD uitzenden, maar vraagt een vergoeding om de hogere kosten te dekken. Voor een pakket van tien HD-zenders (RTL, SBS en publieke omroepen) zou de abonnee €3 per maand extra moeten betalen.

  (Bron: Telegraaf)
   
 2. Goed nieuws, hier hoopte ik al een beetje op! Yippie Ka Yee :mrgreen:
   
 3. EK2008 bij Ziggo

  Zonet toch maar de HDTV-kanalen besteld bij Ziggo. Toch nog maar even doorgevraagd over die NOS EK2008 in HD. Deze medewerker van Ziggo zei dat dit kanaal niet standaard in HDTV-pakket zit, maar dat er waarschijnlijk een soort van EK2008-HD aanbieding (tijdelijk natuurlijk) gaat komen.
  Wel liet hij doorschemeren dat EurosportHD wel tot het HDTV-pakket gaat behoren... wanneer wist hij nog niet....

  Behoorlijk vaag allemaal...

  Groeten,

  Groovemaster
   
 4. Tot nu toe nog geen nieuws dus! Velen met mij zijn waarschijnlijk het wachten zat. Het is nu 19 mei 2008 en we hebben de overgang van o.a. casema naar ziggo gehad. DIT LEEK MIJ EEN UITGELEZEN KANS OM HET HELE HDTV GEBEUREN TE PROMOTEN MET O.A NIEUWE EN BETERE ONTVANGERS. Niks van dat alles! De Scientific Atlanta HDTV PVR werd 23 mei 2007 aangekondigd maar is nog steeds niet op de markt. Ook is er niets bekend over de mogelijkheden en de prijs.

  Ik voel mij als ziggo klant niet serieus genomen. Geef in ieder geval juiste info over nieuwe producten, wat is ziggo van plan, kortom HOE LANG MOETEN WE NOG WACHTEN?????

  Sorry, maar ik moest dit even kwijt!

  Groet,

  Kees
   
 5. De Humax wordt goedgekeurd zodra de ontvanger voldoet aan de criteria, waarbij stabiltiet en HDMI belangrijke elementen zijn, ook in het licht van de ervaringen van de WK2006. Hoewel het doel was de ontvanger voor de EK2008 in de winkel te hebben, willen het kwaliteitsnivo daar niet ondergeschikt aan maken. Volgens de huidige planning is het niet uitgesloten dat er medio juni geleverd gaat worden, indien in de komende week de resterende issues opgelost zijn, echter zekerheid is daar op dt moment niet over te geven.
   
 6. In ieder geval wordt er ook nog steeds ingezet op de Samsung HD ontvanger getuige deze advertentie.

  [​IMG]
   

 7. Is dit dan een HD-PVR of een HD decoder?
   
 8. alleen HD-ontvanger
   
 9. Dank je wel
  volgens mij zijn er nu behoorlijk wat mensen aan het wachten op de HD-PVR.
  Dit ook vanwege de toekomst ideeen die Ziggo wat betreft b.v. uitzending gemist heeft

  Dit is niet met de samsung decoder te verkrijgen.
  Kan je misschien aangeven of er ook ideeen zijn voor een HD-PVR, en wanneer die ongeveer moet gaan uitkomen?

  Alvast bedankt
   
 10. Oh, waarom dan niet?

  Nederland 1 in HD ergens in juni 2008
  Eurosport HD eind mei 2008
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina