1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. We zullen in de komende dagen de eerste testen doen samen met NPO en Technicolor voor 1080i. Als er geen problemen ontstaan met de 1080i versie, dan zullen we in de komende weken proberen twee Ned1 HD versies door te geven, t.w. 720p en 1080i.
  De 1080i versie zullen we mogelijk in de test NIT plaatsen waarvoor geinteresseerden een her-installatie moeten uitvoeren om de 1080i te kunnen ontvangen. Ik zal in de komende dagen meer informatie verstrekken indien de proef uitgevoerd zal worden. Jullie feedback is daarbij uiteraard zeer welkom.
   
 2. Perfect.

  Doet UPC ook mee? :roll:
   
 3. Dit is echt heel goed nieuws, en vooral omdat het aangeeft dat Ziggo / Technicolor / NPO open staan voor feedback van gebruikers. Wat mij betreft alle hulde hiervoor!
   
 4. je kunt al kijken, we zien echter kleine korte hick-ups. Wordt morgen besproken. Casema netwerk nummer 5500, 1080i positie is 67
   
 5. Ook in Sittard, netwerk 1111 en testnetwerk 1080 hick-ups op HD-zenders, niet alleen op kanaal 14 (NL1-HD). Ook meer artefacts op 14.
  Kanalen 65 en 67 geen signaal.

   
 6. Werkt hier voor zover ik kan beoordelen perfect. Momenteel is er helaas geen HD content zodat er weinig over het verschil tussen 720p en 1080i te zeggen is.
   
 7. Ik heb NL1 HD 1080i inmiddels wat langer aan laten staan en af en toe zijn er toch korte hickups in zowel het beeld als soms ook geluid merkbaar. Het beeld hapert dan enkele frames of lijkt een paar frames over te slaan. Fouten in het geluid (onderbrekingen of pitchveranderingen) heb ik pas een paar keer bemerkt en komen veel minder vaak voor.

  Signaalsterkte voor NL1 HD 1080i is hier 77-78 en de BER 0
   

 8. precies, zodra we tijd hebben gaan we de stroom verder analyseren.

  Wel bijzonder dat andere operators CAIW en UPC (vlgns Technicolor) geen problemen hebben gezien
   
 9. Op mijn mediacenter een kanalen scan gedaan, en de test zenders Eurosport HD en NL1-HD in 1080i gevonden..

  Net even gekeken naar Nederland 1 in 1080i, maar het is precies zoals ik al verwacht had.. beeld loopt lang niet zo soepel als met 720P.. Ik moet zeggen dat ik de grafische kaart op 720P heb ingesteld, het deinterlacen gebeurd dus al in de HTPC en niet in de TV, en dan blijkt cyberlink of de videokaart software toch niet je van het te zijn..In mijn geval dus beter als Ziggo het deinterlacen voor me doet :-) Ik kijk weer naar de 720P variant.

  Ik zal zo even de HDMI uitgang op 1080i instellen, es kijken hoe mijn TV (JVC LT32S60BU) er mee omgaat..tot zo.

  EDIT: Grafische kaart op 1080i gezet.. en nu weet ik weer waarom ik hem op 720P had gezet.. is gewoon niet te kijken, schokt aan alle kanten, geluid loopt niet synchroon.. vooral als de camera panned, schokt het heel erg (tussen de dolkter en de patient)

  Ik zet hem gauw weer op 720P, dat ziet er *bij mij* veeeeel beter uit!

  Lots
   
 10. De andere 1080i zenders als Discovery-HD, Historychannel-HD en BravaHDTV schokken bij jou ook zo?
  Zo ja dan is er toch echt iets mis in jouw configuratie. 1080i is bij mij net zo baby-billen smooth als 720p.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina