1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wimbledon is lang zo belangrijk niet als euro 2008 of de tdf.... en velen hebben sport1 niet (ik ook niet)

  Gewoon duimen drukken dat het probleem voor de Tour de France door de heren wordt opgelost (tenzij die broadcast in progresive wordt opgenomen en uitgestraald, dan winnen we allemaal mits de bitstream ernaar is.....
   
 2. Punt zit hem erin dat het een beetje vechten tegen de bierkaai is. Je kan hoog en laag springen, maar echt indruk zal het nergens maken. Sowieso, ik denk niet eens dat de meeste mensen in het beslissingsproces het hele gebeuren snappen of er echt iets om geven. Ook bij de NOB/Technicolor niet. Kijk eens naar het logo van NL1 HD, das gewoon in SD :-)

  Maar ik vraag me ook af of het verlies aan kwaliteit niet te maken heeft met de gebruikte encoder. Ik heb een aantal stills uit de HDTV 720p stream bekeken (geen toegang hier tot BBC HD) en wat me opviel was dat er toch wel erg weinig detail is voor een 11mbit 720p stream. Dusdanig weing dat ik me afvraag waarom die stream eigenlijk 11mbit in beslag neemt.

  Overigens mis ik iets in de thread (kan zijn dat ik het gemist heb). Je hebt software (linkjes ff kwijt, was niet nuttig voor me omdat ik geen BBC HD hier heb) waarmee je beeldkwaliteit gewoon objectief kan vergelijken. Ik vind in de thread alleen allerlei subjectieve verslagen terug. Ik neem aan dat de EBU en NOB/Technicolor ook gewoon dat soort software hebben maar blijkbaar geven ze de uitslag daarvan niet vrij???
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 jun 2008
 3. Ik vind het zeker niet normaal en heb ook al vaak genoeg mijn ongenoegen hierover geuit op dit forum. Het probleem is duidelijk: het maakt niet uit wat wij hier allemaal vinden/zeggen, er verandert toch geen drol.

  Over Sport1 HD kan ik niks zeggen want dat hebben wij hier in het oude Casema gebied nog steeds niet... Ook een kwalijke zaak waar ik al vaak contact over heb gehad met Casema en Ziggo, tot dusver zonder succes. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

  Laat ze maar gewoon BBC HD gaan regelen bij Ziggo. Hebben we geen eindeloze reclames, gewoon 1080i beeld zonder lompe en onzinnige conversies, vele malen scherper beeld en veel betere analyses.
   
 4. Ons ongenoegen uiten heeft kennelijk er toch al voor gezorgd dat er inmiddels met een andere versie (instelling) van NL1HD getest wordt onder de naam Test NL1HD.

  PS. Dit is bij lange na niet de enige test momenteel. Zo hebben we ook nog:
  Test
  Test HD
  Test MN en
  Test JJ
   
 5. Nee, deze versie is bedoeld om de nieuwe software te testen op de oude Ned1 HD feed vanuit hilversum (de feed waar artefacts op voor kwamen). Het andere testkanaal is de EurosportHD feed waarmee we dezelfde nieuwe software hebben getest. We hebben geen problemen meer gezien met de nieuwe versie, de software zal binnen enkele dagen beschikbaar komen op het netwerk.

  Zodra we tijd hebben zullen we nog eens met NPO en Technicolor overleggen om te zien of het haalbaar is om een test uit te voeren met 1080i.

  De andere testkanalen zijn in gebruik voor testen voor de nieuwe 1 juli zenders.
   
 6. OK, bedankt voor de opheldering Anoniem. Beloofd een mooie maand te worden volgende maand :)
   
 7. Anonym

  Niemand claimt dat 1080i beter is dan 720p. Alleen als het bronsignaal 1080i is zou de conversie (medicijn) wel eens erger kunnen zijn dan de kwaal, mogelijk afhankelijk van de bitsteam.

  Vraagje: zou Ziggo bereid te zijn een NPO stream van 13Mbits (conform EBU advies) of meer te accepteren en uncompressed door te geven, als zou blijken dat dit wel degelijk een verbetering met zich mee zou brengen?
   
 8. Het kwaliteits verschil zal de extra bandbreedte moeten rechtvaardigen. We hebben op dit moment ook HD-services die 13 Mb of hoger zijn. Uncompressed 1080i kost meer dan een Gb/s dat hebben we niet beschikbaar voor 1 HD-service :)
   
 9. anoniem

  snap ik, dank je.

  In Amerika hebben mensen honderden kanalen. Ik hoop dat de Nederlandse kabelaars kwaliteit kiezen voor kwantiteit, in ieder geval voor de belangrijkste zenders zoals Ned 1,2 en 3 en de belangrijkste commerciële zenders.

  Dat vraag ik natuurlijk om egoïstische redenen, maar ook omdat juist door die kwaliteit te laten zien meer mensen en sneller zullen overgaan op (full) HD televisie
   
 10. Welke zenders komen er precies bij per 1 juli anoniem?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina