1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoe lang? Nou nog zeker een jaar of 2 a 3 denk ik, zo lang de overgrote meerderheid nog een TV heeft die slechts HD-Ready is. Maar het kan snel gaan als Nederland 1, 2 en 3 en wie weet nog veel meer zenders vanaf 2009 standaard al in HD worden aangeleverd. De techniek schreid voort en wordt natuurlijk ook steeds goedkoper als het meer en meer normaal wordt.

  Ik heb mijn TV nu 4 jaar en ga er vanuit dat ik hem toch zeker 10 jaar probleemloos zou kunnen gebruiken. Ik ben ook erg tevreden over de beeldkwaliteit hoor, al is het in 720P.. op 32Inch maakt dat toch ook niet veel uit.

  Natuurlijk kan ik mijn PC laten deinterlacen, en die doet dat ook vrij aardig bij 1080i uitzendingen, maar nu ik NL1 HD in 720P heb gezien, waarbij dat niet nodig is, ben ik er achter dat dat dat beeld veel soepeler loopt dan bv History channel, zelker bij bewegend beeld is dat goed te merken, History channel schokt dan een beetje (dropped frames).

  lots
   
 2. de verwachting (van de EBU) is dat de uitzendingen in 1080p zo rond 2012 zullen starten, das toevallig het jaar van de Olympische spelen van London (zomer) en als rond die tijd die technologie zinnig is zie ik de BBC er wel toe in staat om dat bij de OS te doen, dus dat zal wel de start worden. Tot dan 720p (NL) of 1080i (BBC)

  Tussendoor zal de hele techniek ook wel vooruitgang inclusief betere up en down scalers e.d.

  Er valt veel te leren in deze tijd.... je HD receiver aanpassen (720/1080) per kanaal aan de uitzending, het leren dat de prijs van een plasma/LCD niet alleen gevolgen heeft voor de scherm grootte maar ook voor de techniek binnenin die veel gevolgen heeft voor de beeldkwaliteit, het verschil tussen HD ready en full HD.....

  Ik hoop heel erg dat als op 1-1-2009 NED 1 2 en 3 volledig naar HD gaan (720p?) de andere Nederlandse zenders wel mee zullen moeten omdat mensen met HD gewoon die mooie beelden willen zien en dat zou de commerciele zenders veel advertentie geld kunnen kosten, om nog maar niet te spreken over de adverteerders die mooie advertenties in HD met vol surround zullen willen maken.

  We gaan een mooie tijd tegemoet! Nu nog de bitstream wat ophogen graag!
   
 3. Hilarisch :D Ze snappen er echt geen reet van :)
   
 4. Dat wordt dan Olympische spelen op de BBC kijken......
   
 5. Denk niet dat dat wat uitmaakt. Belangrijker is het idee dat andere zenders maar zouden moeten wijken voor NL1HD. Met de Tour ook? En de Olympische Spelen? Waar komt die grens dan? Slecht plan m.i.
   
 6. Behalve 16 miljoen bondscoaches lijkt Nederland nu opeens ook 16 miljoen HDTV experts te hebben :wink: En ze weten het allemaal beter dan de coach...

  Ik wil onmiddellijk geloven dat in principe een niet geconverteerd 1080i beeld beter zal zijn dan een omgezet beeld naar 720p. Maar in weinig van deze verhalen kom ik het aspect bandbreedte tegen. En je moet ze met elkaar vergelijk met dezelfde bandbreedte. Er zullen weinig mensen zijn die (met hetzelfde bronsignaal!) naast elkaar 1080i en geconverteerd 720p hebben kunnen vergelijken met dezelfde bandbreedte. Ik ook niet, ik heb wel gezien dat een 720p beeld beter comprimeert dan 1080i. (Maar die waren beide direct afgeleid van een 1080p beeld)

  Waarom er nu met 11.2 Mbit wordt doorgegeven weet ik niet. Het zou m.i. best mogelijk zijn om nu (tijdelijk) meer bandbreedte te gebruiken (In de gebruikte stream is bij Ziggo-Oost/@Home nog 5 Mbit over.) Dus de door de EBU geadviseerde 13 Mbit is nu wel mogelijk.

  Maar het gaat waarschijnlijk ook om te testen voor de invoering van de 3 HD-zenders volgend jaar. En dan wordt het strooien met bandbreedte een dure aangelegenheid. Je zou kunnen denken dat ze de drie HD-zenders bij elkaar in één transportstream willen stoppen. En 3*13 past niet in 38 Mbit. 3*11 (en een beetje voor het geluid) wel. Dat zou een overweging kunnen zijn om nu ook met 11.2 door te geven.
   
 7. Reden Te Meer Om Hier Te Vechten Voor Qualiteit En Niet Quantiteit.... 3 Zenders Proppen In 38mbits Lijkt Een Slecht Plan Vanuit Dat Perspectief
   
 8. Je moet je decoder inderdaad op 720p zetten bij het voetbal, anders wordt er van het aangeleverde 720p signaal eerst weer 1080i gemaakt waarna je TV het weer moet deinterlacen. Dat komt de kwaliteit niet ten goede.

  @Bert,

  Ik begrijp dat je mensen bij Technicolor e.d. wilt 'stimuleren', maar de communicatie zoals je die hier post heeft allemaal wel een erg negatieve ondertoon vind ik. Die mensen daar hebben bepaalde afwegingen gemaakt en in een groot samenwerkingsverband (NOS / Technicolor / Kabelaars) gooi je de boel niet zomaar even om. Ik denk dat dit forum écht wel gelezen wordt, dus onze mening is daar wel bekend inmiddels.

  Let wel, ik ben het dus helemaal met je eens, maar ik denk dat een overdreven negatieve en verwijtende toon niet extra zal motiveren om veranderingen door te voeren.
   
 9. Mooi gezegd! Er mag wat mij betreft best met wat meer respect gesproken worden over de mensen bij Technicolor die dit allemaal opgezet hebben. Iedereen die twee dagen een HDTV decoder heeft weet het allemaal beter zo lijkt het hier wel....

  Wat betreft het bandbreedteverhaal: Ligt het aan mij of zijn we hier twee zaken door elkaar aan het halen? Enerzijds hebben we het over 1080i vs 720p en aan de andere kant vinden sommigen de 12 Mbit nu ineens niet genoeg... De artfacten / smearing die we nu zien heeft niets met die 12 mbit te maken, qua compressiefouten (of beter gezegd, het gebrek daaraan) is Nederland 1 HD naar mijn mening de beste HDTV zender die we nu hebben.
   
 10. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Tja , waarom zou het anders gaan dan bij de SD uitzendingen?
  Hier zijn de bitrates van zenders ook verlaagd om toch maar meer zenders bij elkaar te "proppen".
  Het draait allemaal om de benodigde bandbreedte voor doorgifte.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 20 jun 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina