1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben maar een leek, maar kan voor de duur van het EK (al is het alleen maar tijdens de wedstrijden) bv. HD-NL of Brava HD niet tijdelijk verwijderd worden, om zo plaats te maken voor NL1HD met een hogere kwaliteit. Als de distributiecapaciteit het probleem tenminste is....
   
 2. aan de NPO

  Hallo, Merijn

  Zie hier een reactie op het forum over de kwaliteit va de voetbal uitzendingen:

  http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?p=104209#post104209

  De post is als volgt:
  oepke-m
  Junior Member

  Geregistreerd: 29 mei 2008
  Locatie: Tilburg / Ziggo Z2 + Film1/Sport1 + HD
  Ziggo Internet: Ziggo Internet Z3
  DTV: DCB-H360RSA
  Berichten: 5


  Ik ben maar een leek, maar kan voor de duur van het EK (al is het alleen maar tijdens de wedstrijden) bv. HD-NL of Brava HD niet tijdelijk verwijderd worden, om zo plaats te maken voor NL1HD met een hogere kwaliteit. Als de distributiecapaciteit het probleem tenminste is....


  Ik ken deze persoon niet, maar het is illustratief voor de teleurstelling over de kwaliteit van het Ned 1 HD signaal

  Ik probeer met mijn communicatie niet een "zeur" te zijn, maar om jullie duidelijk te maken dat er na de hoge verwachtingen, simpelweg teleurstelling is over het door Nederland geleverde signaal, vooral nu blijkt dat jullie collega s in het buitenland het WEL beter kunnen.

  Ik begrijp best dat Technicolor, NOS, NPO en kabel exploitanten elk hun belang hebben en hoop dan ook vurig dat jullie het balletje niet rond gaan spelen maar dat betrokken partijen op zeer korte termijn de koppen bij elkaar steken om samen te werken naar een betere oplossing

  Ik mij ervan bewust dat deze 3 maanden een testperiode betreft en ik probeer jullie dan ook te motiveren om de dingen nog beter te doen. Ons kikkerlandje doet het zo goed in de voetbal, waarom dan zo marginaal op HD gebied?

  Ik hoop natuurlijk op een reactie van jullie kant

  Met vriendelijke groet,


  Bert van Horck
   
 3. Met 640 doelde ik meer op de vertikale resolutie, als in 1920 - 1280 = 640.
  Praktisch gezien zullen de verschillen idd wel kleiner zijn, maar hoe je het wendt of keert, 1080i heeft een behoorlijk groter oplossend vermogen dan 720p.
  Een full-hd tv voorzien van een goede de-interlacer heeft mijns inziens meer baat bij een puur 1080i signaal dan een 1080i>720p signaal.

  Wat betreft de BBC en haar 16Mbit/s. BBC gebruikt zover ik weet nog een 1e generatie encoder (Thompson Grass Valley H.264), terwijl Technicolor een 2e generatie Tandberg gebruikt. De nieuwste generatie kan met een aanzienlijk lagere bitrate toe.
  Dat de "oude" BBC encoder enkel kan floreren met hoge bitrates is trouwens goed te zien: 2 jaar geleden met het WK was de bitrate nog 20Mbit/s, en was het beeld nog veel beter dan nu. Nu is er behoorlijk wat compressie/mosquito noise in de grasmat te zien wat toendertijd niet het geval was en ook niet op NL1-HD te zien is (NL1-HD is op dit punt dus beter).
  Qua beeldscherpte/detaillering is BBC echter nog steeds een overtuigende winnaar. Je kunt goed waarnemen dat Nederland een "downscaling" toepast.
   
 4. Beste Bert,

  Even voor de duidelijkheid:

  Ik ben niet heel teleurgesteld over de kwaliteit van NL1-HD, ik ben overwegend tevreden. Op mijn Full-HD Philips 47pfl9632 ziet het er strak uit (decoder op 1080i). Ik heb ook geen schotel, dus ik kan niet beoordelen of BBC HD beter is dan NL1-HD.

  Ik bedenk slechts een mogelijke oplossing (met gezond boerenverstand) om het volgens anderen betere BBC HD te evenaren. Eén kanaal tijdelijk verwijderen om plaats te maken voor NL1-HD met een hogere bitrate. (ervan uitgaande dat plaatsgebrek het probleem is)

  Kan dat niet, of maakt het geen verschil?

  Verder waardeer ik het zeker wel, dat je voor ons probeert een nóg beter beeld te bewerkstelligen !

  Groeten,
  Joep

   
 5. hoi Joepke

  Ik ben ook blij dat het niet in SD maar in HD wordt uitgezonden, maar zoals ik zei, de voetbal gaat (nog) goed, maar de broadcast is momenteel meer eerste divisie dan ere divisie en dat is erg jammer......
   
 6. Kijk! dat is dus de crux van het verhaal.. je hebt wel een Goede Full HD TV nodig om een beter beeld te krijgen bij 1080i signaal.. Ik weet zeker dat ik met mijn wat oudere HD-Ready TV een slechter beeld zou krijgen als NPO/Technicolor ineens zou besluiten de beelden in 1080i door te sturen. Want History channel dat in 1080i uitzend ziet er in 1080i op mijn TV niet goed uit. Ik zet het daarom zelf om in 720P, in de videokaart van mijn media center PC, en dat gaat wonderbaarlijk goed, maar het zou nog beter zijn als het als 720P zou worden aangeleverd, nu schokt het beeld af en toe als de PC erg hard moet rekenen zoals bij snel bewegende beelden (History channel), bij voetbal zou het dus helemaal een ramp worden!.

  Nederland 1 ziet er bij mij nu beter uit dan History channel (op het moment dat in HD wordt uitgezonden), vooral omdat het beeld soepeler loopt, en dat komt omdat mijn videokaart het niet hoeft om te bouwen naar 720P, omdat het al 720P is.

  De keuze van NPO/Technicolor om het bij hun al om te zetten naar 720P is dus zo gek nog niet, dat daar nog in verbeterd kan worden, helemaal eens.

  Lots
   
 7. Waarom zet je je decoder niet op 720p tijdens de voetbalwedstrijden ???
   
 8. Voor de mensen met een wat oudere tv die voorzien is van een matige de-interlacer is het zo gek nog niet, alhoewel je in dat geval de mediabox op "720p" in kunt stellen.
  Het persé 1080i naar 720p willen voorkauwen wat Technicolor doet is echt niet noodzakelijk.

  En hoe lang moet men rekening gaan houden met de "oude" tv's? Zullen we tot pak 'm beet 2018 alles maar naar 720p gaan scalen omdat tv's uit de periode 2005/2006 een matige de-interlacer aan boord hebben?
  Dat kan toch niet de bedoeling zijn. :wink:
  Zoals gezegd gebruik dan de de-interlacer van je PC of mediabox.
   
 9. Is trouwens iedereen hier er zich van bewust dat het NOB tot 2015
  ALLES naar 720p gaat converteren, ongeacht het om sport gaat of niet?
  Sterker nog, in Nederland gaat alle HDTV productie in 1080i plaatsvinden, echter zal voor de uiteindelijke distributie alles naar 720p geconverteerd gaan worden.

  :roll:

  http://www.immovator.nl/files/images/080304 3 Technicolor Invoering HD bij NPO (GdN).pdf

  pagina 14
   
 10. Tot het moment dat ik dit forum in het algemeen en deze discussie in het bijzonder een beetje ben gaan volgen, wist ik niet dat 720p de aanbevolen instelling is, omdat het ook zo uitgezonden wordt en dat de TV dan "beter" zou moeten presteren.

  Ik zal POR-DUI straks eens op 720p bekijken...

  Posted via Mobile Device
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina