1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is maar de vraag.. Ik heb bij de mediamarkt hele rijen TV's gezien die als Full HD werden geadverteerd, maar in werkelijkheid niet meer dan 1080i kunnen weergeven. Ze wereden als Full HD aangeprezen omdat ze een Full HD signaal kunnen verwerken en downscalen naar 1080i of 720P. Op het stickertje van de TV zelf stond gewoon het HD ready logo (zoals het hoort).

  Laat je dus niet bedotten!

  Lots
   
 2. Daar zul je ongetwijfeld gelijk in hebben maar je moet je afvragen of dat door de hogere resolutie komt. Waarschijnlijk zijn andere zaken als 100Hz en hoger contrast en andere beeldverbeterende technologie er de oorzaak van dat het er beter uitziet.. 1080P TV's zijn natuurlijk ook nieuwere TV's met up to date technologie wat allemaal hun steentje bijdraagt aan de kwaliteit van het beeld.

  Als je twee gelijkwaardige TV's hebt met alleen het verschil 1080P en 1080i, dan zul je bij 40" geen verschil moeten kunnen zien.

  Dat van dat rekenwerk kan ik me wel voorstellen, en is waarschijnlijk de reden dat het er bij mij op 720P gewoon beter uitziet dan op 1080i (beeld loopt soepeler).

  lots
   
 3. Een 1080i beeld bestaat net als een 1080p beeld uit 1080 beeldlijnen.

  Het enige verschil is hoe het beeld over de tijd wordt opgebouwd.

  Om alle 1080 beeldlijnen weer te geven heb je toch echt een Full-HD TV nodig!

  Een HD ready TV deinterlaced het beeld en middelt vervolgens de beeldlijnen, maw de helft van de verticale beeldinformatie verdwijnt.

  btw er zijn ook HD-Ready TV's die 1080p aankunnen ook daarvoor geldt hetzelfde verhaal.

  Dat is een heel andere discussie :)

  Of je het verschil nu kunt zien of niet, technisch gezien heb je voor de optimale weergave van zowel 1080p als 1080i een TV nodig die 1080 beeldlijnen kan weergeven.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 14 apr 2008
 4. Een voordeel van een HD decoder is de HDMI uitgang, mijn ervaring is dat
  SD via HDMI een tikkie beter is dan via SCART.
  Wat niet zo vreemd is want de conversie van digitaal naar analoog RGB en vervolgens weer naar digitaal is niet verliesvrij.

  Maar daar gaat het me niet om, ik wil gewoon één decoder + PVR voor zowel SD- als HDTV.
   
 5. Tja... en die zijn er (nog) niet...... We zullen moeten kiezen of wachten.... Er zal toch zeker wel een HD decoder met PVR komen???

  Dam moet we wel 300Gb inzitten... anders kun je nog maar een paar uur opnemen......
   
 6. Ik had eigenlijk verwacht dat de Scientific Atlanta DE HDTV PVR zou worden maar uit de berichten van anoniem lees ik dat ze die ontvanger anders gaan positioneren.

  Voorlopig dus geen HDTV PVR :(
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 15 apr 2008
 7. Tuurlijk kan je HD-Ready tv dat, maar zoals eerder aangegeven niet
  in volle glorie. Om 1080i in volle glorie te kunnen zien (met volle glorie bedoel ik zonder enige vorm van downscaling) heb je een 1920x1080 full-HD tv nodig. 1080i kun je dan ook gewoon als een full-HD resolutie beschouwen.

  Daarnaast, met een goede de-interlacer komt 1080i héél dicht in de buurt
  van 1080p kwalitatief gezien.

  Bovenstaande staat trouwens even los van het nut van full-HD. Heb je een kleinere tv dan 50" dan zie je op normale kijkafstanden geen verschil tussen HD-ready en full-HD.
   
 8. Ik heb inmiddels er wat meer over gelezen, en het is inderdaad waar dat een 1080i signaal in een full HD beeld kan worden omgezet pixel voor pixel...maarrr dan moet de bron ook echt 1080P zijn geweest, en linea recta omgezet naar 1080i in een twee maal zo hoge refreshrate, anders lukt dat niet niet meer.. dus een TV programma opgenomen in 1080P@25Hz, omgezet naar een 1080i@50Hz signaal kan inderdaad een Full HD beeld opleveren.. Daarnaast moet een Full HD TV zo een signaal ook als zodanig kunnen herkennen, anders gaat deze alsnog vrolijk zitten deinterlacen op 50Hz zoals dat normaal gesproken ook gebeurd.

  Zoek in Wikipedia op HD Ready en full HD, dan wordt dit allemaal haarfijn uitgelegd.

  Maar goed, zoals gezegd is dit in feite allemaal technisch geneuzel als je een TV hebt die kleiner is dan 50"


  Lots
   
 9. Waarom niet?

  Als je de camera laat draaien in 1080i/50 dan neem je per seconde 2 setjes van 25 beelden op van 1920x540 , om en om één beeldlijn verschoven t.o.v. elkaar.

  Als je dit vervolgens de-interlaced, dus de 2 setjes van 25 halve beelden samenvoegt, houd je 1080p25 over.

  De-interlacen introduceert bepaalde artifacts, daarom is 1080p per definitie beter, maar met een goede de-interlacing lijkt 1080i gewoon verdomd veel op 1080p.
   
 10. Natuurlijk kan dat, je kunt ook 720P opwaarderen naar 1080P, maar het ging er om of je een pixel voor pixel reproductie in 1080P kunt krijgen vanuit een 1080i signaal.. in jou voorbeeld kan dat dus NIET. je zegt het zelf, er wordt gedeinterlaced wat altijd artifacts opleverd, en dan is het volgens de definitie geen Full HD meer.

  Als het oorspronkel;ijke signaal 1080P is geweest is deinterlacen niet nodig, dan is het een kwestie van de twee frames bij elkaar voegen en als 1 compleet frame op je 1080P scherm tonen (ff simpel gezegd)

  Lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina