1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Same here, andere kanaal (NL3) was prima in de PIP.

  Zodra er werd omgeschakeld naar een andere camera was het weer weg. Wellicht een defecte camera? :)
   
 2. Vanavond controleren of het nu beter is

  :-PZullen we allemaal vanavond naar de livewedstrijden kijken of de 'smearing' en onscherpte :shock: bij bewegingen nu minder is geworden?

  Wie vind het beeld veranderd? Slechter of beter?
   
 3. Goed werk Bert!

  Ik denk dat iedereen het wel eens kan zijn met de EBU Engineer. Het probleem zit 'm in deze alinea:

  Dit zijn de problemen die we herkennen. Probleem 1: de bron is 1080i. Probleem 2: de kwaliteit van de 720p conversie is slecht.

  Weet iemand of we de aanbevolen 13 Mbit/s halen?
   
 4. Net nog even gekeken naar een opname van 8-juni
  De bitrate schommelde tussen de 11 en 12 Mbit/s
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 18 jun 2008
 5. Mooi werk, ik weet niet of deze amateur discussie niet gelijk alle technici in rep en roer brengt. Het gros van de mensen die naar de televisie kijken vallen dit soort dingen geeneens op.

  Wat bratis al zei, laten we vandaag een kritisch naar de live wedstrijden kijken naar hoe het signaal er nu bij staat. Naar mijn gevoel beter!

  De artifacts waar is het over had waren inderdaad van die grondcamera, had al zo een vermoeden dat het ergens anders zou moeten zitten had hier namelijk nooit last gehad van enige artifacts.

  Ik ben het trouwens wel helemaal eens met die EBU engineer, mijd interlaced materiaal als de pest. Al die rare conversies die er moeten gebeuren. Gewoon 1080p produceren en in 720p uitzenden (en uiteindelijk 1080p). Wil hierop niet opnieuw een discussie oproepen over "het EK wordt ik 1080i geproduceerd dus 720p zorgt alleen voor een vermindering van het beeld". Gewoon mijn mening over interlaced materiaal.
   
 6. Geen problemen

  Ik heb met Roemenie-Nederland geen problemen ondervonden. Mooi beeld en geen smearing. Even was er een technische storing van een minuutje. Daarna weer top. Wat een plaatje zeg op mijn 50" Pioneer Full-HD.
   
 7. Heb je wel eens een voetbalwedstrijd in 1080i gezien?
   
 8. Heb ik gezien

  Ik heb een 2 winkels en diverse plasma's en LCD's staan op verschillende resoluties. Snelle beelden en 1080i gaan NIET samen. Sport moet in 720p of 1080p. Laatst naar een seminar van Canaldigitaal geweest en daar werd dit nogmaals bevestigd door een technisch man van de NOS.
   
 9. passie34, ik weet niet of je in je winkels toegang hebt tot BBC HD, als dat zo is dan moet je die voor de grap eens naast NL1 HD zetten. Niemand kan dan beweren dat NL1 HD er beter uitziet dan BBC HD.

  Er blijven steeds maar dezelfde reactie komen dat 720p of 1080p beter is dan 1080i voor voetbal. Niemand zegt dat dat niet zo is, maar dan moet wel het bronsignaal in 720p of 1080p aangeleverd worden!!

  In dit geval wordt het BRONSIGNAAL uit Oostenrijk/Zwitserland in 1080i aangeleverd.

  Het maakt niet uit wat voor ingewikkelde algoritmes je eroverheen laat lopen, je kan nooit van zijn leven van een 1080i bron een BETER 720p plaatje maken.


   
 10. Deze storing (vlak voor de rust) viel mij ook op. Een aantal seconden lang waren en problemen, waarna er tijdelijk (ik denk zo'n 2 minuten) overgeschakeld werd naar de SD-feed, om een paar seconden voor het fluitsignaal weer over te gaan naar HD.

  Volgens mij was er gisteren trouwens niets anders aan het beeld dan voorheen, maar ik zat gisteren vanwege een huiskamer vol vrienden wel wat verder weg dan normaal, zal vanavond nog eens goed kijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina