1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik had het niet tegen jou hoor, maar sarcastisch tegen "ons". De meeste mensen zien geen probleem, dus wij moeten niet zeiken. Sorry voor de rare schrijfwijze. Sarcasme werkt nooit echt betrouwbaar op een forum.

  Klopt. Maar het eventuele 1080i signaal van Eurosport HD wel. Dus als je 1080i wilt vergelijken met 720p, kan het zijn dat we verschillende dingen zien.
   
 2. Wat overigens interessant is, is dat in de screenshots van Eric het tijd/score-balkje scherp is, ook als het beeld wazig is. Dit scorebalkje wordt er niet door het NOB ingezet, want de ARD heeft bijvoorbeeld exact hetzelfde balkje, dus dat balkje komt waarschijnlijk uit Zwitserland. Dat suggereert dat eventuele problemen al eerder in het traject erin komen. Overigens vind ik screenshot 7 meer gewoon motion blur dan de-interlacing artifacts.
   
 3. Er hebben inderdaad testen plaatsgevonden met verschillende instellingen samen met de kabelaars zoals Technicolor aangeeft. Ik weet echter dat wij niet getest hebben met full HD schermen. Het zou daarom interessant zijn om met de live-signalen nogeens te zien of er icm fullHD schermen wel een positief onderscheid is ten gunste van 1080i. We moeten de oorspronkelijke feed eerst gebruiken voor het testen van de samsung fix en kunnen vervolgens nog eens met de NPO en TC in overleg te gaan voor een 1080i trial.


   

 4. je bent inderdaad aan het speculieren, wij bieden HD services in 720p en 1080i. Vooralsnog is er nog geen voorkeur en wij hebben nooit het standpunt van de EBU overgenomen, dat geldt ook voor andere EBU leden zoals b.v. BBC.
   
 5. Blijft een goede discussie aldus mijn contact in NOB, maar conversie van 1080i -> 720p is de keuze van NPO/NOS/Aanbieders en als ze morgen zeggen dat ze het anders willen dan zal het anders gaan) maar deze conversie is technisch verschrikkelijk lastig, zeker in het geval van voetbal beelden met veel pannings.

  Het bron materiaal is interlaced en hoe goed je de conversie ook doet aldus NOB,(in dit geval met state of the art convertors) je blijft de effecten van interlacing in een progressive signaal altijd zien.

  De reden om voor 720p te gaan is genoemd in het document van de EBU en dat volgt de NPO/NOS is samenspraak met de afnemers.

  Dus laten we hopen dat de aanbieders hiervan leren en afstappen van nodeloos downsizen van een interlaced naar een lagere progressive scan
   
 6. 1080i

  Als ik het totaal aan informatie overzie, kom ik tot de conclusie en overtuiging dat het broadcasten van dit EK2008 in 1080i signaal door de NOB/Technicolor/Ziggo hoogstwaarschijnlijk een fantastisch beeld en resultaat geeft. Hierbij ga ik er van uit, dat de samsung 1080i goed kan deinterlacen. Tests kunnen dit uitwijzen.

  (heb overigens genoten van Oranje op NL1 HD! :) Beeld is ook behoorlijk goed op 37".)('smearing' was daar echter wel)
   
 7. uit het EBU document:

  "Consequently a chain with a progressive signal generated from an interlaced source will always have a potentially impaired quality compared to a full progressive chain"

  Hieruit blijkt dat de keuze om het signaal in 1080i uit te geven vanuit de productie het probleem is. Het ware beter geweest als de opnames in 720p or 1080p waren gemaakt

  Anderzijds hadden de kabelmij-en toen ze zagen dat het product in 1080i zou worden opgenomen kunnen kiezen voor doorgifte in 1080i . In beide gevallen waren de huidige problemen voorkomen
   
 8. Ik heb gister alleen vlak voor de 3-1 een kleine storing gezien, als of de fransen scoorden :lol:. Voor de rest zag het beeld er goed uit.
  Wel iets van smearing, maar dit leek niet echt storend.

  De gebruike decoder kan ik echter niet zeggen, want ik weet het gewoon niet. Niet als de scherm afmeting.
  Ik zat nl. in het PSV stadion voor Guss Meeuwis en daar werd het NED 1 HD beeld getoont (net voor de spelers het veld op kwamen kon ik het HD logo ontdekken voordat het "afgeplakt" werd. Op de 4 schermen van het station, bar slecht in kleur en ontzettend wazig. Tevens zijn die schermen van ouds her 4:3 dus was het beeld letterboxed. Maar ook op de 2 duidelijk HD geschikte (en naar ik mag aannemen voor het formaat minimaal Full HD) schermen van het podium werd de wedstrijd getoont.
  Daar kon ik echt de gras sprieten tellen (bij de stille beelden). Toen kon ik zeggen: superkwaliteit!
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Toch wel zeer opmerkelijk dat op deze "onthulling" hier verder nog geen reacties zijn gekomen. :shock:
   
 10. Ja, nu je het zegt! Ik had er overheen gelezen. Het is inderdaad nogal opmerkelijk dat je een keuze maakt tussen 720p en 1080i zonder de resultaten te bekijken op een Full HD (1920x1080) scherm. Dan valt de keuze natuurlijk snel op 720p.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina