1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tja... wat wordt het nu???

  Ik ben wel erg beneiwd wat het geaat worden... Heb ik een Full HD tv gekocht (Sony 40D3500) kan ik nog niet van de optimale kwaliteit genieten...... (PS3 wel gelukkig)

  En een decoder zonder HD........ Dan nog moeten opnemen op analoog... geen optie......

  dus.. ben benieuwd wat er komt.
   
 2. HDTV komt sowieso nog niet in Full HD hoor... Full HD krijg je alleen in blue ray en HDDVD of in 1080P gedecodeerde HD films op je harde schijf (in je PC PS3 of X360), en dan moet ook nog je TV aangesloten zijn met HDMI of component kabel.

  Als je wilt opnemen in HD kwaliteit dan is er maar 1 optie en dat is via de PC, HD PVR's die geschikt zijn voor het ziggo kabel gebied zijn er (nog) niet.

  Ik heb het nu uitstekend werkend via mijn media center PC met FloppyDTV-C/CI kaart en Alphacrypt CAM, maar het is een beetje een gok, want het wordt niet ondersteund door Ziggo. Je krijgt dus geen support, van ziggo maar verder wel gewoon toegestaan. Daarintegen is de support van fabrikant en softwaremakers wel heel goed.

  Lots
   
 3. Echter voor het optimaal weergeven van een 1080i uitzending heb je wel degelijk een FullHD TV nodig!
   

 4. Als tevreden SD-PVR gebruiker is voor mij de overweging wel of geen HDTV heel eenvoudig:

  Geen HDTV-PVR? Dan maar geen HDTV!
   
 5. Samsung DCB-H360R(S)A

  Even een aanvullende reactie op de HD decoder van Samsung. De verbeterde types schijnen OK te zijn.
  Ik heb deze decoder al 2 maanden in bestelling staan bij een webshop. Hij is alleen maar te krijgen bij de dure (webshop) leveranciers :confused: en dan nog moet je opletten dat je de verbeterde versie met de letter A achter het typenummer krijgt.
  Misschien worden ze door Samsung wel achtergehouden om 6 weken voor het EK en masse leverbaar te worden als tegenhanger voor de Humax :?:.
  Maar dan vindt ik dit zéér slechte :x klantvriendelijkheid naar alle potentiele kopers die al geld hebben betaald aan de webshops om deze decoder te krijgen.
   
 6. Tevreden SD-PVR gebruiker............. En dit is nu mijn dillema... Ga ik voor een SD-PVR waarbij ik de HDD-recoder de deur uit kan doen maar mijn 1080 TV niet voledig benut of ga ik voor een HD decoder en blijf mij HDD recorder analoog gebruiken....

  Hoeveel beter is een HD decoder beter tov een SD decoder....???
   
 7. Full HD = 1080p en niet 1080i

  Sorry hoor, maar dit is echt BS...:twisted:

  Full HD = 1080P punt...

  Mijn 4 jaar oude HD ready TV kan 1080i gewoon weergeven..

  Full HD is een hype.. en ik merk steeds vaker dat mensen er nog in trappen ook!

  Als je scherm kleiner is dan pakweg 50", dan heb je helemaal geen Full HD nodig. Het verschil tussen Full HD en HD-ready (1080i of 720P) zie bij kleinere afmetingen pas als je met je neus boven op het scherm gaat zitten.. Heeft helemaal niets met de beeldkwaliteit te maken, maar met je ogen, die zien op een normale kijkafstand het verschil gewoon niet meer, de pixels zijn daar te klein voor.

  Geloof je me niet? lees dit dan eens door (engels) dit zijn de artikelen waar ik bovenstaande eigenwijsheid heb uitgehaald ;)

  http://news.digitaltrends.com/talkback207.html en
  http://blog.hometheatermag.com/geoffreymorrison/090806more1080p/

  Andere zaken als contrast, 100hz technologie, kwaliteit kabels en andere beeldverbeterende zaken zijn veel belangrijker, dan die hoge resolutie die je toch niet kan zien. Als je een TV wilt aanschaffen en je wil iets in de buurt van 42"' en je hebt de keus uit een dure 1080P zonder 100Hz technologie en een bijna net zo dure HD ready MET 100Hz.. dan zou ik de HD ready kiezen met 100Hz, omdat die 100Hz een veel grotere invloed heeft dan die (dure ) 1080P.. Dat soort afwegengen zul je dus moeten maken bij het aanschaffen van een nieuwe TV.

  Omdat mijn grafische kaart wat moeite heeft met 1080i, kijk ik tegenwoordig heel tevreden op 720P met mijn 32"JVC-tje. 1080i stotterde af en toe een beetje, voor de rest zie ik echt geen verschil in beeldkwaliteit.

  Lots
   
 8. Mee eens... maar probeer tegenwoordig nog maar eens een 40"TV te krijgen ZONDER Full HD......

  Daarnaast is het wel mooi voor met de PS3.....
   
 9. Dat maakt geen verschil.. een HD decoder maakt van SD echt geen HD ;)

  Het verschil is dat een HD decoder HDTV signalen kan decoderen (HDTV = 720P, 1080i), en en SD decoder niet. Met een SD decoder zul je dus geen HDTV kunnen kijken, ook niet een beetje of heel slecht.. gewoon helemaal niet... het is namelijk een heel ander soort signaal. Een HD decoder kan zowel HDTV als SDTV decoderen.

  Dus als je wil genieten van HDTV zul je een HD decoder moeten hebben, een door Ziggo ondersteunde recorder voor HDTV is er (nog) niet. Ze vinden het namelijk niet zo fijn dat je in HD kan opnemen, bang voor illegale kopieen en verspreiden via internet van in HD opgenomen films en zo...

  Ik zou die HDD recorder dus maar houden en een HD decoder aanschafen, kun je in ieder geval live HDTV voetbal kijken als het zover is, en als je een goeie HDD recoder hebt, aangesloten via component kabel, dan zou je wel eens hele goede kwaliteit opnames kunnen maken(576P, hoogste DVD kwaliteit) die van de digitale nauwlijks te onderscheiden zijn.

  Lots
   
 10. Nou, een hype..., je kan echt het verschil wel zien, mits via Blue Ray o.i.d.
  Voordeel van full HD tv's met 1920 pixels is dat er minder rekenwerk aan te pas komt dan bij een HD ready, met een nogal raar aantal van 1366 (of 1024) pixels om het signaal op de goede plekje terecht te laten komen.
  Daarentegen geeft een HD ready het analoge tuner signaal meestal weer wat beter door.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina