1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Mijn opmerkingen hadden eigenlijk betrekking op de SD uitzendingen.
   
 2. Reken er maar gewoon op dat het bij de conversie gebeurt. van interlaced naar progressive overzetten is nou eenmaal lastig zonder rare dingen in het beeld te zien te krijgen. Al zeker als er veel beweging in het beeld zit.

  Daarom kan ik er met mijn kop echt niet bij dat men het niet gewoon in 1080i doorgeeft. Niemand die daardoor een slechter beeld zal krijgen. Voordeel voor de FullHD bezitters en geen nadeel voor de HD ready bezitters. Nu worden alle kijkers benadeeld door het onscherpe beeld bij beweging. Hoe minder gekloot met het originele signaal (wat vaak met een ontzettend hoge bitrate binnenkomt!) hoe beter.

  Er zijn toch ook zat andere kanalen die wel in 1080i doorgegeven worden? Waarom wil de NOS dan per se omzetten naar 720p? Ik snap het echt niet.. Bitrate moet geen probleem zijn. Vanwege het interlaced signaal hoeft er niet veel meer informatie per frame doorgestuurd te worden dan bij 720p.

  Alle mensen die zeggen dat NL1 HD er beter uitziet dan NL1 en dat we daarom maar niet moeten zeuren hebben waarschijnlijk nooit een GOEDE HD uitzending gezien. Logisch dat het er beter uitziet dan het SD kanaal. Maar het zou nog ZOVEEL beter kunnen!
   
 3. Het zou kunnen maar ik denk het niet. De gebruikte Axon HXH21 crossconverters deinterlaced naar mijn weten altijd. Bovendien zou je dan echt dubbele beelden te zien krijgen, en zo erg is het niet, er lijkt wel een zeker mate van field-blending zichtbaar te zijn.
   
 4. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  1080i heeft wel meer bitrate nodig om goede kwaliteit te houden, interlaced beeld is gewoon lastiger te comprimeren.
  Daarom zien distributeurs/kabelaars liever 720p, ze kunnen met lagere bitrates toe.

  Speculatie:
  Misschien wil men de mensen daarom liever niet laten wennen aan 1080i, voor als er straks nog meer HD (publieke) kanalen doorgegeven moeten worden. :lol:
   
 5. Tijd voor het geven van de oplossing

  Heren,

  We zijn er volgens mij wel uit.

  Wie kan er kort en bondig de oplossing formuleren?

  Bratis
   
 6. Wat jammer nu dat we niet een A-B vergelijk kunnen maken met 1080i van Eurosport HD...
   
 7. Bratis

  zoveel mogelijk het signaal RECHT je TV in laten lopen (deinterlacing uit, noise reduction uit enz)
  Blijven aandringen bij de instanties dat we betere kwaliteit willen
  Geen HD ready TV's kopen alleen full HD (dan desnoods maar even wachten)
  Druk blijven uitoefenen op de kabel exploitanten, omroepen enz
  ondertussen genieten van de verbetering die er al wel is (zoals de close up shots)
   
 8. De oplossing is als volgt: Technicolor moet zijn 1080i -> 720p conversie verbeteren. Dit gaan ze niet doen, want het is goed genoeg voor de meeste mensen en hun apparatuur is state-of-the-art, dus wat zit je nou te zeiken.

  Met een beetje geluk kunnen we straks de Olympische Spelen op Eurosport HD (1080i) en de NL1 (720p) vergelijken. Dan praten we weer verder in een andere thread, en wordt het nog veel leuker want iedereen heeft andere deinterlacers in z'n receivers/tv's.
   
 9. Ik bedoel een oplossing die Technicolor zou kunnen proberen....

  Excusses daarvoor, ik had het niet zo bedoeld.

  Dat zou inderdaad helpen bij het controleren van onze conclusie.

  Met alle respect voor jou mening: maar het 720p signaal van NL1 HD zou niet bij de gebruikers gedeinterlaced moeten worden.
   
 10. Bratis

  Ik denk dat het verhaal zo technisch is dat we daarvoor vele slimme technici nodig hebben, en dat we er hier niet uitkomen.

  Ik weet zeker dat technicolor vele knappe koppen in dienst heeft die oplossingen kunnen aandragen, maar dat zal pas gebeuren als wij de eindgebruikers zoveel mogelijk druk zetten op kabel exploitanten, op het Nederlands omroep bedrijf, op de NOS om die kwaliteit te verbeteren.

  Er komt steeds betere apparatuur beschikbaar maar die kost geld en de oude apparatuur is nog niet afgeschreven, dus zonder druk geen verandering.....

  Hoe meer mensen Technicolor aanschrijven, de EBU, de NOS enz hoe meer kans dat er wat gebeurt.

  Ik geloof niet dat dit forum daaraan bijdraagt. Wel draagt het bij aan de mensen te motiveren hun spullen goed af te stellen of , gesterkt door de steun van anderen, om de verantwoordelijken aan te schrijven.

  Mijn kleine poging van vanochtend heeft iets bijgedragen. Dat zouden meer mensen moeten doen, op een nadrukkelijke maar beschaafde manier, dat werkt het beste.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina