1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nu dit zo een beetje gelezen te hebben neig ik er steeds meer naar de 720p standaard zwaar te prefereren boven 1080i (mist de bron natuurlijk echt progressief is). Als ik het goed begrijp hou je bij een 1080i beeld waar het hele frame beweegt maar 540 beeldlijnen van de bron over en de videoprocessor berekent de missende 540. Terwijl je bij 720p altijd de 720 beeldlijnen gebruikt. Natuurlijk is 1080p nog mooier maar hierin kan nog niet worden uitgezonden. Ik heb totaal geen verstand van hoe de meeste consumenten elektronica omgaat met interlaced materiaal maar ik vermoed dat daar gewoon Non-Motion Adaptive Deinterlacing wordt toegepast. Zeker bij de goedkopere LCDs van rond de €1500. Als dit zo is kijken de meeste mensen bij een 1080i beeld eigenlijk altijd in 540p? Je zou er toch van uit mogen gaan dat professionele apparatuur beter in staat in te deinterlacen dat consumenten elektronica en dat één van de redenen is te kiezen voor 720p over 1080i?
   
 2. Wat je zegt klopt inderdaad en dat is ook precies de redenering om in 720p uit te zenden. Echter, nieuwe 1080p TV's beschikken steeds vaker wél over motion adaptive deinterlacing, maar dan hebben we het dus wel over modellen van het laatste jaar. Maar bijvoorbeeld Philips doet met haar nieuwste generatie (in ieder geval de 37PFL9603D die ik pas getest heb) nog altijd geen motion adaptive deinterlacing.
   
 3. Dat vindt de European Broadcasting Union ook, maar dat heeft helaas niet tot resultaten geleidt.
   
 4. Weet je ook toevallig hoe Loewe dit doet? Ik heb vaker gehoord dat Sony e.d. redelijk geïrriteerd zijn geworden op handelaren die Loewes naast Sony zetten omdat dan de "slechte" video processing van Sony goed duidelijk werd. Dat schijnt een van de redenen te zijn waarom je Loewe televisies in winkels altijd in hun eigen hoekje staan.
   
 5. Ik heb geen idee hoe Loewe het doet, ik heb nog nooit een Loewe TV in ons testlab gehad. Dat Loewe apart staat heeft overigens meer te maken met marketing geld dat aan de winkelier betaald wordt. ;)
   
 6. Ja dat weet ik, mooi muurtje er bij snap ik. Maar een winkelier legde dit eens zo uit (natuurlijk verkoop) maar toch. Je hoort vaker dat ze "bekend" staat om goede video processing, voeg het me gewoon even af.
   
 7. Silocon Optics

  Eric HWI:
  Het vegerig effect is het beste zichtbaar op grote schermen.

  Eric: Misschien goed om deze informatie ook naar de NOB over te brengen?

  Ik ben zelf niet in staat om het aan te zetten.:-(
  (wil oranje graag nog eens zien in HD:wink:) (:shock:)
   
 8. Ik denk niet dat we de technici bij het NOB / Technicolor moeten onderschatten, die mensen weten prima waar ze mee bezig zijn. Er zal vast een reden zijn waarom het beeld er nu zo uitziet als het eruitziet, en als er een oplossing mogelijk is wordt daar ongetwijfeld aan gewerkt.
   
 9. Is het mensen opgevallen dat teletext weer zijn rentree heeft gemaakt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina