1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Als wij als forum mensen willen klagen bij de NOB, hoe doen we dat dan?
   
 2. Ziggo, NOB

  Dat is precies wat jullie ook kunnen doen. Bedankt:!:
   


 3. Ziggo: Is trouwens de NOB ook bekend gemaakt met het probleem van onscherpte bij bewegend beeld? En de waarschijnlijke oorzaak die Eric van HWI aandraagt?
   
 4. Netherlands cross media facilities ook inmiddels wel http://www.technicolor.com/Cultures/En-Us/Locations/Hilversum+Sumatrala.htm
  Volgens mij is dit de nieuwe naam van het NOB (Nederlands Omroep Bedrijf) na privatisering

  CONTACT: Jeroen Wilmes
  E-MAIL: servicedesk.nl@thomson.net


  Ik stuur m alvast een mailtje!

  Deze verstuurd:
  Er wordt op het gebruikersforum van Ziggo ( http://ziggo-gebruikers.nl/forum/index.php ) veel gesproken over de teleurstellende kwaliteit van het Nederlands HD signaal Ned 1 HD.

  Volgens Ziggo zijn jullie (voorheen NOB) verantwoordelijk voor het downscalen naar 720p vanuit het oorspronkelijk 1080 signaal.

  Veel gebruikers hebben last van artfacts, van het "smeren" van kleuren (bij snelle beelden loopt de kleur voor op t poppetje) en sowieso van de beperkte resolutie die vooral voor mensen die 42 inch of 50 inch kijken treft.

  Vraagjes:

  Kunnen jullie participeren op t forum zodat wij informatie kunnen krijgen en jullie ook van ons?
  Waarom wordt niet op 1080 doorgegeven?
  wordt er gewerkt aan de verbetering van t HD signaal van Ned 1? (zenders als Brava, Discovery HD, NLHD enz kene deze problemen niet en worden wel in 1080 uitgezonden

  Alvast dank voor t antwoord,
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jun 2008
 5. Ik heb net ongeveer 15 minuten aan een gekeken en een paar keer een paar minuten aan een met de decoder op 1080i.

  Het signaal is nog steeds goed, 76 (in tegentelling tot de 77 die ik daar straks beweerde maar oke) en de ber is en blijft netjes 0. Het geluid lijkt nog steeds tijdens de interviews een kleine vertraging te hebben. Gedurende de gehele tijd heb ik verder geen artifacts gezien. Wel heb ik bij snelle beweging de stotterende beelden om de smearing maar eens zo te noemen.
   
 6. Als aanvulling op een vorige post van mij, dat de smearing was afgenomen. Ik moet zeggen dat dit alleen zo is tijdens live HD uitzendingen. Dus de wedstrijden en studio sport. Als ze tijdens studio sport een fragment uit een wedstrijd laten ziet lijkt het wel op de smearing weer aanwezig is en ook de SD beelden hebben er nog steeds last van. Maar de live wedstrijden en de studio beelden lijken er minder last van de hebben.

  Er werd hier ook gesproken over "motion adaptive deinterlacing". Ik heb de pagina van HQV uit een post van Eric doorgenomen. Ligt het nu aan mij of heeft motion adaptive deinterlacing totaal geen nut tijdens de wedstrijden. Zover ik het begrijp worden er bij "non motion adaptive deinterlacing" om het kam-effect (wat optreedt bij bewegingen als beide fields gewoon zijn samengevoegd) tegen te gaan de even fields weggegooid en de missende lijnen geïnterpoleerd. Dit heeft een minder scherp beeld tot gevolg.
  Nu heeft HQV "motion adaptive deinterlacing" hierbij worden alleen de bewegende delen uit het frame op de bovenstaande methode gedeinterlaced. Voor de niet bewegende delen voegen ze gewoon beide fields samen, wat zorgt voor een scherper beeld. Omdat er geen beweging in dat gedeelde van het frame zit treed er ook geen kam-effect op. Klinkt allemaal logisch maar de kwaliteit van het deinterlacen wordt alleen beter als er in een frame delen niet bewegen. En dat is het nu juist, als ik naar de wedstrijden kijk beweegt altijd het hele beeld/frame. Het is geen statische camera van het veld waar alleen de spelers en de bal bewegen maar de camera beweegt altijd waardoor alles in beeld beweegt. Zo wordt alsnog het hele beeld gedeinterlaced op de "oude" manier. Als ik het verhaal goed heb begrepen heeft "motion adaptive deinterlacing" geen enkele meerwaarde als het hele frame constant veranderd en dat gebeurd nu net tijdens de wedstrijden.
   
 7. Ik heb gisteren totaal geen problemen gehad, géén artefacts en géén problemen met geluid.
   
 8. motion adaptive deinterlacing

  Mijn complimenten aan Cyzor. Goed verhaal :!:

  Misschien kunnen jullie, Ziggo, deze kennis nog eens bespreken met de NOB.
  Wie weet kan dan iedereen straks genieten van echt goede hd-tv.
  Niet geschoten is immers altijd mis :wink:

  Ik heb gisteren gekeken en helaas weer vierkante ogen :shock: gekregen van de 'smearing'. (groot beeld).

  Toch mijn complimenten voor de 11,5 mbit. Ik lees dat via sateliet ongeveer 8 mbit doorgestuurd wordt. Dat vind ik wel heeel mager.

  Ik hoop dat de motion adaptive deinterlacing gedeactiveerd kan worden.
   
 9. Dat is zeker een goed verhaal. Als deinterlacing de oorzaak is van de ghost-spelers, dan denk ik aan het volgende.

  Non-Motion Adaptive Deinterlacing leidt tot kam-effecten, maar niet tot de ghosting die we zien. Dit wordt dus niet gebruikt.

  Motion Adaptive Deinterlacing leidt tot een verlaagde verticale resolutie bij bewegingen, maar niet tot de ghosting die we zien. Dit wordt dus niet gebruikt.

  Echter, HQV Pixel-Based Motion Adaptive Deinterlacing uit dit verhaal kan in principe tot allerlei fouten leiden. Dit is een software oplossing waarbij beweging van objecten gedetecteerd wordt om zodoende frames te kunnen genereren/restaureren met behoud van resolutie (zie ook het filmpje van Cyzor's HQV link). Het detecteren van bewegingen is echter moeilijk (zo niet onmogelijk), zeker als het zo complex wordt als een camera-pan over een onregelmatig grasveld met 22 bewegende spelers.

  Een bekend equivalent voorbeeld is de "Halo" effecten bij Philips frame-doubling techniek "HD Natural Motion", die onder vergelijkbare omstandigheden faalt (camera-pan over een onregelmatige achtergrond + bewegende objecten).

  Conclusie/vraag: zou er hier sprake kunnen zijn van falende HQV Pixel-Based Motion Adaptive Deinterlacing?
   
 10. Ik heb nog geen last gehad van ghosting, maar goed ik heb genoeg andere problemen gehad. :wink:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina