1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Staat de uitgang van je decoder op 1080i? Zet hemdan eens op 720P, misschien is het dan beter.

  ik kijk ook op 720P en geeft bij mij het beste resultaat op alle zenders.

  lots
   
 2. Hij staat op 720p. De genoemde ghost beelden treden alleen op bij Nederland 1 HD.
   
 3. Hier geen flashbacks meer, dus dat probleem is opgelost. Wel nog steeds lichte artefacts op alle HD kanalen terwijl de ber op 0 staat, maar dat is een wijk probleem zoals al in andere topics is te lezen (wijk vathorst amersfoort).
   
 4. Deze comment stond ik het Eurosport HD topic, reageer maar hier in een poging dat topic weer on topic te krijgen.
  Ja dat vroeg ik me ook al af. Sinds een paar dagen is teletext weer verdwenen bij Nederland 1 HD, heel er irritant. Misschien willen ze het signaal zo "clean" mogelijk houden tot het goed werkt en daarna extra's toevoegen maar volgens mij zou een extra data stroom (wat digitale teletext is) toch geen invloed mogen hebben op het beeld signaal. Daarnaast is de EPG nog wel aanwezig.
   
 5. Over EPG gesproken, deze staat in mijn mediacenter software bij HD-NL en niet bij Nederland 1 HD, beetje vreemd, want HD-NL doet het helemaal niet meer. Enig idee hoe dit komt?, en valt dit te corrigeren? Ik heb al een kanalen rescan gedaan, maar heeft niet geholpen. Mischien moet ik de complete kanalen database deleten en opnieuw scannen, ik zie wel.

  lots
   
 6. Nl1 Hd

  Ten eerste: wat een &^%$ om je hier te registreren...

  Ten tweede: ik heb wel degelijk last van de 'smearing' waar Eric van HWI over schreef. Het treedt het sterkst op bij spelovernames in het ek voetbal, waarbij de bal ineens naar de andere kant van het veld wordt gespeeld. De beweging van de camera en dus van het beeld, zorgt voor zeer veel onscherpte. Ik kijk op een beeld met een breedte van 1,5 meter. Diagonaal weet ik niet.
  Ik verwacht dat er bij het omzetten van 1080i naar 720p wel iets fout gaat bij de partijen die daar voor verantwoordelijk zijn. Mijn inschatting is dat Eric het bij het rechte eind heeft in dit topic.

  Ik hoop voor iedereen dat hun problemen nog dit ek worden opgelost.
  (Ziggo: misschien eens de bitrate naar 12,5mbit/s en dan beter converten van 1080i naar 720p?)(mensen hebben er 'recht' op)
   
 7. Het encoden van de beelden gebeurt volgens mij bij NOB, niet bij Ziggo.

  Los daarvan begrijp ik ook nog steeds niet waarom er zoveel smearing is. Op mijn 40" is het ook heel duidelijk zichtbaar, en dat terwijl andere (HD-) kanalen er totaal geen last van hebben.

  Ik begrijp sowieso niet waarom men nog steeds per se 720p wil hebben. Geef het toch gewoon in 1080i door, dat is voor de mensen met een FullHD scherm toch veel mooier.. Het wordt er op een klein HD-ready scherm er echt niet slechter op. Bovendien heb je dan die conversie naar 720p ook niet meer nodig... Ook ik denk dat het daar fout gaat.

  edit: Ik moet er eigenlijk niet te veel over nadenken, want hoe meer ik erover nadenk, hoe erger ik het vindt. HD voetbal werd 2 jaar geleden geintroduceerd.. En zelfs nu, 2 jaar later, is het nog steeds niet zoals het hoort.. Echt diep, diep triest.
   
 8. Ik ben niet zo'n grote voetbal liefhebber dat ik elke minuut van het ek wil zien, maar ik heb in totaal toch al best wat minuten naar het voetbal op Ned 1 HD gekeken.
  De smearing valt me wel op, maar de artifacts heb ik totaal nog niet gezien. De decoder staat bij mij op 720p, signaal 77 en ber 0.
  Ik zal hem straks eens op 1080i zetten en nog eens kijken.

  Het enige dat me opvalt is de vertraging in het geluid, dan wel de haperingen in het geluid (DD).
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De echte reden is gewoon dat 720p beter te comprimeren is dan 1080i, dus kan men toe met een lagere bitrate en dus lagere distributiekosten.
  Fijn voor de distributeurs/kabelaars, minder fijn voor de (kritische) kijkers!

  Feit blijft gewoon dat door het deinterlacen van het orginele 1080i signaal er gewoon heel veel (bewings)details verloren gaan.
  Dit is ook duidelijk te zien bij de eerder geposte screenshots op de hardwareinfo site.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 11 jun 2008

 10. Wij encoderen niet zelf, dit doet het NOB, zij bepalen de bitrate en de conversie. Wij hebben maandag er alleen op aangedrongen om de encoder configuratie aan te passen om beeld verstoring te elimineren
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina