1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zou erg goed kunnen, ik ergerde me er in ieder geval minder aan.

  EDIT:
  Ik zit nu te kijken en de smearing is aanzienlijk minder, wil niet zeggen geheel afwezig (maar dat is ook niet te voorkomen denk ik) het beeld is er in ieder geval danig op vooruit gegaan. Als de smearing van het begin 10 punten kreeg en geen smearing 0 vind ik het nu zo rond de 4 zitten. Alleen bij snelle camera bewegingen is het nog steeds goed te zien maar bij langzamere is het nu bijna afwezig. Ik zag het voorheen al als iemand zijn hoofd (tijdens een interview) een beetje bewoog, daar is het nu zo goed als afwezig. Wat ik zo snel even heb kunnen waarnemen. Lijkt me toch dat ze bij de NOB iets ten goede hebben veranderd. Hebben andere mensen ook deze ervaring? Eric zou je nog een set screenshots kunnen maken zodat het goed vergelijkbaar is en dit niet te veel moeite kost?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jun 2008
 2. Lip sync probleem opgelost!!!

  Ik heb gisteren in de instellingen zitten vogelen. Diverse HDMI kanalen geprobeerd, geen verbetering. Toen "Dolby Digital" op AAN gezet. En het geluid loopt nu perfect synchroon. Andere instelling op PCM laten staan anders geeft Discovery geen geluid.

  Tijdens Ned-Italie tweemaal een zeer kleine storing gezien. Direct in het begin van de wedstrijd en bijna op het eind.

  Ik ben dik tevreden met het beeld en geluid.
   
 3. @ Anoniem,

  Beste Anoniem,

  Bertreft: Nederland 1 HD


  Gisteren wederom enorm last gehad van arteffects, een aantal dingen vielen mij toen op. Hieronder vind je ze terug.

  - Het viel mij op dat de hoeveelheid van arteffects afhankelijk zijn van de signaalsterkte en de resolutie. Bij een te zwak signaal (72) kreeg ik zelfs de melding E48 (geen signaal).

  - Vervolgens heb ik het signaal versterkt tot max. 78, meer lukte niet. Nu deed Ned1-HD het wel. Echter alleen op de resolutie 576p, bij 720p en 1080i had ik nog steeds erg last van arteffects. Bij 576p heb ik daar totaal geen last van gehad, niet één arteffect.

  Misschien dat je er wat aan hebt. Als ik nog meer dingen tegen kom zal ik ze melden. Overigens heb ik zaterdag en zondag bijna nergens last van gehad. Ik keek toen wel op een andere LCD-tv (26inch Samsung). Gisteren keek ik op een 37inch Philips LCD-tv. Misschien dat er iets te maken heeft.

  PS. Alle andere kanalen werkten overigens naar behoren. Alleen Eurosport HD (kanaal 64) had ook last van arteffects, maar dat maakt op dit moment niets uit.
   
 4. Als je nog artefacts ziet, wil je de smart card dan nog eens verwijderen en kijken wat het effect is. Ik veronderstel dat je geen manier hebt gevonden om van de artefacts af te komen zoals, zappen / reset / power cycle e.d. ?
  Overigens wat is de BER op Eurosport HD ?
  PS de eurosport HD still is in werkelijkheid gewoon een SD (576i beeld)


   
 5. Ik heb de smartcard er ook al uit gehad, gezapt, etc. Op dit moment kan ik helaas niets controleren, we zijn aan het verbouwen. Zelf heb ik het idee dat het signaal misschien te zwak is van NED1-HD. Ik zal kijken of het nog verder versterken van het signaal een positief effect heeft. Morgen zal ik je meer laten weten.
   
 6. Weet iemand of het ghosting probleem bij snellere bewegingen bij Ziggo of de NOB ook als probleem gezien wordt? Zoals het kwalitatief nu is kan toch echt niet de bedoeling zijn hoop ik. Het probleem heeft m.i. niets te maken met de traagheid van LCD (zie het ook op Plasma) en ook niet met het wegfilteren van detail t.b.v. compressie. Het lijkt echt een soort dubbel beeld, waarbij er een schaduw "voor de man uit" loopt.

  Anoniem?
   
 7. Ik hoop maar dat dit forum in zowel Hilversum als bij Ziggo gelezen wordt. Daar is tenslotte die 3 maanden proef periode voor...

  Hoewel het beeld beter is dan SD ben ik ook teleurgesteld. Natuurlijk is "Live" anders dan een documentaire maar de goede afstelling van cameras en goede hardware ertussen zou de verbetering veel beter moeten kunnen zijn.

  Ook de keuze voor 720 ipv 1080 is teleurstellend. Op Mijn 50 inch zie je dat verschil echt wel en ik gok zomaar op de meeste 42 inchers ook!

  Het gaat gewoon om bandbreedte.... Wij kopen dure apparatuur geschikt voor 1080p en vervolgens wordt HD uitgezonden op 720....... erg jammer
   
 8. Misschien moet je voor de lezers wat duidelijker maken wat je met artefacts bedoelt. Ik zie veel mensen reageren die het over blokken door ontvangstproblemen hebben en dit artefacts noemen.
   
 9. alle typische DTV (mpeg-2/4) fouten in het video, zie als voorbeeld de link met het voorbeeld:

  http://www.123video.nl/playvideos.asp?MovieID=307583&CatID=12&mnu=3&CatOms=Wetenschap & Techniek

  in dit specifieke geval de plotseling optredende fouten blocking en flashback met gehele beelden of in gedeelten v/e beeld

   
 10. Anoniem, ik heb hier in Friesland, Franeker voormalig @Home helemaal geen enkele last van artifacts of iets dergelijks. Beeld is prachtig.

  Alleen het geluid op de TV werkt niet, maar dat is te verhelpen door niet de Dolby D track te kiezen.

  Verder vind ik het alleen maar perfect en beloofd dit alleen maar goeds voor de toekomst. Hoop alleen dat ik niet te snel begin te wennen aan het HDTV feest, omdat we straks weer "af moeten kicken" natuurlijk tot de periode dat de NOS met Ned 1, 2 en 3 in HD komt. :cool:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina