1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hij staat al op PCM in plaats van Dolby digital en de softwareversie is 130.


   
 2. 130 is goed, maar wil je de audio track ook nog controleren (knop ALT op de RC/AB), moet op du staan geen dolby. Wat is de BER van het kanaal (3x i)
   
 3. Decoder is opnieuw gereset, en aan en uitgezet. Audio track staat nu op dut i.p.v. du Dolby D.
  De BER is: [E-6] 000000, signaalsterkte 80.
  En het geluid en beeld lopen uit de pas op kanaal 14.


   
 4. Artifacts, en achter/voor lopend geluid DAT ligt aan de decoder. Ik kijk via mijn media center met tunerkaart en mediaportal software, en van artifacts en lip sync problemen heb ik helemaal geen last, nooit gehad ook met NL1 HD. Blijft over de bewegingsonscherpte, die ik niet heel erg storend vind, en volgens mij vrij normaal.

  Toen ik pas digitale TV had kon ik een maand naar alle kanalen kijken, en ik kan me herinneren dat op Sport 1 HD een voetbalwedstrijd er ook zo uitzag, haarscherp als het beeld niet erg beweegt, maar als de camera gaat bewegen wordt het wat onscherper.

  Andere HD kanalen zijn allemaal van te voren opgenomen en dus niet LIVE in de zin dat er geen opname/edit slag tussen zit, die programma's kunnen dus achteraf verbeterd cq geoptimaliseerd worden voor de HD uitzendingen. NL1 HD moet het maar doen met wat er live naar hun toe komt en kunnen het achteraf niet gaan editten

  Gisteren ook even History channel gekeken, dogfights, waar ook veel beweging in zit, maar daar is het precies hetzelfde hoor, het wordt onscherp en zelfs iets schokkerig als een schip voorbij schuift. Discovery HD, de reclame van Jeff Corwin als hij in een helicopter voorbij komt, wordt de helicopter ook onscherp.

  Nee, ik denk echt dat we hier te hoge verwachtingen hebben van HD, HDTV is GEEN Blue Ray in 1080P en zal het ook nooit worden, net zo als analoge TV nooit DVD kwaliteit zal kunnen worden.

  lip sync en artifacts liggen of aan de decoder of aan de kwaliteit van het signaal wat aan het eind van de kabel er uit komt. Wat Ziigo bij mij in de buurt de kabel op stuurt is in ieder geval goed.

  lots
   
 5. Ligt dat niet ook aan je televisie? Als die het beeld niet fatsoenlijk op het scherm weet te krijgen of te langzaam is ofzo dan kan je daar ook last van krijgen natuurlijk.

  Een en ander is dus ook afhankelijk van de TV waar je het op bekijkt.
   
 6. Deinterlacing is iets wat net zo goed live als vooraf kan gebeuren, moderne deinterlacers hebben zoveel procesoskracht dat het geen enkel probleem is. Overigens is het nooit écht live als er gedeinterlaced moet worden, de Axon HXH21 heeft volgens de specificaties van de fabrikant een delay van vier frames. ;)

  Ik weet overigens niet of er iets verandert is of dat ik gisteren teveel bier op had :), maar ik had het idee dat er minder smearing optrad dan bij de eerste wedstrijden. Ik zal de opname van afgelopen zaterdag nog eens naast de wedstrijd van gisteren leggen.
   
 7. gisteravond heb ik de hele avond naar een prima beeld gekeken
  Helaas liep het geluid wel achter.
  Hoop dat dit ook opgelost wordt
   
 8. Ziggo heeft gistermiddag een andere encoder ingezet(zie post van Anoniem een paar berichtjes terug), dat zou de verbetering kunnen verklaren.

  lots
   
 9. Nee hoor mijn TV is goed, pixel reactietijd van 6 miliseconde, niet veel slechter dan wat er vandaag de dag te koop is. HD films gespeeld vanaf mijn harddisk zien er perfect uit.

  lots
   
 10. Ik had gisteren het idee dat de smearing / bewegingsonscherpte minder was dan bij de wedstrijden van zaterdag en zondag. Zou dat kunnen, of verbeeld ik het me?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina