1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet alle Sportzomers worden in HD doorgegeven. Alleen als het logo de HD toevoeging draagt en dat is alleen tijdens de uitzending van rond 22:45. De herhaling daarvan anderhalf uur later is dan weer SD, duidelijk minder scherp beeld en geen HD toevoeging aan het logo. Kijk vanavond maar dan zal je het (hoop ik) zien.
   
 2. Ik heb gisteren rond 23:15 even gekeken naar studio sportzomer, maar het zag er echt niet uit als HD. Het HD logo stond wel in beeld.
   
 3. Ik lees pas een aantal dagen dit forum en heb er al een boel van opgestoken. Ik kijk met de samsung decoder op een panasonic 32 inch lcd.
  Ik was al te spreken over de normale SD kanalen maar HD knalt werkelijk van het scherm. Ik ondervindt geen noemenswaardige beeld problemen (in het begin, zaterdag, even wat bevroren beelden en artifacts) maar wel iets anders. Ik heb in deze discussie nog maar één dezelfde opmerking kunnen vinden. Daarom mijn vraag;

  hebben er meer mensen last van een vertraagd geluid bij de beelden. De lippen bewegen niet synchroom; lipsink, met het geluid.

  Als dit aan een instelling ligt van de decoder dan hoor ik dit graag. Bij de andere HD zenders is het (dacht ik) niet aanwezig (anders duidelijk minder opvallend).

  Alvast bedankt voor de reacties
   
 4. eerste ervaringen

  mijn eerste ervaringen zijn als volgt:
  geen problemen met lip sync
  totaal beeld iets levendigere kleuren, totale contrast en detail verbetering matig (gras is nog steeds teveel een groen vlak)
  Close up (slow motion) shots zijn prachtig
  blijft jammer voor de de totale shots dat full HD niet geleverd wordt.....
   
 5. Hoeveel de scherpte minder wordt weet ik niet, omdat de twee verschillende fields natuurlijk wel beide aanwezig blijven, en het oog ze "combineert" zoals dat ook bij echt interlaced gebeurt.

  Het trillen herken ik wel, dit was het gevolg (vertraagde weergave)

  [​IMG]

  Als ik dat bekijk vraag ik me af wat erger is, het middel of de kwaal. Hoe erg is het dat er af en toe een lijntje (vooral in gegenereerde strakke graphics) nauwelijks zichtbaar trilt, t.o.v. de onscherpte die nu te zien is.
   
 6. Vanaf vanmiddag wordt een andere H.264/AVC encoder gebruikt waarvan de eerste indruk is dat deze encoder geen artefacts tot gevolg heeft op de Samsung DCB-H360 decoder.
   
 7. Hier in Sittard zijn de problemen niet opgelost (ook Samsung DCB0H360RA). Nog steeds artefacts, twee keer twee seconden zwart beeld, waarna het geluid uitvalt. Je moet dan verder zappen en weer terug om het geluid terug te krijgen.
  Helaas.....

   
 8. Zojuist de hele wedstrijd gekeken NL-I, bij snelle bewegingen wordt het iets onscherper, maar volgens mij is dat normaal en niet te voorkomen. Realiseer je wel dat het LIVE TV is, en geen Blue Ray film..en dat heeft nu eenmaal zijn beperkingen, verzenden in 1080p kan nu eenmaal nog niet dus moeten ze wat doen met 1080i of verzenden in 720P. Andere HD kanalen zijn allemaal opgenomen docu's waar ze wellicht heel veel aan hebben kunnen optimaliseren voordat het wordt uitgezonden. Overigens ook bij die zenders bij snelle bewegingen bewegingsonscherpte.

  Om kort te gaan, het beeld van NL1 HD is prima, en kan niet echt veel beter denk ik.

  Lots
   
 9. Nou nou, ik weet wel zeker dat het veel beter kan; dat zie je bij alle andere HD-kanalen. En storende artefacts, beeld dat op zwart springt, wegvallend geluid en lipsyncproblemen maken het er ook niet leuker op....
  Dit is echt niet goed....

   
 10. eveneens, voer nog eens een factory default uit en evt een power cycle.
  Er komen verder 2 audio tracks voor, selecteer geen Dolby Digital want daar hebben we in het weekend problemen op gezien.
  Welke software versie gebruik je ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina