1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hier precies het zelfde, super beeld, vooral waar je veel detail ziet zoals een shot van de tribune. Maar zodra het beweegt smearing, dit heb ik ook bij de SD beelden zoals Eric al aangaf. Je moet denk ik wel een nieuwe LCD hebben en hier gevoelig voor zijn wil het je opvallen omdat je anders aan deze smearing gewend kan zijn.
  Het beeld blijft gewoon "goed" om aan te zien maar verliest een beetje de HD meerwaarde. Maar het is nog steeds beter dan SD digitaal/analoog. Had in splitsceen het HD beeld en het analoge beeld naast elkaar, dan zie je pas echt het verschil. Het nadeel van HD is dat het snel "normaal" wordt en je het niet meer echt ziet.

  Ik vind het wel grappig om te zien als ze tijdens de reclames omschakelen naar SD. Dit gebeurd altijd tijdens de UEFA leader, je ziet het beeld als je goed oplet even verspringen. Soms schakelen ze te vroeg over waardoor de Nederland 1 indent wordt afgebroken en je naar een stilstaande UEFA leader kijkt.
   
 2. Van uit het noorden en het voormalige @home gebied totaal geen problemen op 1080i & NL 1 HD..... Geen haperingen of wat dan ook.....

  Laatste versie Samsung (360RA)
   
 3. Om onduidelijkheid te voorkomen: ik bedoelde dat wij op de zaak Ziggo signaal hebben, niet dat ik voor Ziggo werk.

  @lotsofjazz: De smearing zit in het signaal zoals het nu wordt uitgezonden 'ingebakken'. Het lijkt me dus heel erg sterk dat heb bij jou afwezig is. Mogelijk ben je er niet gevoelig voor of bekijk je het beeld op een oudere LCD waarbij smearing sowieso zichtbaar aanwezig is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 jun 2008
 4. Normaal hoort die 'smearing' veel minder te zijn bij 720p, maar aangezien het bronmateriaal 1080i is, gaat de meerwaarde van de p verloren. Daar kan de NOS, Ziggo en het NOB niks aan doen.
   
 5. voer nog een factory default setting uit en een power cylce na de herinstallatie
   
 6. Gisteren sporadisch last gehad van arteffects. Vandaag geen enkel probleem ondervonden.
   
 7. Als je zaterdag bedoeld.. ik heb heel even gekeken naar het napraten, maar daar erger ik me zo groen en geel aan dat hield ik niet langer dan 5 minuten vol LOL:D.. maar gedurende die 5 minuten ook geen problemen, dus ik denk inderdaad dat jou conclusie correct is en het aan de samsung decoder ligt.

  @Eric HWI, Als ze in dit draadje over smearing hebben dan ging ik er vanuit dat het meer is dan normaal, dus misschien wel eigenlijk ghosting(kan dan ook aan de camera's liggen). Ik heb een JVC LCD LT32S60(samsung paneel) wat 4 jaar geleden als beste werd getest, 32" dus niet zo heel groot, misschien valt het smearing me dan minder op.. Maar het is toch ook min of meer normaal dat het bij snelle bewegingen wat onscherp wordt? Ik ervaar het in ieder geval niet als abnormaal. Om dat euvel te verhelpen hebben ze 100Hz TV's uitgevonden :-) Dus mensen met een 100Hz TV die zouden wel eens het perfecte beeld kunnen hebben.

  lots
   
 8. Ik ben zaterdag bij mijn ouders geweest, die hebben alleen SD op dit moment, dus kan niks zeggen van de openings wedstrijden.

  Zondag was ik wel thuis en heb zo nu en dan even een paar minuten naar het EK gekeken, durk bezig met een hele hoop andere zaken waardoor ik geen tijd had om hele wedstrijden en besprekingen te bekijken.

  Tijdens de momenten van de wedstrijden die ik keek op mijn 32"HD prepared CRT tv mbv mijn Samsung HD decoder viel het vooral op dat de letters van de reclame borden bij camera bewegingen smeerden / stoterden, iets wat waarschijnlijk in de catogerie "smearing" komt op lcd's.

  Op zich zag het er verder wel ontzettend mooi uit.

  Mijn tv is natuurlijk niet het meest geschikt om verschil tussen SD en HD waar te nemen, maar toch kun je er een aardig verschil in resolutie op waarnemen.
   
 9. Wat Eric beschreef kon ik ook zien. Het beeld is echt wel beter dan SD, maar echt HD kan ik het niet noemen. De studiobeelden zijn echter wel ok. Zou het niet kunnen komen omdat het via satelieten wordt verzonden?
   
 10. een HD signaal is tegenwoordig met een wat uitgebreidere computer al te genereren, dus content had makkelijk gegenereerd kunnen worden. Ook had men testen kunnen doen met HD content vanaf andere zenders. Dat was misschien niet 1 op 1 vergelijkbaar geweest, maar wel beter dan het opschalen van SD naar HD wat nimmer een bevredigend resultaat geeft.

  Ik kon niet meer digitaal Sd kijken omdat ook daar irritante drops in de audio en video signale zaten. Had geen zin om de hele tv installatie op zijn kop te zetten, dus dan maar zo, maar was dus niet zoals verwacht was en da's erg jammer.

  LaserTV
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina