1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De herhaling van "NOS Studio Sportzomer" om 00:10 op Nederland 1 HD is geen HD meer maar weer de opgeschaalde SD versie, ook de HD toevoeging in het logo is weer verdwenen.

  Nederland 1 HD heeft vandaag van 17:25 tot 00:10 "constant" in HD uitgezonden, met uitzondering van de reclames. Dit is zo'n ruime 7 uur HD content, een erg netjes begin van de "HD Sportzomer".
   
 2. Re:

  Ik heb de Samsung op 1080i staan.

  Puur tijdens de beelden vanuit Zwitserland. De eigen beelden van de NOS waren stabiel. Maar tijdens de beelden voor de wedstrijd (portugal) van de gang plus de opstellingen was het beeld schokkerig (alsof het net niet vloeiend liep), artefacta waaronder dat je dan even kort beelden van net ervoor ziet en het viel me op dat het gras van dichtbij vlekkerig was (smearing?). Het gras op Ned 1 digitaal (dus de digitale versie van Ned 1 SD) was beter van dichtbij.

  Ik heb tijdens de eerste helft even de decoder op een ander kanaal gezet en weer terug op 14. Toen was het veel stabieler en kon je op een enkele keer wat artefacts wel goed kijken (het beeld zelf was weer vloeiend). Ook ik heb op de andere HD-zenders geen problemen.
   
 3. Gisteren zoals velen van jullie eveneens de wedstrijden in HD-kwaliteit bekeken.

  Zoals reeds geschreven; regelmatig bleef het beeld stilstaan en zag je inderdaad flashbacks van een aantal seconden eerder.

  Het veranderen van kanaal (Nederland 1) en hierna weer naar Nederland 1 HD verhielp bij ons het probleem. Hieruit concludeer ik dat het probleem aan de decoder ligt en deze mogelijk problemen heeft om de signalen te verwerken.

  Overigens is het verschil tussen de genoemde kanalen duidelijk waar te nemen.
   
 4. geluid asynchroon

  Gisteren ook naar de ek-uitzending gekeken. Perfect beeld, alleen bij snelle camerabewegingen treedt er inderdaad een whoosj-effect op. Kan. Dat zal nog wel uitgeregeld worden. Overigens heeft de mate natuurlijk ook te maken met de refreshrate van je tv. Ik heb een Philips Ambilight met een rate van 3 miliseconden. Dat scheelt enorm met de gangbare rates van bijv Samsung (8!).

  Waar ik wel problemen mee heb is het geluid; op het HD kanaal is het geluid later dan het beeld. Niet synchroon dus. Ik kan maar niet vinden waar dat aan ligt. Normaal gesproken zou je zeggen dat geluid wat later komt via je versterker als de boel niet goed ingesteld staat (dat is een bekend probleem). Maar dat is het dus niet. Iemand een suggestie?
   
 5. Gisteren heel enthousiast naar de eerste helft van de eerste wedstrijd van het EK zitten kijken. Toen begon de ellende. Elke twee a drie minuten flashbacks, blokkerige beelden die 1 seconde aanhielden (artifacts?).
  Na uit en aan schakelen van de decoder bleef het weer een half uurtje weg en begon het weer van voor af aan. Dit doet zich alleen voor op kanaal 14. Erg jammer, dit is niet waar ik, en met mij nog velen denk ik, vlak voor het EK een Full-HD LCD scherm met HD decoder voor heb aangeschaft.
  Ik had overigens de decoder op 1080i ingesteld. Volgende wedstrijd eens proberen op 720p. Misschien werkt dat beter ...?
   
 6. Ik heb tot nu toe alleen bij mij thuis gekeken via het netwerk van UPC, zal morgen de middagwedstrijd op de zaak (Ziggo) ook eens opnemen en scannen op eventuele fouten in de datastream.

  Mijn ervaringen met Nederland 1 HD komen verder overeen met wat ik hier lees: Prachtig beeld zonder compressiefouten en uitstekende scherpte, zolang er weinig beweging is. Zodra de camera beweegt is het een drama, het lijkt net of je naar een LCD-TV van de eerste generatie zit te kijken zo erg is de smearing. Dit is ongetwijfeld het resultaat van de deinterlacer die bij Technicolor / de NOSgebruikt wordt om van het 1080i bronmateriaal 720p te maken. Wat mij betreft dus eens te meer reden om het beeld gewoon in origineel formaat door te geven: De relatief simpele Farjoudja deinterlacer in mijn TV laat bij het deinterlacen van 1080i materiaal nooit van dit soort onscherpte zien. Ik was er al een beetje bang voor dat dit ging gebeuren, ook upsampled SD materiaal had de afgelopen weken duidelijk last van smearing.

  Ik hoop dat er bij Technicolor of de NOS nog met wat andere settings voor de deinterlacer - of wellicht een andere deinterlacer - geexperimenteerd gaat worden, want van dit beeld wordt ik tot nu toe niet onverdeeld gelukkig.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Oh als je dan toch bezig bent op "de zaak", neem dan dit probleem ook even mee graag:

  ESPN Classic: Regelmatig Terugkerende Storingen (glitches/dropouts)
   
 8. Ik zit nu 20 minuten naar Duitsland Polen te kijken... No problem.

  GEEN artifacts
  GEEN Smearing
  Geluid loopt synchroon

  het is gewoon haarscherp en het beeld loopt soepel

  Windows Vista Ultimate Mediacenter
  Fatal1ty i90 HD moederbord
  4Gb geheugen (ik weet het, er wordt maar 3.6Gb van gebruikt)
  HDMI OUT op 720P@50 Hz (ATI X1250 On Board)
  FloppyDTV- C/CI digitale TV Tuner kaart
  Alphacrypt CAM (3.14)
  HD Audio OUT via SPDIF, direct naar Marantz S4000 Receiver.
  JVC LT32S60 HD ready TV (stelt zich automatisch op 720P50)
  Mediaportal TV Server
  Mediaportal mediacenter software.

  Oh ja, ik zit in Heerhugowaard

  Lots
   
 9. 1e helft Duitsland/Polen gekeken. Volop artifacts. Ook wanneer de decoder op 720p staat ingesteld. Waardeloos !

  Ga nu maar verder kijken via kanaal 1 :x
   
 10. Heb je gister ook geen problemen gehad??

  Als je (nu en gister) op je mediacenter geen problemen hebt, lijkt de conclusie dan dat het probeem niet in de uitzending zit, maar in de Samsung 360 Box.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina