1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het zal wel aan de decoder liggen, ik heb hem een keer uit en weer aangezet en kijk nu al 20 min. zonder problemen!
   
 2. Zoals de aanhef van dit topic al zegt "EK voetbal in Superkwaliteit " en dat was het!
  Wij hebben heerlijk genoten van de eerste HD uitzending van de ek.
  Zonder storing o.i.d .
  En dit mag ook wel gezegd worden toch :lol::lol::lol:
   
 3. ik heb mijn decoder ook even gereset.Nu prima beeld :) Geen last meer van artifacts
   
 4. Ja beeld hier ook prefect. Bij snelle bewegingen een beetje last van smearing maar lijkt me normaal bij een 720p beeld dat met net geen 12Mbit/s wordt verstuurd. Voor de mensen zonder het HD signaal die willen weten of het logo er anders uit ziet, zie hier even gemaakt met mijn iSight dus kwaliteit niet echt lekker.

  [​IMG]
   
 5. Hi,

  Dat dacht ik ook toen ik de decoder even uitschakelde en na even wachten weer inschakelde....dat ging goed totdat we na de wedstrijd even zapten naar een ander kanaal en daarna weer teug naar Ned 1 HD.

  Toen begon het gedonder weer.
  Nu is het zo erg dat we niet eens normaal Digitaal meer kunnen kijken maar genoodzaakt zijn om naar het belabberde analoge SD kanaal te kijken...verschrikkelijk....om de rot aan te ergeren.

  Wat ik dus echt niet snap is dat de bestaande HD kanalen goed zijn en blijven , waarom kan dat dan niet met dit kanaal.

  En nog iets...als de kabelaars zo met ons kijkers betrokken zijn, waarom beginnen ze dan niet eerder met echte testen ipv de voorafgaande dagen een naar HD opgeklopt SD signaal erop te zetten ? Da's toch nooit vergelijkbaar met wat er nu wordt doorgestuurd ?

  Weer net zo als 4 jaar geleden, slechts de enkeling heeft mazzel en kan normaal kijken...ze wachten gewoon veel te lang om die zaken op orde te maken...dat had maanden geleden al klaar moeten zijn...

  Grrrrr...ziggo.... Zeer Irritante Groep Grote Onbenullen.

  LaserTV
   
 6. Hoe kunnen ze nu testen als het signaal pas vanaf vandaag beschikbaar is? Volgens mij ziet de eind apparatuur geen verschil tussen opgeschaald SD beeld of echt HD beeld het komt allemaal uit de encoder van de NOB. Alleen nu is het ingangssignaal anders en die is pas sinds vandaag beschikbaar. Daarnaast werkt het bij mij en veel mensen wel goed. Waarom kon je eigenlijk niet digitaal SD kijken?
   
 7. Hadden de mensen die problemen hadden de Samsung op 720p staan of op 1080i? De Samsung laten opschalen zag er hier ook minder uit, maar in 720p was het probleemloos (op een Full HD Sony).

  Terzijde, de Samsung kan niet zelf schakelen afhankelijk van het signaal, of wel? Oftewel, je moet zelf bijhouden hoe een zender uitzendt en de Samsung dan elke keer goed zetten?
   
 8. Hadden de mensen met problemen alleen last tijdens de spel beelden of ook tijdens de studio beelden?

  Zit nu nog naar NOS Studio Sportzomer te kijken en zelf de beelden van de straat lijken HD, erg netjes!
   
 9. Heb de wedstrijden van vanavond ook zitten kijken in fullhd maar ligt het nou aan mij of.
  Elke keer bij herhalingen zag je bij het teruggaan naar het live beeld soms een zwart beeld en dan dacht mijn TV (samsung LE32S81B) he geen signaal meer maar en dan zie je dus de tekst in beeld van de tv met welke bron er geselecteerd is.Erg irritant.
  Het gebeurde ook niet altijd soms zag je ook gewoon voor en na de herhaling zo een logo van het EK en dan gaat het goed.
  Zal mijn decoder het nu net gaan begeven :cry: (samsung H360RS)??
   
 10. Ik heb vanaf de start om 17.25 tot en met Studio Sport + Journaal (het eerste in HD!) vrijwel probleemloos zitten kijken. De genoemde problemen hier op het forum zoals beeldecho's etc. herken ik dan ook totaal niet.

  Het was wel alsof de eerste 25 minuten van de de uitzending geen HD was. Niet alleen zag ik net als voorgaande dagen geen verschil met het SD-kanaal, maar ook het logo (wybertje) was eerst gelijk aan Ned. 1-SD (geen HD-toevoeging) Vlak voor de reclame rond 17.50 viel alles weg op kanaal 14 (beeld op zwart, geen geluid wel EPG). En na een paar minuten vlak voor de de start van de wedstrijd kwam alles terug met HD-logo en een duidelijk scherper en stoirignvrij beeld. En dat is zo gebleven op 2x een minime zeer korte storingen na met wat strepen en tikken in het geluid tijdens de eerste helft van Zwitserland-Tsjechi√ę.

  Ook daarna een strak storingvrij beeld dat niet onder deed voor Nat. Geo HD of Discovery HD tot en met de reguliere Studio Sport-uitzending met late Journaal vanuit die HD studio, waarbij je voor het eerst op tv kon zien dat Noraly Beyer richting 65 jaar gaat! Maar zelfs dan ziet ze er nog redelijk goed geconserveerd uit voor haar leeftijd..

  Ik had wel de indruk dat eigenlijk alleen de beelden vanuit de StudioSport Studio en het EK zelf echt HD zijn. Studio Sport Zomer bv. niet en ook de schakelingen met Tom Egberts vanuit Zwitserland waren duidelijk minder van kwaliteit dan de beelden uit de HD-studio (sport) van het NOB.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina