1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wij hebben in de loop van de middag ook problemen gezien op Ned 1 HD, die we niet kunnen toe schrijven aan het headend. Verder zien we dat de artifacts verschillen per box, ondanks dat dezelfde software gebruikt wordt (130).
  We zullen in de komende dagen en tijdens de HD uitzendingen de kwaliteit nauwlettend in de gaten houden. Laat ons weten via dit forum als je ook ook kortstondige artifacts waarneemt.
   
 2. Het enige wat ik heb aan te merken op het beeld van Nederland 1 HD is dat er bij bewegingen een lichte zweem of echo te zien is waardoor ik meestal terug schakel naar het normale Nederland 1 kanaal waar dat niet optreed. Bijvoorbeeld als in een interview iemand zijn hoofd beweegt zie je nog even een echo van het hoofd op de oude plek. Heb verder geen last van blokjes of andere artifacts.
   
 3. Volgens mij heet dit ghosting. Daar heb ik geen last van gehad, die keren dat Nederland 1 HD het deed :wink:
   
 4. Hier prima beeld.. Heerhugowaard, butterhuizen. Net een uur naar dat voetbalgewouwel gekeken.. om te zien of ik ook storing heb, maar alles OK. Kijk mbv mediacenter met floppydtv tuner kaart.

  Lots
   
 5. Zijn we klaar voor de eerste "echte" HD beelden op Nederland 1 HD? Nog 4 uur en 25 minuten, er even van uitgaande dat de voorbeschouwing ook in HD is. De studio beelden zouden ook HD zijn dus...
   
 6. HD Beeld is goed,wel vrij veel artifacs op mijn samsung..
   
 7. Ik stel voor dat we de studio beelden weer in SD doen. Wat is die mario been toch lelijk met zo veel detail :wink:

  Beeld verder prima op de artefacts na. Erg zonde, hopen dat Ziggo/nos dit probleem snel oplost.
   
 8. Artefacts en geluidsproblemen

  Ik woon in Den Haag (oude Casema) en heb de Samsung DCB-H360R. Ik kreeg na verloop van tijd, en nu om de minuut, artifacts. Heel vervelend.

  Verder had ik het probleem dat om de zoveel seconden het geluid even weg viel. Door de Samsung aan en uit te zetten is dat probleem verholpen.
   
 9. We hebben even zitten timen maar de artifacts komen nu om de 10 tot 15 seconden en betreffen het hele beeld. Het lijkt net alsof je een eerder beeld in negatief ziet. Heel storend.
   
 10. Hey anoniempje,

  Afgelopen dagen naar het nieuwe HDTV kanaal van ned 1 gekeken, dat was duidelijk opgeblazen SD en geen HD.

  Zit nu wedstrijd te bekijken en zie veel "smearing" bij beweging van de camera's, mogelijk kan de focussering van de cams het e.e.a. niet goed bijhouden of de encoder kan het niet aan.

  Verder treden er veel "flashbacks" op waar je beelden uit een "cache" te zien krijgt die niet goed wordt geupdate. Of dit aan de stream of aan de samsung decoder ligt is mij niet duidelijk, ik vermoed de decoder, maar kan net zo goed de stream zijn die niet goed wordt doorgegeven.

  Kijk ook regelmatig naar andere HD zenders en daar komt dit niet voor.

  Decodering van alle netten is de laatste weken erbarmelijk slecht sinds de wijziging naar "ziggo". Bij inschakelen duurt het steeds langer alvorens de decoder de kaart gelezen heeft en de melding E19 komt ook steeds vaker en langer voor. Dit geldt voor alle non-terrale kanalen ( dus alle sat. kanalen ) De streams uit hilversum hebben er doorgaans weinig last van.

  analoge TV
  Het deel analoge TV wordt door jullie ( ziggo ) duidelijk verwaarloosd, de beeldkwaliteit daarvan wordt steeds slechter en nu de digitale TV ook weer terug bij af is vraag ik me af of het mij die abonnementsgelden nog wel waard is.....

  Dus zo te zien genoeg te doen, maar herstel eerst die digitale errors maar eens...

  Succes,

  LaserTV
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina