1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Vandaag een kanalen rescan gedaan met Mediaportal TV server, Nederland 1 HD gevonden, evenals Europsort HD en nog een paar nieuwe zenders die ik verder niet ken (er werden in totaal 7 nieuwe zenders gevonden!).

  In tegenstelling tot wat hierboven wordt beweerd, zie ik wel degelijk een verbetering ten opzichte van de standaard Nederland 1. Kleuren zijn beter, beeld is iets scherper (niet echt HD, maar dat kan natuurlijk ook niet met upscalen van een SD signaal), en wat ik vooral opvallend vond was dat het beeld soepeler loopt

  SD TV wordt hardwarematig gedecodeerd, HDTV wordt door de CPU gedecodeerd, misschien is het dan toch beter alles door de CPU te laten doen?

  Affijn, maakt verder niet uit, ik wilde alleen maar even kwijt dat Nederland 1 HD met een Vista HTPCm floppydtv kaart en Mediaportal software gewoon normaal te ontvangen is, en er bovendien prima uitziet!

  Lots
   

 2. ik heb zelf net een nieuw 40 inch (FULL HD) LCD scherm. Heb mijn decoder natuurlijk niet op Composiet staan. Das inderdaad dommigheid van de gebruiker zelf. Mijn LCD scherm geeft het signaal van ziggo superscherp weer, al is dat natuurlijk wel weer per zender afhankelijk, welke stream er doorgegeven wordt en de qualiteit van de uitzending. Je ziet op zo'n groot scherm echt goed het verschil per kanaal. Maar ik kan zeggen dat over het algemeen de kwaliteit haarscherp is.......
   
 3. Loopt het wel soepel: geluid sychroon en geen afentoe hangend beeld (blokjes)? Ik kijk via firedtvviewer (de bijgeleverde viewer) met de mce drivers, vind hem wel, goed beeld alleen met de bovengenoemde problemen, andere test hd zender (brava) werkt wel goed, eveneens de normale zenders ook, perfect beeld (ik stuur 720P naar de philips pf9830)
  gr ed
   
 4. Ja hoor, gisteren een stukje naar K en B gekeken, en dat zag er perfect uit. Nix geen schokken of blokken.

  Maaar, ik had een maand of wat geleden ook jou probleem, en dat lag niet aan de floppydtv, maar aan de coax kabel, de kabel was gewoon niet goed die van de meterkast naar de wandcontactdoos in de kamer loopt. Ik denk dat je wat aan je coax moet doen, Hirschmann kabel trekken en volledig metalen pluggen gaan gebruiken. Ik heb ook vlak bij de TV nog een signaal versterker geplaatst (gewoon een goedkope bij de bouwmarkt).

  Overigens kun je beter de BDA drivers gebruiken hoor, MCE is specifiek voor de Windows Media Center software geschreven. (Windows MCE kun je voor HD-TV niet gebruiken, dat werkt nog steeds niet).

  Ik gebruik Mediaportal om te kijken, dat ziet er echt veel beter uit dan met Firedtv viewer hoor, ik weet het het is een heel gedoe om dat te installeren en goed ingesteld te krijgen, maar als het eenmaal werkt is het prima!

  lots
   
 5. Kabels zijn van hirschmann, gebruik een prof huisversterker, analoog beeld is super, digitaal ook dus daar ligt het niet aan, andere hd zenders zijn goed. hd in mce kan wel via de firedtvviewer mce plugin.

  gr ed
   
 6. DVBViewer is mijn tip als viewing software. Ik gebruikte altijd MyTheatre, maar met de komst van de HD kanalen moest ik op zoek naar een programma dat H.264 ondersteuning gaf. Na lang zoeken en vele programma's geprobeerd te hebben, kwam ik uiteindelijk uit op DVBViewer. Perfect programma, niet ingewikkeld om te installeren of om je kaart aan de gang te krijgen. Verder hoef je ook niet te kloten met software-matige decrypt modules.

  Voor slechts 15 euro heb je echt een ideaal programma. Het enige nadeel is de support. Het is van origine een Duits programma en wordt er dus hoofdzakelijk Duits gesproken in het support forum.
   

 7. Dat is dan vreemd, dat alleen Nederland 1 HD problemen geeft.. heb je de hele tijd storing of alleen zo af en toe? Heb je ook internet via de kabel? zo ja, schakel dat dan eens uit en kijk wat er gebeurd.

  Als je Windows Media Center niet gebruikt, zou ik toch maar eens die BDA driver proberen onder het motto, "niet geschoten is altijd mis", je kunt altijd weer terug als je dat wilt.

  Lots
   
 8. Ik denk niet dat het aan die dingen ligt. Ik heb ook problemen met Nederland 1 HD. In het begin was er af en toe een storing, nu continue. Ook Eurosport HD heeft nu continue last van storingen.
   
 9. Nu is het goed, hebben ze toch wat aan het signaal gedaan??? Ik heb wel alleen met ac3 geluid dat het beeld en geluid synchroon lopen, bij de andere geluidspoor iets vertraging in het beeld. Maar met de optie ac3 kan ik leven. Laat het ek maar begginnen.
  cu ed
   
 10. Bij mij is ook sinds 23.30 uur gisterenavond alles verholpen. Probleem lag dus duidelijk niet bij ons.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina