1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John┬▓, 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Wat had je verwacht dan? Nederland 1 wordt in SD sowieso al met 8 mbit in perfecte SD kwaliteit uitgezonden. Dat upscalen geen wonderen doet voro de scherpte is logisch: op jouw TV wordt het sowieso altijd al upscaled naar HD weergegeven. Normaal doet jouw decoder dat, nu wordt het bij het NOB gedaan. Qua kleurruimte is er uiteraard ook geen verschil te verwachten, alle content is immers SD en daar wordt niet ineens wat aan toegevoegd als het naar HD geupsampled wordt.

  Wat bedoel je trouwens met 'klein HD'? Nederland 1 HD is gewoon 720p en dus ├ęcht HD, net als Nat Geo, Sport1 HD en Film1 HD.
   
 2. hoi Eric

  Ik bedoel inderdaad 720 zoals NG enz.
  Omdat ik op 50 inch kijk levert 1080 inderdaad bij mij aanzienlijk betere resultaten op dan 720.

  Ik neem aan dat samsung uitsluitend upscaled indien hij niet in SD maar in HD uitzendt?

  Ik heb ook in de monitor een upscaler zitten en de vraag is dus welke de beste is... Samsung of pioneer
   
 3. Als jij en Full HD hebt dan worden normale SD en 720p uitzendingen altijd geupscaled naar 1080i of 1080p en weergegeven in 1080p.

  Waar die upscaling gebeurt is afhankelijk van de instelling van je samsung ontvanger: Heb je deze op 1080i ingesteld staan, dan gebeurt de scaling in de BOX, heb je hem op een andere resolutie staan dan moet de scaler in jouw TV ook aan het werk.

  Mijn ervaring is dat je bij HD kanalen het best de native resolutie van het kanaal uit de Samsung box kan uitsturen. Bij 1080i zender stel je hem dus in op 1080i, bij 720p zenders op 720p. Helaas geeft de Samsung decoder zelf niet weer welk formaat het inkomende signaal is, en ook automatisch switchen behoort helaas niet tot de mogelijkheden.

  Verder is het vrijwel zeker zo dat de scaler - en sowieso de deinterlacer - in jouw Panasonic TV beter is dan die in de Samsung settopbox. Voor SD kanalen moet je kijken wat de beste resultaten geeft, helaas is het niet mogelijk om 576i uit te sturen en alle scaling in je TV te laten doen.
   
 4. Eric,

  Aangezien alle uitzendingen momenteel in max 720 op HD worden uitgezonden, versta ik het dan goed dat ik de HD Samsung decoder het beste op 720 kan zetten als vaste waarde?

  En pas omzeten naar 1080 zodra er uitzendingen in dat formaat worden uitgezonden?
   
 5. Er zijn wel zenders die in 1080i uitzenden... Discovery, History Channel, Voom HD, HD-NL, Eurosport HD, Brava HD. Het ligt dus aan de zender wat de beste optie is. In de praktijk is het overigens ondoenlijk om continu te switchen.
   
 6. Ik heb dezelfde ervaring, het lijkt er op dat ze het oorspronkelijke digitale signaal upscalen. De huidige uitzending is m.i. dan ook niet voor kwaliteit, maar voor compatibiliteit. Zodra er een echt 1080i signaal binnenkomt mag je iets beters verwachten.
   
 7. alleen zullen die niet worden doorgegeven in 1080 maar in 720 heb ik begrepen..... zelfs al worden ze in full HD opgenomen.....
   
 8. Momenteel word inderdaad het normale SD digitale signaal upscaled naar 720P. De uitzendingen van het EK, de Tour (waarschijnlijk) en de OS worden WEL vanaf de bron op 720P uitgezonden, dus zonder SD upscaling.

  1080i signaal zullen ze op NL1 HD voorlopig nog niet gaan doen. Ik gok als reden dat er in vergelijking tot de HD Ready (720P) schermen er nog niet zoveel tv's zijn die 1080 beeldlijnen hebben. Of het is gewoon uberhaubt niet de moeite qua kwaliteitsverschil :)
   
 9. Anonym

  Hoi grote vriend van de Ziggo-forum fanaten

  Heb jij iets gehoord over Tour de France op Nederland 1 in HD?
  Ik heb op een andere thread al gelezen dat VRT dat gaat doen..... Zou de moeite waard zijn voor de testperiode om dit ook op Nederland te doen
   
 10. Daar is nog niets over bekend. Mochten ze het niet gaan uitzenden in HD, dan kun je nog altijd op Eurosport HD de tour volgen, want zij zenden hem wel in HD uit.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina