1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

EK voetbal in Superkwaliteit

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door John², 5 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Was de bron 1080p geweest, dan zou ik zeggen ga voor 720p, aangezien je meer hebt aan progressive beeld dan interlaced beeld voor snelbewegende beelden (zoals sport). Nu het echter in 1080i wordt aangeleverd, kun je beter voor 1080i gaan, 720p gaat er namelijk echt niet beter uit zien.
   
 2. Inderdaad interessant! Overigens is er ook een nieuwer document beschikbaar waarin een update wordt gegeven van de ontwikkelingen en nieuwe aanbevelingen worden gedaan. Ook in dit document blijft de EBU overigens bij de aanbeveling om 720p/50 te gebruiken.

  http://www.ebu.ch/CMSimages/fr/tec_doc_t3328-2008_tcm7-59454.pdf
   
 3. Inderdaad, zelfs bij aanlevering in 1080i, maar men is voorzichtig met de conclusie:

  "If [...] 1920x1080i/25 programme production is used, conversion to 720p/50 for broadcasting will not significantly improve the picture quality, because the efficiency gains of progressive scanning for compression will not be available, although professional standards converters can improve quality. The viewed picture may be slightly better because of the improved sophistication of the interlace-to-progressive conversion. It is better to use professional, high quality interlacedto-progressive converters at the broadcaster’s premises than to place the de-interlacing task on consumer displays or set-top boxes."
   
 4. Superkwaliteit maar wel vertraging

  Hebben jullie wel ontdekt dat het digitale signaal ongeveer 5 seconden vertraging heeft mbt analoog! Heel irritant als er gesoord wordt en je de halve buurt al hoort juichen die nog geen digitale tv heeft. Zal wel niks aan te doen zijn, en ben ik met de EK veroordeeld tot analoog met balken.:cry::cry:
   
 5. Ik snap de aanbeveling, maar ben het er niet helemaal mee eens ;) Deinterlacers in TV's worden steeds beter met fabrikanten als Silicon Optics, Marvell, ATI en Faroudja die allemaal chips hebben die prima motion adaptive kunnen deinterlacen en daarbij in Full HD TV's - in mijn ervaring - betere resultaten behalen met 1080i materiaal dan wanneer je het downsampled naar 720p.

  Maar goed, er staan natuurlijk ook zat TV's bij mensen thuis die zeer brak deinterlacen en dan is aanlevering in 720p een 'fool proof' methode waarbij je als contentaanbieder redelijk zeker weet dat het er bij iedereen goed uitziet.
   
 6. ook in dat geval kun je nog steeds de HD-ontvanger de downscaling laten uitvoeren door een 720 p resolutie te kiezen.
   
 7. ja, in hilversum 2006 tijdens de persbijeenkomst HD en vervolgens in zwolle plus bezoek DHE.
   
 8. Dit was me bij Eurosport HD ook al opgevallen. Daar was het verschil zelfs nog groter.... Optie is om de buren uit te nodigen en samen in HD te gaan kijken (:mrgreen:)
   
 9. Eurosport heeft ook al jaren een vertraging bij analoog. Geldt trouwens ook voor RTL.
   
 10. pioneer ex5000

  ik heb een samsung HD receiver met pioneer ex5000 monitor (50 inch 1080p). Blu Ray films en de bestaande HD kanalen (zoals HD Discovery en NG) zijn werkelijk prachtig. Alsof je door t raam naar buiten kijkt!

  de huidige upscaling naar "klein HD" van Ned1 is echter zeer teleurstellend. Ik zie werkelijk geen verschil met de normale Ned 1 SD uitzending, noch in kleurdiepte, noch in scherpte.

  Ik weet niet wat ervaringen van anderen zijn? Dn maar hopen dat de werkelijke HD (klein) van Euro voetbal en olympische spelen werkelijk een beter beeld geven.....

  Jammer dat de ziggo mensen niet in 1080p uitzenden en het geluid gewoon in stereo..... een sensationele overgang zou leuker zijn geweest...

  Wie heeft kommentaar?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina