1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Motorola Docsis 3.0

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door pollyphono, 4 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ben, dank je. Eigenlijk zou men Gradus Vos nogmaals moeten vragen wat hij bedoeld met het snelste abonnement.
  Casema heeft nu als snelste hun 20 Mb abonnement, Power-bundel kruipt naar de 16 Mb toe.
  Het Casema abo is echter ook een bundel.
  @Home is qua snelheid wat lager, maar heeft net als de rest ook bundels.

  met groet,
  Tom
   
 2. Als ze de concurrentie met glasvezel echt aanwillen zullen ze toch nog wel wat hoger moeten. Glasvezel is vaak minimaal 50 megabit down EN up.

  En Docsis 3.0 kan dat ook makkelijk.
   
 3. Hier in Amersfoort is er ook een glasvezelaar (XMS),alleen ff nog niet bij mij,deze biedt op het moment 24Mbit UP / 24Mbit DOWN,ik dacht voor 40 of 50euro,voor 50 of 100Mbit moet je wel diep in de buidel tasten.

  Docsis 3.0 kan dacht ik theoretisch met 8 channels richting 400 of 800Mbit,http://en.wikipedia.org/wiki/DOCSIS maarja waar hebben we het dan over,ik denk dat Ziggo met 30Mbit al een leuke stap maakt,en zowieso zal moeten gaan shoppen bij Ams IX voor meer bandbreedte.
   
 4. Dit ben ik met je eens. Kom maar op met die 30Mbit/s. Dat shoppen zal wel meevallen ;) Wat wel een probleem zou kunnen zijn is de verbindingen naar de verschillende CMTSen. Want die zaten een tijdje geleden al aardig vol bij sommige :(

  Wat wel mooi zou zijn als alle analoge kanalen eruit geknald worden en we lekker allemaal digitaal gaan kijken, moet je eens kijken hoeveel kanalen we dan hebben voor internet :mrgreen:
   
 5. XMS heeft op dit moment standaard 50 up/down, alleen hebben ze de website er nog niet op aangepast. Weet dit van XMS zelf en van een user op het oude TV Home forum die inmiddels naar XMS overgegaan is, helaas kan ik nog niet aangesloten worden ;-) Koophuizen in Utrecht doen ze alleen als je minimaal 50% van de straat zo gek krijgt.
   
 6. Jah,datzelfde geld voor de wijk waar ik woon in Amersfoort(Kattenbroek),hemelsbreed zijn ze 500 meter verder aan het graven en de meterkasten aan het voorzien van ftth.

  Misschien een optie in de toekomst,voorlopig ben ik erg tevreden met Casema Mega,een dvd'tje vliegt met 2,5MB/s binnen,ik vind de kwaliteit en stabiliteit ook wat waard,vandaar mijn "voorlopige" voorkeur voor Casema/Ziggo.
   
 7. Als ik zo die websites van glasvezelaanbieders lees, zal Ziggo toch wel richting de 50Mbit/s moeten gaan met x-tra, om concurrerend te zijn.
   
 8. Tja,jij noemt X-tra als abbo.......:D

  Hoe zou het duurste abbo/combi gaan heten bij Ziggo?

  Bij Casema heet het "Mega"
  Bij @Home heet het "Intensief"
  Bij Multikabel heet het "X-tra"
   
 9. zolang de snelheid niet boven de 50Mbit komt hoef je meestal geen nieuw modem te krijgen. Zelfs met eurodocsis 2.0 kun je nog hoger dan wat je nu hebt. Wanneer eurodocsis 3 van start gaat en wie dan de modems krijgen is nog niet bekend, maar voorlopig hoeft dat dus helemaal niet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina