1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Motorola Docsis 3.0

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door pollyphono, 4 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Foto's van het nieuwe Motorola docsis 3.0 modem

  http://www.dslreports.com/r0/downlo...6bafffefda7116bf6/Hello Moto.jpg/thumb200.jpg

  Waarschijnlijk ook geschikt of geschikt te maken voor Eurodocsis 3.0

  Zou dit het nieuwe Ziggo modem worden?,als we straks lekker gaan "knallen" met Eurodocsis 3.0 :p

  Ben toch wel benieuwd hoor,wat de snelheidsverhogingen in gaan houden,ik heb begrepen dat eerst de duurste abbo's aan de beurt zijn,maar nog nix willen zeggen ivm concurrentie,wat zal het gaan worden?.....30Mbit ?......om mee te beginnen?:rolleyes:
   
 2. De eerste Docsis 3.0 implementatie in de VS van Comcast doet 50 megabit, wel tegen US$ 149,95 per maand daar.
   
 3. 50 Mb of 200 Mb. het is niet alleen wat de modem aan zou kunnen qua snelheid, maar de eindgebruiker (de PC) die moet het aan kunnen.
  Nog niet eens te spreken over de routers.
  Er zijn nu al problemen bij de Power abonnementen; klanten halen de snelheid niet, clamen zij, maar de fout lag bij verouderde routers...
  http://tech.be.msn.com/news/article.aspx?cp-documentid=4903287
  http://life.tweakers.net/nieuws/506...t-docsis-30-voor-op-strijd-met-glasvezel.html
  Met groet,
  Tom
   
 4. Hier is een andere link:

  http://connectedhome2go.com/2008/02/21/motorola-launches-docsis-30-cpe/

  Volgens mij is die dikke incl. telefonie.

  @Vincent:Jah,Docsis 3.0 doet aan channelbonding,volgens mij gaat Ziggo voor 4 channels(qam256),volgens mij is de max hiervan +/- 60Mbit,en ruimte is er volgens mij nog zat,er is een doorn in het oog van Ziggo,en dat is het analoge tv signaal,dit schijnt een behoorlijk deel van de bandbreedte te "kosten",daarom willen ze iedereen aan digitale tv hebben.

  Een groot nadeel van Docsis 3.0 komt (weer) om de hoek kijken,je zult weer bandbreedte moeten delen met je buurman.

  @Kingpin:Tuurlijk moet jouw systeem/netwerk wel in staat zijn deze bandbreedte te verwerken,ikzelf heb een gigabit netwerk in huis (Apple):D
   
 5. Eens, maar Exteme is natuurlijk ook niet voor iedereen bedoeld. De doelgroep zal vaak een PC hebben die het wel trekt met een Gigabit/s netwerkkaart en er zijn inmiddels routers voor consumenten die 200 Mb troughput wel trekken. Meer dan 200 megabit wordt met de huidig beschikbare consumentenrouters wat problematisch, maar als die connceties er zijn zullen de routers ook wel komen. Zakelijk zijn ze er nml natuurlijk al lang.
  Zie http://www.smallnetbuilder.com/component/option,com_chart/Itemid,189/ waar er al vier routers met een throughput van over 200 megabit genoemd staan.

  Let wel even op: dat je een gigabit netwerk hebt betekend nog niet dat de WAN/LAN doorvoersnelheid ook een gigabit is. De processor van de router moet snel genoeg zijn voor zaken als de firewall en NAT om dit bij te houden, en processors die dit met gigabit snelheid kunnen zijn er voor consumenten nog niet. Maar je hebt een Apple netwerk: als voorbeeld, in de bovenstaande link zie je dat de Apple Airport Extreme (MB053LLA) heel goed scoort met een throughput van 133 megabit. Ruim voldoende voorlopig dus.
  Probleem is dat de WAN/LAN throuhput nooit in de officiƫle specs staat, die 10/100/Gigabit aanduiding zegt daarover dus helemaal niets. Voor je een router koopt die snelheden over de 10 megabit moet aankunnen even online reviews lezen dus. Zeker als je over de 50 megabit moet willen in de toekomst. Mijn router zou 69 moeten trekken, voorlopig ook nog wel even genoeg dus.
   
 6. Die dikke is telefonie met ingebouwde UPS. Zie mijn link naar motorola zelf, dat is het normale eurodocsis 3.0 voice modem.

  Gelukkig gebruik ik al jaren een linux pc als router, die kan voorlopig nog wel wat hebben, kom maar op met die snelheden :D
   
 7. Mee eens Xahmol:D

  Maar ik wilde eens kijken wat jullie idee is over het feit dat Ziggo de internetsnelheden omhoog gaat gooien,te beginnen met de duurste abbo's,zoals beloofd door de ceo van Zesko.

  Ik denk zelf dat de duurste abbo's naar 30Mbit gaan.

  Chello heeft nu Extreme met 24Mbit,dus daar zullen ze wel overheen willen,en omhoog naar 25Mbit lijkt me een beetje te voorzichtig.

  Ze zullen nu de concurrentie moeten aangaan met glasvezel,het "gat" met Adsl2+ wordt komende zomer definitief geslagen,denk ik,alleen het prijstechnische van Adsl2+ is in het nadeel van coax.

  Ik ben benieuwd,maar ik heb er alle vertrouwen in ;)
   
 8. Nu mijn vraag wat en waar heeft de ceo dit verteld/geschreven?
  "Duurste abonnementen" Nu vraag ik mij zelf af of men dit wel gaat doen. Als je ziet dat men de power-bundel gaat opwaarderen en het xtra juist niet, zou je met de gedachtegang mee kunnen gaan dat men het xtra wil uitfaseren en zoveel mogelijk klanten in een bundel wil hebben. Ik denk dat ze een deel van de bandbreedte willen gaan gebruiken voor uitbreiding van de digitale tv zenders. Dit wordt ook verwoord in de Telegraaf van vandaag, met als kop EK voetbal in superkwaliteit. Uitbreiding van HD tv kost bandbreedte. Er zal verder vast wel iemand reageren hoe het zit met de bandbreedte van D. 3.0
  Met groet,
  Tom
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina