1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

2 programma's achter elkaar opnemen van dezelfde zender. En een andere gelijktijdige.

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door GolfTouch, 3 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  2 programma's achter elkaar opnemen van dezelfde zender. En een andere gelijktijdig.

  Ik zit hier met het volgende probleem. Als ik van 1 zender 2 programma's welke achter elkaar komen wil opnemen door ze beide in Guide te selecteren en tegelijkertijd op een andere zender ook wil opnemen krijg in een conflict.
  Voorbeeld. Op SBS komt tussen 20.30 en 21.30 uur Wegmisbruikers. Daarna komt van 21.30 tot 22.30 uur Das je goed recht. Op RTL4 wil ik dan van 20.30 uur tot 21.30 uur Voetbalvrouwen (is niet voor mij hoor maar voor de vrouw) opnemen. Als ik Das je goed recht selecteer om op te nemen krijg ik een conflict. Ik heb eerder beginnen en later eindigen op 10 minuten staan.
  Ik moet dan één van de 2 oude geprogrammeerde opnames wissen. Waarom neemt hij niet automatisch door op? Of hij breekt de eerste opnamen af en start daarna met de 2e opname?

  Ik heb ook de Samsung P850RS en die doet dat wel. Hij laat dan b.v. wegmisbruikers 10 minuten doorlopen, zoals ingesteld, stopt dan (wat logisch is) en start dan de 2e opname. Goed, dan mis ik wel een aantal seconden van het 2e programma maar dat is geen punt.

  Wat overigens wel weer een pluspunt van de Humax is dat mocht ik bovenstaande opnemen zonder RTL4 dat hij beide tuners gebruikt en dus niets mis.

  Weet iemand een oplossing?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 apr 2008
 2. Ik denk dat je probleem veroorzaakt wordt door de instellingen van je opnames. Bij mijn Humax staan die instellingen zo, dat een opname 5 minuten eerder begint en 10 minuten langer doorloopt dan de oorspronkelijke eindtijd. Dat betekent dus dat er een tweede opname gestart wordt, in jouw geval om 21:25 (DAS je goed recht) en dat de opname van wegmibruikers doorloopt tot 21:40.

  Je hebt nu dus een conflict tussen 21:25 en 21:40 omdat er twee fysieke opnames lopen:
  1. De uitloop van het eerste programma en
  2. De voorloop van het tweede programma.
   

 3. Correct !


  Oplossing is :

  Zet je uitlooptimers beiden op 0 minuten.
  Als je klaar bent met je opnameschema in te stellen breng je handmatig extra tijd aan.

  Zo worden die 'twee opnames' een doorlopende opname en heb je weer een tuner over om op te nemen .
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Dat is inderdaad een mogelijkheid. Nu verleng ik de eerste opname met de tijd van de 2e.

  Maar zijn jullie het niet met mij eens dat de Humax dit zelf zou moeten kunnen doen? De Samsung doet dit wel en ziet dit niet als conflict.
   
 5. waarom neem je niet gewoon van 20:30 tot 22:30 SBS6 op?
   
 6. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Handmatig programmeren bedoel je?
   
 7. Ja! Of kan dat niet?
   
 8. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Dat kan zeker alleen is niet handig. IK vind de EPG een ideaal hulpmiddel om te programmeren. Het handmatig programmeren is in principe niet meer nodig voortaan.

  Alleen heb ik een beetje de indruk dat jullie het niet helemaal eens zijn met mij dat het onmogelijk is om te programmeren zoals ik aangeef.
   
 9. Je hebt gelijk dat het (met overloop ingesteld op bijv. 10 min.) niet mogelijk is om 2 opeenvolgende programma's + een gelijtktijdig programma op een ander kanaal op de eenvoudige manier in te programmeren. Ik baalde daar in het begin ook van, maar heb er mee leren leven.

  Het zou echter mooi zijn als Humax dit probleem in een komende firmware oplost.
  Een paar mogelijke oplossingen:
  1. Als 2 programma's op hetzelfde kanaal ingeprogrammeerd staan die elkaar door de uitlooptijd overlappen, dan worden deze tijdens het opnemen automatisch tot 1 lange opname gecombineerd, met voor en achteraan de standaard uitloop:
   [​IMG]
  2. De programma's worden tijdens het opnemen direct apart opgeslagen,en de overlap veroorzaakt door de uitlooptijd wordt bij beide programma's opgeslagen:
   [​IMG]
  3. De programma's worden in eerste instantie in 1 lange opname opgenomen (als in optie 1), maar deze opname wordt na afloop automatisch gesplitst in twee losse opnames waarbij de overlap (net als bij optie 2) bij beide programma's wordt opgeslagen.
  4. De programma's worden in eerste instantie in 1 lange opname opgenomen (als in optie 1), maar de Humax onthoudt wel op welk punt de overgang zit tussen de originele opnames. Hierdoor kan in de ingebouwde opname editor (Menu, Recorder, Opgenomen Programma's, Bewerk) een optie toegevoegd worden om zo'n gekoppelde opname te splitsen in de losse programma's, waarbij de overlap (net als bij optie 2) bij beide programma's wordt opgeslagen.
  Aangezien de harddisk in de Humax bij een dubbele opname al vrij zwaar belast wordt, zeker als op datzelfde moment ook nog een andere opname wordt bekeken, zal optie 2 waarschijnlijk te veel van de harddisk eisen. Optie 1 is waarschijnlijk het makkelijkst te realiseren, waarbij men evt. later optie 4 kan toevoegen.

  De oplossing die Samsung gebruikt vind ik niet handig, omdat je dan voor het bekijken van de 2 opname eerst het einde van de 1e opname op moet zoeken. En je loopt dan het risico dat de 1e opname al is gewist, voordat je de 2e opname bekeken hebt.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 apr 2008
 10. Ik programmeer ook altijd uit de EPG mijn opnameschema voor de hele dag.

  Maar juist omdat dat je 'maar' twee dingen tegelijk kan opnemen moet je zoals ik in mijn eerste bericht schreef beiden 'standaard' uitlooptimers op 0 minuten zetten.

  Als je dan alles in de EPG hebt aangevinkt om op te nemen ga je handmatig via Menu- Recorder- Timers de uitlooptijden handmatig bijstellen.

  Voor mensen die veel opnemen is dit de ideale methode aangezien programma's zeker laat op de avond ook wel meer dan 15 of zelfs 30 minuten kunnen uitlopen.
  En dan kom je toch tekort met de 15 minuten uitlooptijd in je standaard uitlooptimer, vandaar dat handmatig dan beter is.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina