1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Waarom is het basispakket eigenlijk niet ongecodeerd?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door teleromeo, 1 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Jawel, want op dit moment is een gebruiker verplicht om een smartcard te nemen en deze te registreren. Wanneer er geen smartcard nodig is, zal de klant zich dus ook niet registreren.

  Ze vinden het geen probleem dat jij op een andere manier kijkt. Maar ze vinden het niet leuk dat je vervolgens vragen gaat stellen waarom het niet werkt. En dat is redelijk logisch, ze kunnen niet op elke custom made toepassing ondersteuning geven. :)
   
 2. Dat begrijp ik en ik accepteer dat nadeel, maar dat betekend toch niet dat ze me dan maar mogen negeren? Ik krijg gewoon helemaal geen antwoord, ze zouden me toch op zijn minst een richting op kunnen sturen..Mijn vraag was of het aan de smartcard zou kunnen liggen dat ik HHD niet kon ontvangen, de smartcard komt van Multikabel, dus daar zouden zij toch een antwoord op kunnen geven?

  Het probleem wat ik had is trouwens inmiddels opgelost met de update van de smartcard afgelopen nacht. Na een kanalenscan kan ik nu ALLE kanalen bekijken waar ik recht op heb. Het updaten van de smartcard kan dus ook gewoon in niet door Multikabel ondersteunde decoders.

  Lots
   
 3. Dat ben ik met je eens. Helaas gaat er wel eens iets mis in de email afhandeling bij Multikabel... Iniedergeval top dat het nu werkt! :D
   
 4. Ik doelde op de eerdere opmerking: codering = smartcard. Zonder codering heb je geen smartcard nodig

  De eerdere opmerking was namelijk: Naar wat ik hoorde is het om te kunnen bijhouden wie digitaal kijkt. Schijnt de helpdesk te moeten weten.

  Afijn mijn punt zal er niet duidelijker voor sommige op worden vrees ik, maar laat maar hangen zolang ik het zelf nog maar snap wat ik bedoel :rolleyes:
   
 5. Ik vind dat je wel degelijk een punt hebt. Zonder smartcard is er geen enkel kanaal wat doorgegeven wordt. Het standaardpakket zou inderdaad ongecodeerd te ontvangen moeten zijn net als via de satelliet. Zit daar nog steeds aan te denken temeer omdat er erg weinig in Dolby D. doorgegeven wordt, ik begrijp ook dat een dergelijk signaal erg veel bandbreedte weg vreet maar ik zie dat vele kanalen een bemonsteringsfrequentie van 48 kHz hebben dus de breedte wordt toch al gebruikt.
   
 6. Volgens mij is het basispakket op de satelliet niet free to air. Je hebt toch het settop-abonnement nodig om het standaard-pakket (minus rtl8 te kunnen zien? BVN is fta, maar de rest niet meende ik te weten.

  Groeten,
  Gert.
   
 7. Dat wist ik niet, ik heb me er ook niet heel erg in verdiept. Voorheen was het wel allemaal 'FTA' kennelijk is dat qua commercie dus interessanter geworden om er een abonnement tegenaan te gooien. Jammer....
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina