1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Moderatie en kritische toon forum

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door xahmol, 1 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. En dat is waar we al langer over bezig zijn een vorm van "webcare". MK was daar aanvankelijk niet zo van geporteerd. Sinds "Zesko" komt daar duidelijk kentering in. Het staat hoog op de agenda.
   
 2. Het forum helemaal loskoppelen van de MGV is denk ik juist niet wenselijk omdat het toch een soort "achterban" is. Ten opzichte van je gesprekspartner sta je sterker als je een achterban hebt van een paar duizend klanten, dan dat je een losse gebruikersgroep bent met enkele sympatisanten. Daar wordt minder naar geluisterd. Verder is het een goed middel voor ons om 'feedback' te krijgen over wat er speelt en geeft ons ook de gelegenheid om vragen aan jullie te stellen.

  Het feit dat er kritische geluiden via het forum te horen zijn is niet van invloed op de gesprekken die wij met Ziggo hebben. Kritisch kijken is juist nodig! Zo lang het maar netjes en gefundeerd is, en dat is het tot nu toe nog steeds geweest. Dus laat niemand zich weerhouden om te schrijven wat hij wil. Wij sturen daar in elk geval niet op aan.
   
 3. Gezien de complexiteit van DTV is dit verhaal duidelijk, mij was alleen niet bekend dat de problemen die ArChie aankaart ook daadwerkelijk op een lijstje op-te-lossen problemen stond.


  Bedankt voor je duidelijke statement. Ik moet zeggen dat als "ontheemde" TV Home forumer ik een beetje schrok van de reactie op ArChie, terwijl hij juist op het TV Home forum als een zeer gematigde criticaster op mij overkwam: zakelijk en meestal netjes zijn punt onderbouwde. Vandaar dat andere ex-TV Homers het gevoel kregen dat er hier "fluwelen handschoenen" geacht wordt te gebruiken bij kritiek op Ziggo. Ik denk dat dit wel past in de snuffelperiode waarin we ons als "joint-venture" in bevinden.

  Tot slot concludeer ik dat de kritiek an sich niet wordt veroordeeld, alleen dat het voor dit nieuwe forum nogal out-of-the-blue posten van conclusies van een twee maanden oude discussie op TV Home forum een beetje hard overkomt.
   
 4. Je moet natuurlijk als je alles wil koppelen voor toekomst "ZIGGO" wel de meningen kunnen accepteren van leden van andere providers.
  Ik ben ook van mening dat de stellingen cq uitspraken van ArChie niet zoveel regels commentaar verlangen als nu tentoongespreid wordt. We kunnen veel aan elkaar hebben, maar dan is tolerantie ook gevraagd. Elkaar platschelden of direct op de man spelen hoort hier duidelijk niet bij. Lijkt mij ook niet in deze draad het geval. :confused:Maar dat behoeft toch geen nadere uitleg. Gewoon doorgaan nu, en niet al teveel woorden hieraan meer besteden of misschien een kleine sorry, we hebben elkaar verkeerd begrepen?!
   
 5. Ondertussen heeft deze discussie door een opmerking van mij (met als gebruikersnaam magteres) eerder vandaag ook een vervolg gekregen op het TVHome forum.

  Om te voorkomen dat de discussie over twee fora verdeeld wordt en vanwege het feit dat het TVHome forum binnen afzienbare tijd readonly wordt reageer ik hier.

  Ik heb de hele discussie gevolgd en vind het ook erg jammer dat de technische kennis van Archie/RG2005 voor dit forum verloren lijkt te gaan. Wellicht dat een soort van bemiddeling, mediation of hoe je het ook wil noemen nog zin heeft? En dan niet online, maar in een persoonlijk gesprek.

  Persoonlijk denk ik dat je - zeker omdat de zaak wat gevoelig ligt - moet uitkijken met je woordkeuze. Ik quote een opmerking van Benj op het TVHome forum als voorbeeld:

  Dat suggestieve is een interpretatie, geen feit. Zo'n woord kan iemand gelijk weer op de kast jagen. Weer een goede reden voor een offline gesprek denk ik.
   
 6. Laten we het kind niet met het waswater weggooien. Dit forum moet gekoppeld blijven aan de gebruikersvereniging. Als er een plek moet zijn om emoties af te reageren is dat juist niet het forum van de gebruikersvereniging.

  Volgens mij bereiken we met een gebruikersvereniging alleen wat als die over feiten en meningen kan beschikken van de achterban. Voor die dingen is een actief forum juist een uitstekende bron.

  Uit mijn eigen waarneming kan ik alleen maar opmaken dat er weinig ingegrepen hoeft te worden. En als het gebeurt is het direct aanleiding voor een lange discussie, niet altijd zo diepgaand als deze. Dit voorkomt op die manier wel dat er licht mee wordt omgesprongen en verduidelijkt tegelijk waar de grenzen worden getrokken.
   
 7. Je slaat de spijker precies op de kop... en dat is een prestatie, aangezien de kop van een spijker vaak maar een oppervlakte heeft van enkele vierkante millimeters ;).

  Men moet hier af van dat zogenaamde 'haantjesgedrag'. Je hebt mensen die veel klagen en mensen die wat minder klagen en zich er rustig bij neerleggen. De 'hippiementaliteit' werkt tegenwoordig gewoon niet meer zo effectief. Ik bedenk me net dat een aantal reacties van mij net zo heftig zijn geweest, alleen dan pro-Ziggo. Dat is de andere kant van het verhaal, maar we moeten niet vergeten, dat dit een plek is voor discussies omtrent onze 'grote gemene deler' genaamd Ziggo. We moeten het met z'n allen hiermee doen ;) en als zelfs dit forum geen bestaansrecht meer heeft door een wirwar van mensen die hun mening door willen drukken, kan men net zo goed gelijk stoppen. Mijn inziens, moet een bepaalde suggestieve geste gerust kunnen, maar dan moet de zogenaamde 'tegenpartij' ook kunnen doorzien dat we hier allemaal met hetzelfde doel zitten.
   
 8. let op dit forum is niet alleen verdergegaan op het mgv voorom ook het oude tvhome forum en caseama forum horen hier nu bij dus mgv is hier zeker niet de eenige achterban. je kunt niet klakkeloos het mgv belijd voledig dortrekken op dit forum. of het forum moet los wordengezien van de mgv en als nieuw worden beschouwt of de mgv moet zich duidelijk losmaken van zijn oude belijd en los komen van het vormalig multikabel en dus ook in het bestuur en dergelijk mensen plaatsen die voormalig @home of caseama zijn. woordoor er dus eigenlijk een compleete nieuwe gebruikersvereniging ontstaat.

  ..... de mening van een oud @home klant
   
 9. Hier zit wel iets in naar mijn mening.
   
 10. De gang van zaken bij het MGV was gewoon goed. Gezeur werd en wordt in de kiem gesmoord en ja, een perfect voorbeeld van hoe het niet moest: Troubles @ Home! Aan een goeddraaiende machine moet NIETS veranderd worden. En dus ben IK van mening dat enkelt inderdaad de naam veranderd hoeft te worden. Het bestuur en beheerders van de MGV en het forum zijn in goede handen en ben dan van mening dat hier niets veranderd hoeft te worden. Maar ja, ik ben me ook terdege bewust van het feit dat mensen het zo hebben gehad met Ziggo, dat werkelijk niets meer goed is en dat ALLES veranderd moet worden. Die mening deel ik echter niet ;).

  PS Amiboy? Het valt op dat je de ene keer perfect en foutloos Nederlands tikt op dit forum en de andere keer moet je jouw bericht echt 4 keer lezen wil je het begrijpen. 2 verschillende personen op 1 account of misschien de berichten vol fouten getikt in blinde woede? Is enkelt een opmerking en niet gelijk boos worden :D
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina