1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Zomertijd/wintertijd

Discussie in 'Samsung DCB-P850R (PVR)' gestart door athome!, 30 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik kwam net iets heel bijzonders tegen.
  Vandaag zijn we overgaan naar de zomertijd. De timers bleken allemaal nog goed te staan.
  Om 18:54 (systeemtijd aangegeven door mijn 850PVR), 18:49 volgens mijn computer. Had ik het opnameschema er voor staan voor controle. Om dit moment begon er in eens timers te verdwijnen. Na het sluiten en openen van het opname schema bleek dat alle timers er nog in staan maar ze 1 uur vooruit zijn gezet.

  Helaas dus nog STEEDS niet opgelost. De 9401 heeft dit probleem ook.
   
 2. We kwamen er vandaag ook achter dat alle progamma's die opgenomen zijn na de overgang naar zomertijd mislukt zijn omdat de PVR de timers een uur later heeft gezet. Wat hier inderdaad triest aan is is dat dit probleem bij de vorige overgang ook al aan het licht kwam.

  Tja, aan de andere kant. Mag je verwachten dat de nieuwste technologie om weet te gaan met een fenomeen dat dateert uit de vorige eeuw ;)
   
 3. Hier hetzelfde probleem, alle timers zijn 1 uur vooruit gezet.

  Ik vrees dat de kabel frontend en/of sommige STB's geen ondersteuning hebben voor zomer-/wintertijd (DST)

  Blijft de kabelaar twee mogelijkheden om de tijd te verzetten.

  1) De klok 1 uur verzetten.
  2) De tijdzone veranderen van GMT+1 naar GMT+2 (voor zomertijd)

  Blijkbaar hebben ze gekozen voor het laatste met als gevolg dat de recorder denkt dat ie fysiek verplaatst is naar een andere tijdzone met als gevolg dat ook de timers zijn aangepast.
   
 4. Ik heb ook het vermoeden dat het netwerk hier de schuldige aan is.
  Wat ik dan niet helemaal snap is het volgende.
  De klok wordt wel om 2:00 uur verplaatst naar 3:00 uur maar de timers worden ruweg 15 uur later pas veranderd. Waar komt dit vandaan.
   
 5. Zomer/Wintertijd

  Sinds vorige maand in bezit van dit apparaat.
  Wat blijkt nu: de zomertijd gaat in en de tijd was automatisch verzet.
  Maar...ik had diverse programma's geprogrammeerd, sommige voor elke dag en sommige voor elke week en toen ik 3 dagen later iets wilde gaan kijken waren er allemaal andere programma's opgenomen. Ik kijk in de Timer en daar was de tijd ook een uur vooruit gegaan. Ik heb het probleem aan Samsung voorgelegd en kreeg als antwoord: de kabelaanbieder veranderd de tijd. Wij kunnen daar niets aan doen. Ik vroeg toen: stel ik ga vlak voor de ingang zomer/wintertijd op vakantie dan kan ik dus niets programmeren.
  Toen kreeg ik als antwoord: dan moest ik maar dubbele tijden programmeren om in ieder geval mijn series op te kunnen nemen.
  Ik vind dit een vreemde oplossing. Dan is de schijf zo vol. Ik had nog aangegeven of ze misschien via een update daar iets aan konden veranderen maar dat kon niet.
   
 6. Dat zit gewoon in de firmware en het is ook fout om ingestelde programmeer timers ook te updaten. Wat eenmaal is ingesteld om op een bepaalde tijd op te nemen daar maakt zomer/wintertijd niets voor uit.
   
 7. Zomer/Wintertijd

  Ik begrijp uw antwoord niet zo goed.
  Volgens Samsung wordt de timertijd ook een uur vooruitgezet als de kabelaanbieder de zomertijd instelt.
   
 8. Ja en dat is dus heel duidelijk een bug in de software van de ontvanger !!

  Het is ongeveer hetzelfde alsof je als de zomertijd ingaat, zowel je wekker als je wektijd een uur vooruit zet. Dus dat je ipv om 7 uur om 8 uur gewekt wordt. Dan ben je dus toch te laat op je werk.....

  Als de netwerk-provider de tijd 1 uur vooruit zet, dan moet de ontvanger de ingeprogrammeerde tijden gewoon laten staan op de ingestelde tijd.
   
 9. En naar mijn bescheiden mening is dat nu net fout, immers iets wat voor de zomertijd stond ingeprogrammeerd om bv. om 20:00 te beginnen moet dat nog steeds ook na invoering van de zomertijd. Dat is iets wat intern in de firmware van de recorder zit en kan dus naar mijn idee niet afgeschoven worden op de provider.
   
 10. Zomer/Wintertijd

  Cees schrijft:
  Als de netwerk-provider de tijd 1 uur vooruit zet, dan moet de ontvanger de ingeprogrammeerde tijden gewoon laten staan op de ingestelde tijd.
  __________________


  Ik heb dat niet zelf veranderd ik merkte drie dagen later dat dat automatisch was veranderd.
  En heb dat toen aan Samsung doorgegeven.
  Kreeg als antwoord dat de kabelaanbieder de tijd veranderd.
  Toen ik dan vroeg hoe dat moet als je met vakantie gaat vlak voor die tijd kreeg ik van Samsung dit antwoord:

  Het spijtons zeer maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat dit gewijzigd gaat worden.
  Het enige dat wij u kunnen adviseren om te doen als u op vakantie gaat, is om de timer dubbel in te stellen zodat in ieder geval de programma's opgenomen worden die u wilt zien.

  En dat vind ik dus vreemd. Ik heb tevens gevraagd of ze dat via een update konden veranderen, maar dat was niet mogelijk.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina