1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Intentie: alle tien zenders in 2009 in HD

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Brian2, 29 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat de apperatuur bij de commerciele omroepen niet geschikt zou zijn voor HD is onzin. Ten eerste maken de (commerciele) omroepen zelf geen programma's maar wordt dat altijd uitbesteed aan verschillende productiebedrijven (endemol, bluecircle,eyeworks,etc). Een vriend van me werkt bij endemol en zo'n beetje alle camera's zijn daar geschikt voor hd.

  hoe iemand kan weten dat al die productiebedrijven die voor zowel commerciele als publieke omroepen de programma's maken allemaal pas in 2011/2012 toe zouden zijn aan vervanging is mij een raadzel.
   
 2. De berichtgeving vanuit de publieke omroep en de NOS over de invoering HDTV is inderdaad altijd heel sceptisch geweest.

  Ik geloof ook niet dat het binnen 5 jaar gaat gebeuren met HDTV.

  De enige die altijd positieve signalen afgeven zonder daadwerkelijk iets concreets te bieden zijn de kabelmaatschappijen.

  Ze zullen veel meer dan een paar miljoen moeten betalen als ze het proces van HDTV willen versnellen , zij hebben toch het meeste baat bij HDTV.
   
 3. Toen in 1965 de NTS begon met de eerste TV uitzendingen, had nog geen 1% van de huishoudens een TV.. was toen ook geen reden om die investeringen maar uit te stellen, gelukkig maar, anders zaten we nu nog zwartwit te kijken.

  Met de statistiek wilde ik maar aangeven dat een flink deel van de TV-kijkers er zo te zien wel klaar voor is, of bereid er op korte termijn in te investeren. Met de komst van EK voetbal in HD en olympische spelen in HD, zou dat wel eens heel hard kunnen gaan. Ze verwachten dat de verkoop van platte TV's hierdoor dit jaar met 20% zal stijgen.

  Misschien dat niet 'een grote meerderheid' op HDTV zal overstappen, maar dan toch zeker een flink deel van de TV kijkers... Moet je de kijker die er wel een paar euro voor over heeft het dan maar onthouden?... Nee toch?

  Lots
   
 4. @lotsofjazz. In 1965 was er al meer dan 10 jaar tv in Nederland. Overigens ben ik verder met je eens.
   
 5. Dat was een typefoutje, ik bedoelde 1955.. maar ook dat is niet goed, ik heb het even opgezocht..

  De eertse officiele TV uitzending in Nederland was op 2 Oktober 1951.. In 1967 waren in Nederlland de eerste kleuren TV uitzendingen.. Ook op een moment dat er nog nauwlijks kleuren TV's werden verkocht. 10 jaar daarna weten we niet beter en wordt je uitgelachen als je nog een zwart wit doos hebt.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Geschiedenis_van_de_Nederlandse_televisie

  Ik zie HDTV als een soortgelijke verandering, en snap niet waarom de NOS daar zo terughoudend in is.. Het komt er zeker aan dus waarom niet volop aan de gang het dan maar zo snel mogelijk uit te rollen?

  lots
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina