1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Intentie: alle tien zenders in 2009 in HD

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Brian2, 29 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dus pas als meer dan 50% een HD-ready TV heeft mag HDTV worden ingevoerd?
   
 2. Ik ga niet weer hele discussies beginnen over dit soort onderwerpen, maar ik vind dat het zekerweten wel interessant is voor tv's onder de 40 inch. Zelfs op mijn 23 inch tvtje in de slaapkamer kijkt het zoveel mooier en is het zoveel scherper!

  Mijn ervaringen bij Multikabel zijn, ook gezien digitale televisie, toch iets anders. Misschien niet een merendeel, maar wel een groot deel.
   
 3. Je roept dat nu voor de tweede keer zonder in te gaan op de reacties dat HD onder de 40 inch onzin is. Waar baseer jij dat nu weer op? Als je bedoeld Full HD 1080p ten opzichte van 720p heb je misschien nog een punt, maar 720p maakt een wereld van verschil met 480p, OOK op mijn 32" scherm.

  Nogmaals: kom hier maar eens kijken en vergelijk de BluRay van een film vanaf mijn PlayStation 3 eens met de DVD van dezelfde film via mijn upconverting DVD speler. Hoezo geen zin? Als je dat verschil niet ziet zou ik Digitenne nemen, want dan boeit beeldkwaliteit je niet en kun je net zo goed minder betalen.
  Of download een VS TV serie opgenomen daar van HDTV in een goede 720p versie en vergelijk dat met de beeldkwaliteit van de zelfde serie via je digitale kabel.

  De grote meerderheid zal het idd in eerste instantie niet zijn. Maar zelfs een minderheid die het bedrag er WEL voor over heeft kan HDTV nog steeds wel rendabel maken. En die early adopter minderheid laat vervolgens de rest snel volgen. Kortom: het is helemaal niet erg als slechts zeg 5% van de klanten in eerste instantie HDTV neemt, dat is nog steeds een leuk volume om mee te beginnen en met goede content worden het er vanzelf meer als die 5% bij hun buren gaan pochen over hun geweldige beeld.
   
 4. Hoe bedoel je selectief lezen?

  Misschien hebben jullie het volgende gemist:

  "Waar het mij om gaat is dat je er niet zo maar vanuit kan gaan dat de grote meerderheid van de televisieconsumenten wel even een paar Euro per maand meer zal gaat betalen om HDTV te kunnen zien."

  en

  "En onder die 42% met een flatscreen zitten heel wat TVs van minder dan 40 inch, waarvoor HD niet of in ieder geval minder interesant is..."

  Let op de nuancering "in ieder geval minder interessant". Dit baseerde ik onder andere op het volgende http://www.hdtvtest.co.uk/Sony-KDL32D3000/ . Op basis van jullie reakties zal ik dit inderdaad ook eens met eigen ogen gaan bekijken.;)

  In het oorspronkelijke bericht werd de indruk gewekt dat alle televisiekijkers voor de extra kosten van HD moeten gaan opdraaien, ongeacht of je er gebruik van maakt of niet. Hier ben ik het dus niet mee eens.

  Ik vind het prima als je een andere mening hebt dan ik, maar je moet me geen dingen in de mond leggen.
   
 5. Ik begrijp deze toonzetting niet goed :-(

  Om te reageren op de concrete opmerking: Ik neem geen Digitenne omdat:
  - Digitenne veel minder zenders aanbiedt dan digitale kabel.
  - Ik geen binnen- of buitenantenne wil aansluiten.
  - Digitenne storingsgevoeliger is/kan zijn.

  En nu graag weer terug naar het topic, en graag op basis van zinnige argumenten. :cool:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 apr 2008
 6. HDTV is fantastisch mooi en een grote verbetering in elk beeldformaat .
  Je ziet veel meer detail , het is alsof je uit het raam je tuin in kijkt zo gedetailleerd is het !

  Ik ben de eerste die graag meer betaald voor superieure beeldkwaliteit en koop graag een Hd scherm maar dan moet er wel eerst daadwerkelijk HDTV worden ingevoerd op de populaire kanalen...
  Het kan nog jaren duren (wat ze ook beweren met intentieverklaringen ,geldinjecties om AF en TOE eens EEN programma in HD uit te zenden op de Ned1,2 of 3) voor het daadwerkelijk zo ver is.

  Denk even aan breedbeeld daar werd ook zo lang over gesproken dat mensen al aan hun tweede breedbeeld tv waren voordat het daadwerkelijk ingevoerd werd op de buis.
  Breedbeeld is net 'nieuw' (jaartje oud) als standaard op Ned 1,2,3.

  En meer betalen voor HDTV zal iedereen gewoon gaan doen (net zoals ze dat deden bij de invoering van digitale televisie ) je moet ze gewoon geen/amper keus geven.
  Dat lijkt me geen enkele probleem voor de invoering van HDTV.

  Eerst HDTV zien en dan pas een HD scherm kopen wat mij betreft.
   
 7. En als iedereen precies zo denkt, duurt het alleen maar langer. :)
   
 8. @G038: Teruglezend kwam mijn Digitenne sideremark wat scherper over als bedoeld, hij was met een knipoog bedoeld maar was even de smiley vergeten. Sorry als het als aanval overkwam, niet bedoeld.

  Maar de Sony review die je aanhaalt heeft het inderdaad over het verschil tussen Full HD en 'gewoon' HD (HD Ready) op resoluties onder de 40 inch. Dat wil zeggen tussen 1080p en 720p/1080i. En dat verschil zie je idd niet tot nauwelijks onder de 40 inch. Daarom zijn er ook erg weinig panels onder de 40 inch te koop die überhaupt Full HD zijn.
  Het verschil tussen HD en SD is echter van een andere orde.

  @martin1: dat af en toe een programma in HD kon wel eens mee gaan vallen. Als inderdaad alle 10 zenders in NL een HD kanaal beginnen neem ik aan dat ze ook echt HD gaan uitzenden voor alle programma's waar de bron al HD is. En bij alle films en Amerikaanse TV series is de bron al HD. Ook bij steeds meer Britse series is de bron HD. Alleen de eigen producties zullen idd in de eerste jaren vrees ik niet HD zijn. maar alleen al voor alle VS TV series in HD op de kabel zou ik graag 20-30 euro per maand over hebben (zeker als ze er ook nog even BBC HD bij doen).
   
 9. OK, dat is dan opgehelderd. No hard feelings.
  Dan was dat inderdaad een misverstand aan mijn kant. Zoals ik al schreef zal ik dit graag eens met eigen ogen willen zien :p
   
 10. Het gaat echt nog wel een vijftal jaren duren.... Net zoals bij breedbeeld is het aantal toestellen nauwelijks van invloed. De NOS beweerde in zomer 2006 nog dat er nog sprake was van een meerderheid non-breedbeeld toestellen (?) en zond daarom het wk voetbal weer gewoon in 3:4 formaat uit.

  AD van 28-3-2008:
  "Nederland loopt daar flink op achter, aldus George Freriks van de NOS: ,,We zitten met de introductie van HD-tv ongeveer op het niveau van Slowakije."

  en

  "....de commerciële omroepen niet voor 2011-2012 toe zijn aan het vervangen van hun huidige studioapparatuur."

  I rest my case.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina