1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Intentie: alle tien zenders in 2009 in HD

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door Brian2, 29 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. SBS Groep wil samenwerken met de Publieke Omroep en RTL Nederland om te zorgen dat HDTV versneld wordt geïntroduceerd in Nederland. Dat bleek tijdens het congres Media Distribution Day in Den Haag. De mediabedrijven en tv-producenten moeten een enorme investering doen om programma’s in deze kwaliteit te maken. “We willen met de publieke omroep en RTL om de tafel om ergens volgend jaar álle tien de zenders in HDTV te gaan aanbieden“, aldus een zegsman.

  SBS wil samenwerken met zijn concurrenten, maar ook met de kabelbedrijven. De zegsman van SBS licht toe aan Adformatie: “We moeten daar afspraken over maken. Maar het is een dure operatie, omdat tv-producties duurder worden. Het betekent dat de consument een paar euro per maand meer moet gaan betalen, zeg 2 à 3 euro. Anders gaat het nog jaren duren. Wij gokken er op dat de consument dat hogere bedrag per maand best wil ophoesten om tv in perfecte beeldkwaliteit te krijgen.“

  http://www.mediacourant.nl/?p=5153

  Ik zeg 'bring on 2009'!
   
 2. Als dat zo is, dan zou het wel hard kunnen gaan met HDTV. ik juich het in ieder geval van harte toe.
   
 3. SBS beloofde kort geleden ook nog 5 thema zenders...
   
 4. Ik ga er maar van uit dat ze alleen die consumenten meer willen laten gaan betalen die ook echt HDTV kijken (zoals dat nu ook als is, dus what's new?). Voor mensen met een TV met een diagonaal kleiner dan pakweg 40 inch (de overgrote meerderheid dus) is dit zowiezo niet interessant. En dan moet je nog een HD decoder aanschaffen.
   
 5. HDTV gaat niet alleen over groter, maar ook over meer contrast, meer diepte, levendigere beelden. HDTV werkt dus positief op alle HD schermen.
   
 6. Prima. Toch betwijfel ik of hier bij een groot % consumenten wel behoefte aan is. Als je fora zoals deze bezoekt kun je nog wel een andere indruk krijgen, maar vergeet niet dat hier vooral de echte "freaks" komen.

  Als ik door een doorsnee straat loop en bij wat huiskamers naar binnen kijk, dan zie ik nog héél veel beeldbuis of kleine LCD TVs staan...
   
 7. Inderdaad, als iedereen persé HD zou willen hebben dan zou Digitenne tenslotte ook geen klanten hebben. De realiteit is duidelijk anders.
  Sterker nog, ik denk dat het aantal mensen dat in staat is om HD-ready c.q. full HD schermen aan te sluiten met een scartkabel ipv met hdmi/component nog schrikbarend groot is (vooropgesteld dat ze natuurlijk een HD ontvanger hebben).
   
 8. Ik ben het helemaal met je eens dat een hele grote groep mensen zich geen biet interesseert dat het beeld scherper is, zij zien het verschil gewoon niet.
  Alleen het is mijns inziens onzin dat je het verschil op schermen kleiner dan 40 inch niet ziet. Ooit een BluRay film bekenen op een goed 32 inch scherm en dat vergeleken met de DVD versie van dezelfde film? Je wilt echt nooit meer zonder HD als je een beetje van goed beeld houdt.
   
 9. 42% van Nederland kijkt al naar een plat scherm, vorig jaar 1.4 miljoen exemplaren verkocht, meerendeel HDTV geschikt, verkoop platte TV's goed voor de helft van de omzet consumenten electronica(!) (1.3 miljard).. hoezo "het zal nog wel een tijdje duren' hoezo 'De realiteit is anders'

  HDTV komt er aan.. en sneller dan sommige van ons denken...

  (bron Telegraaf):

  http://www.telegraaf.nl/digitaal/3688108/_Platte_tv_rukt_op__.html?p=18,1

  Lots
   
 10. ... dus 58% van Nederland kijkt nog naar een beeldbuis! En onder die 42% met een flatscreen zitten heel wat TVs van minder dan 40 inch, waarvoor HD niet of in ieder geval minder interesant is... Ook zitten daar de wat oudere flatscreens bij die nog niet voor HD geschikt zijn.

  Ook kijkt de meerderheid nog steeds analoog (http://www.zdnet.nl/news.cfm?id=81895&mxp=201 )

  Tot zover de statistiek. Waar het mij om gaat is dat je er niet zo maar vanuit kan gaan dat de grote meerderheid van de televisieconsumenten wel even een paar Euro per maand meer zal gaat betalen om HDTV te kunnen zien.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina