1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Kabelaanbieders: geen inspraak programmaraad digitaal pakket

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door ArChie, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Jij maakt er nu een concurrentie verhaal van op basis van prijs/kwaliteit, maar ik doelde op concurrentie op basis van content. Nu zie je nog wel eens digitale kanalen verdwijnen of niet verschijnen omdat ze commercieel niet interessant zijn voor de kabelbedrijven vanwege de doorgifte kosten. Ze plaatsen dan liever kanalen die niets kosten of zelfs willen betalen voor doorgifte. Het verhaal dat dan altijd snel door de kabelbedrijven wordt opgehangen is dat eigen onderzoek heeft uitgewezen dat klanten niet of nauwelijks interesse hadden in de kanalen die zijn verdwenen.

  Mijn stelling is dat wanneer er meerdere aanbieders zouden zijn waaruit de klanten kunnen kiezen met nagenoeg dezelfde content dat de kabelbedrijven dan veel zorgvuldiger zullen worden met wijzigingen in het kanalen aanbod. De kwaliteit van de kanalen zal dan een veel grotere rol spelen dan de kwantiteit van het aantal kanalen.
   
 2. ArChie, volgens mij zeggen we hetzelfde en zijn we het helemaal eens, met als enige verschil dat ik reageerde op de impliciete veronderstelling van martin1 dat zijn ideale pakket van 20 zenders bij meer concurrentie goedkoper gaat worden. En dat betwijfel ik dus nogal, simpel omdat puur op prijs geen enkele kabelaar de concurrentie wint.

  De impliciete veronderstelling dat als je zenders volledig per zender a la carte kan afnemen je dan goedkoper af bent betwijfel ik, omdat de basiskosten toch betaald moeten worden.

  En pakketten zijn nu eenmaal voor een kabelaar interessant omdat je soms kanalen makkelijker in combi dan apart verkoopt. Beroemd voorbeeld is natuurlijk de relizender/porno combi (nee, ik heb het pakket echt alleen maar genomen vanwege de relizenders...)
   
 3. Hoho Xahmol,
  Ik reageerde ook op Archie's (bericht 6 van deze discussie) betreffende de content.
  Hoewel je content , kwaliteit en prijs eigenlijk niet los van elkaar kan zien.

  Lees het anders even terug , "ik ben overigens niet iemand die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten" (betreffende die 20 kanalen) ik heb een zeer breed pakket bij Caiw.

  Maar de discussie begon over de invloed van programmaraden op de inhoud en samenstelling van pakketten.
  En hoe of dat je dat je invloed kan krijgen op de samenstelling van pakketten.

  En ik ben er van overtuigd dat het goedkoper en gevarieerder in pakketkeuze wordt bij (meer) concurrentie voor de kabelaars.

  Concurreren met wat voor produkten dan ook naar de gunst van de klant kan nm maar op twee simpele manieren (dus ook met het produkt van digitale televisie) :

  1 = Prijs (van het zelfde produkt)
  2 =Kwaliteit / pakketkeuze ,content.

  Maar zolang de concurrentie geen vrij spel krijgt en je niet kan kiezen omdat er maar een goede kabelaar beschikbaar is per huishouden gaat dat niet gebeuren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mrt 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina