1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. HD Dagen Update
  De uitreiking van de HD Awards waren een onderdeel van de HD Dagen Update. Op initiatief van iMMovator werd dit event gehouden in opvolging van de HD Dagen in maart. De genodigden werden met een gevarieerd programma deze dinsdagmiddag helemaal up to date gebracht over de status van de introductie van HDTV op de Nederlandse televisieschermen.


  Volledig artikel zie: http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/hd-awards-20081113/
   
 2. Hardware.info TV bericht in haar laatste aflevering goed en duidelijk over de HD dagen:
  http://www.hardware.info/nl-NL/vide...2008__Update_HDTV_in_Nederland__AMD_Shanghai/

  Conclusie:
  - Ned 1, 2 en 3 zullen vanaf 1 april beschikbaar zijn in HD. Maar de vraag is hoeveel daadwerkelijk in HD uitgezonden zal worden. Doel is om eind 2009 op primetime 15% van het materiaal in HD aan te bieden.

  - RTL had niet echt plannen en gaf aan dat eventuele HD uitbreiding voor alle zenders tegelijk zou plaatsvinden.

  - SBS gaf aan dat ze in de eerste helft van 2009 willen starten met Net5 in HD, omdat Net5 veel ingekochte series heeft die in HD aangeboden worden.

  - HD is nog onbekend, zelfs bij de mensen op de HD dagen. Zo kreeg symphonica in rosso van Marco Borsato een award, terwijl deze alleen op DVD te koop is, dus niet in HD. Iemand van RTL vertelde dat ze films in HD willen uitzenden, maar dat alleen films jonger dan 4 jaar in HD beschikbaar zijn, terwijl dit onzin is. Ook oudere films zijn in HD beschikbaar, het ligt er maar aan hoe je de orginele filmrol inscant.

  - Het is weer een verhaal van het kip en het ei. HD is duurder, wordt dus aan de kabelaars doorberekent, welke dit weer door zullen berekenen aan de consument. De vraag is of de consument voor hetzelfde materiaal (alleen in betere kwaliteit) meer wil betalen. Toen men van zwart-wit naar kleur ging en van 4:3 naar breedbeeld hoefde men ook niks extras te betalen.
   
 3. Toch ben ik niet ontevreden.... Ned 1, 2 en 3 en Net 5 begin volgend jaar. Zelfs SD uitzendingen als ze goed geupscaled worden zien er beter uit dan standaard SD.

  Ik begrijp echter niet dat MTV HD (Europees) en BBC HD nog niet in het pakket zitten. Op de Satelliet is BBC HD wel te krijgen en waanzinnig mooi.

  Het huidige aanbod met de aanvulling van zenders als BBC HD en MTV HD en dan de eerste 3 NL zenders erbij (plus Net5 als ze on line komen) zal m.i. meer belangstelling genereren.

  Kan Anonym wat zeggen over de issues rond BBC HD? Is het een rechten verhaal? Is er een workaround?
   
 4. Ik sprak gisteren een editor die veel in Nederland werkt, een van de betere.

  Hij wist mij te vertellen dat een beperkende factor is in Nederland dat er echt duizenden camera's rondzwerven in en om Nederland. Omroepen, camera mensen, productie bedrijven. Deze hebben allen het belang om hun SD apparatuur te blijven gebruiken.

  Als de omroepen en commerciele zenders als policy gaan voeren richting externe producenten dat alle nieuwe programma's op zijn minst in HD worden opgenomen (zelfs als ze dan in SD worden geedit, dan kan het snel gaan.

  Tegelijkertijd hoop ik dat nieuwe kleine producenten hun programma's gaan aanbieden in HD om binnen te komen bij de zenders/commerciele stations.

  HD camera's zijn immers inmiddels zeer betaalbaar en de gangbare software (Final Cut Pro e.d.) zijn inmiddels compatibel
   
 5. Toch maar weer iets van mij over HD

  We hebben dus al iets zoals Eurosport HD, Discovery HD, NGE HD en History Channel HD, er komen eind maart 2009 Ned1, 2 en 3 bij, begin 2009 ook nog Net5 naar het lijkt met aardig wat HD series.

  Dat zijn er dus al 8.....

  Vele mensen hebben inmiddels een PS3 BLU RAY of andere blu ray speler waarvoor inmiddels een flinke bibliotheek bestaat en zelfs al films die te huur zijn.

  2 jaar geleden kocht ik een amateur HD fimcamera, in mijn geval een JVC HD7 (1080i). De prijzen daarvan dalen ook moet sprongen. Mijn gevoel hierover is dat het eindelijk leuk is om je eigen vakantie films te zien omdat er bijna geen kwaliteitsverschil meer is met natuurfilms die je op TV ziet: diepe kleuren, juiste kleuren, gestoken beeld en goed geluid! Echt een fantastisch medium!

  Voor de mensen hier die al wel een HD (ready) LCD of plasma hebben echt een aanrader, vooral voor de mensen die ooit op Video 8 of ander formaat fimden en teleurgesteld waren over de kwaliteit van hun fims!

  Iets voor de Sint of kerst?
   
 6. Laat me raden...... je werkt bij....BCC, Harense Smit, misschien wel de Block of zo iets ?:frons:
   
 7. hmolen...

  hehehe, nee.....

  Ik heb geen enkele band met hetzij de electronicawereld, noch merk, noch retail

  Maar ik hoor zoveel geklaag over HD hier, terwijl ik er zelf blij mee ben.
  Zowel met wat aan zenders beschikbaar is als met blu ray als met camcorders.
  Vroeger had ik een hi8 camera, en dat viel toch erg tegen. Nu heb ik die HD camera en eindelijk is de kwaliteit (afgezien van het editen) bijna net zo goed als TV uitzendingen
   
 8. Tja, het wordt steeds mooier op de TV.
  Helaas heb ik mijn camera net voor dat er HD cams kwamen gekocht en die is nog niet op.
  Echter de beelden die ik afspeel met mijn Everio zijn ook al van uitstekende kwaliteit, maar het is geen HD.
  PS3 met Blu-Ray en streaming BD5 is echt perfect !!!!

  Ooit van Derba gehoort ? :pompom:
   
 9. Derba? Nee, zegt me niks....
   
 10. Ik ben een groot voorstander van fullHD, maar ik snap echt niet waarom de het NOS journaal zonodig als eerste van de publieke omroep in HD moet worden opgenomen.

  Jullie zien toch wel in dat dat totale onzin is ?

  Alle beelden uit Irak, Afrika, etc zijn op handheld video camera's gemaakt, tv reclame's zijn vaak zelfs nog in 4:3 ! En waarom zou ik de weerman in 1080p willen zien als hij en zijn decor nog steeds 1/3e van het beeld innemen ?

  Volgens mij is het voor de publieke omroep gewoon een reden om het budget op te schroeven. :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina