1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Idd off-topic dus heel kort: vaag, toen ik net keek weet ik toch zeker dat er 31.000/2700 stond. Maar in de historie staan geen aanpassingen van vandaag, zal dus wel mijn fout zijn. Voor deze discussie maakt het echter weinig uit.
   
 2. Sorry hoor, maar wat haalt iedereen dit soort achterhaalde onzin vandaan? :?
  Tegenwoordig zijn LCD schermen prima in staat om 24bits kleurinformatie weer te geven. De vlakken waar jij het over hebt komen door MPEG compressie in het digitale signaal. Wat je analoog ziet komt wel degelijk door de tuner.

  Ga een keer naar iemand toe met een LCD of kom hier langs, en speel van een bron met weinig compressie, zoals een DVD of direct vanaf je pc, en ga dan nog eens vlakken zoeken ;)

  Wel grappig dat iedereen het heeft over "dicht bij een LCD dit en dat" maar heb je wel eens dicht bij een CRT tv gezeten? Je kunt letterlijk de afzonderlijke pixels tellen!
   
 3. Natuurlijk speelt de MPEG compressie een rol. Ook ben ik van mening dat het beperken van de bitrate zoals nu door Casema gebeurt een rol speelt. Die bitrate beperking is overigens niet hetzelfde als MPEG compressie aangezien bij de methode van Casema er gewoon data verwijderd wordt uit de originele data stream waarbij niet opnieuw gecodeerd wordt. Die verwijderde data ontvangt je ontvanger dus niet meer om het originele beeld te reconstrueren zoals de MPEG encoder dat ooit bedoeld had. Maar die beperkingen gelden net zo goed voor weergave van dergelijke signalen op CRT schermen.

  Bekijk jij overigens uitzendingen in de originele resoluties met eventuele zwarte balken of pas je van die zoom toestanden toe om de boel altijd beeld vullend te krijgen. Dat zoomen doet het digitale TV signaal over het algemeen ook geen goed als de bitrate toch al laag is.
   
 4. Ik hoop voor je dat je overdrijft dat €800 euro een half jaarsalaris is. Zelfs als daar de vaste lasten en eten, kleding etc. al vanaf zijn.

  Ik gebruikte even de aanbieding die ik deze week zag staan voor een 107 cm scherm. Veel mensen zouden zo'n groot scherm niet in hun woonkamer willen hebben. Een 80 cm scherm is weer een stukje goedkoper. Wat ik wilde aangeven is echter dat de prijzen betaalbaar zijn. Ik zeg niet dat mensen dit zomaar even kopen zoals je een paar sokken koopt. Echter kun je nu de afweging maken om een platte te kopen, omdat die mooier in je huiskamer staat en hoeven de meeste mensen het voor de prijs niet te laten.
   

 5. Vincent,


  Ik denk dat jij gewoon nooit een goede laatste generatie CRT televisie in huis hebt gehad zoals een Loewe of B&O.
  Anders zou je weten dat op 1,5 a 2,5 meter afstand van je CRT je helemaal niet een oneffenheid, sneeuw of pixel in beeld ziet !
  Dat is nog wel te zien bij een laatste generatie LCD's uit de allerduurste merk/prijsklasse.
  Hoe en waarom dat zo is , ik zou het niet weten.

  Maar sla er elk mogelijk forum op na , vraag het een technicien , iedereen die met televisies werkt of ze verkoopt zelfs , Google er desnoods op ,overal hebben ze dezelfde mening, Crt geeft nog steeds een beter plaatje en dan heb ik het nog geen eens over het prijs/kwaliteits verschil maar puur over beeldkwaliteit.


  Ik heb het dan wel over het simpelweg bekijken van digitale/analoge televisiekanalen.

  Ik weet dat de kwaliteit van bijvoorbeeld Hd , Hd dvd of blueray op je LCD uitstekend is.

  Maar meestal gebruikt men een tv nog steeds om de normale zenders te bekijken..tenminste ik.
  Hd kanalen zijn er nog amper helaas.
  Blueray spelers vind ik ook nog te duur .
  zolang mijn Loewe crt het goed blijft doen zal ik hem niet inruilen voor een stijlvolle platte lcd maar met een minder plaatje.

  Over een aantal jaar (en) zijn de Lcd's weer een stuk beter, goedkoper en zijn de populaire kanalen zoals Ned1,2,3 enz wellicht in Hd te bekijken.

  Geldt ook voor mijn Humax pvr die geen Hd kanalen in Hd kan opnemen.
  Dan is de tijd rijp en koop ik een Lcd met een Hd pvr.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mrt 2008
 6. Klopt. Maar dat zie ik bij mijn LCD ook niet, bij een goed bronsignaal. Mensen vergeten ook vaak dat de huidige LCD schermen allemaal een stuk groter zijn (in beeldoppervlak) dan CRT schermen. En het bronsignaal blijft dezelfde resolutie houden.

  Waarvan ik tegenstanders (of geen voorstanders) van LCD probeer te overtuigen, is dat de LCD schermen wel degelijk van betere kwaliteit zijn dan een CRT televisie. Maar dat het bronsignaal wat op dit moment geleverd wordt eigenlijk onvoldoende is voor de huidige generatie televisies.

  Of dat 'brakke' signaal er dan beter uit ziet op LCD of CRT is natuurlijk persoonlijk. Ik vind LCD vele malen rustiger kijken dan een CRT en ten alle tijden mooier. Dat je op een CRT niet ziet dat een oude amerikaanse serie van slechte kwaliteit is, of dat de compressie te hoog is (/er teveel afgeknepen wordt bij casema) is dit nu juist een teken dat de CRT van betere of slechtere kwaliteit is? Ik vind het eerste.

  Maar afgezien van het standaard naar kabeltv kijken kun je een TV ook gebruiken voor het kijken naar DVD, Blu-ray, HDDVD, of VGA vanaf je pc. En op al die vlakken is het beeld van een gemiddelde LCD gewoon beter dan welke CRT dan ook.

  In dit topic wordt er veel over gesproken dat de kwaliteit van LCD niet goed zou zijn en het aan de tv zou liggen, en daar ben ik het absoluut niet mee eens. Hoeveel procent van de mensen die deze berichten getikt hebben zullen dit achter een LCD monitor gedaan hebben? Ik denk een heel groot deel.

  Maar uiteindelijk hebben we nu met zn allen een discussie over wat mooier is, en gelukkig is dat voor iedereen persoonlijke en anders. Dus eens worden zullen we het nooit :)
   
 7. Een 8-bits lcd paneel is echt niet in staat om 24-bits kleurinformatie weer te geven. Ga je eerst nog maar eens wat meer verdiepen in de LCD techniek voordat je dit soort uitspraken doet.
  Ik heb genoeg LCD tv's bekeken, maar ik heb er nog geen gevonden die hier geen last van had. Dit is een van de redenen dat ik heb besloten voorlopig nog geen LCD te kopen.
  De LCD-techniek werd dan ook ontworpen voor statische beelden en niet voor bewegende beelden. En laat de gemiddelde pc nou toevallig heel goed zijn in het weergeven van stilstaande beelden.
  En dat brengt me weer bij het volgende punt waaraan ik me bij LCD tv's zwaar stoor: Snel bewegende beelden. Ook hier is mijn huidige CRT vele malen beter in.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2008
 8. Verschil in interpretatie ?

  Irrelevante insinuatie ! Zoiets kan de sfeer goed verzieken, derhalve niet op prijs gesteld.
   
 9. Wil je er een persoonlijke discussie van maken? Dan stuur je me maar een mailtje.

  Het zal inderdaad een verschil in interpretatie zijn. Een LCD paneel van tegenwoordig kan 24bits aan kleurinformatie weergeven. Dit resulteert in 8bits per basis kleur (RGB). Maar wat jij vergeet is dat vrijwel geen enkele kleur die weergegeven wordt puur uit een basiskleur bestaat, het zijn altijd mengelingen van de verschillende basiskleuren. Dus je hebt in de praktijk veel meer variaties in een kleur dan 255. Dit is meer dan voldoende!

  Ik weet niet hoe je bij 10bits per kleur komt, daar zou ik graag een bron van zien. Er zijn ook lcd schermen die 48 bits ondersteunen (maar dan alleen op de HDMI of DVI interface en niet tijdens het tv kijken, rara waarom dat is). En dan op de volgende manier:

  48bits = 8bits/kleur = RGB + cyaan magenta geel
  48bits = 8bits/kleur = RGB + hue contrast saturation

  De 48bits ondersteund een normale LCD tv natuurlijk niet. Je kunt trouwens nog veel hoger, maar dat komt niet vaak voor.

  Maar de TFT-LCD techniek, waar de meeste TV's en computer monitoren gebruik van maken, is nu juist ontworpen voor snel bewegende beelden. Bovendien wordt de computer voor meer gebruikt dan office, gamen, en snellere beelden dan bij gamen krijg je niet.

  Dit is allemaal zo achterhaald, inderdaad heel wat jaar geleden waren LCD schermen niet goed in het weergeven van zeer snel bewegende beelden. Tegenwoordig zijn er al schermen met een 1ms reactietijd waardoor dit echt niet meer van toepassing is.
   
 10. Goed, weer even on-topic: het nieuws is inmiddels bevestigt door Ziggo, de deal is kennelijk rond, nu maar hopen dat het geen 1 april grap is:
  http://dutchmedia.nl/blog/?p=1301

   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 apr 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina