1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik vraag me eigenlijk af waarom de prijs van het HD pakket vrij hoog is. Uiteraard zullen daar forse investeringen tegenover staan. Je kan natuurlijk proberen als provider je investeringen zo snel mogelijk terug te verdienen door je prijsstelling, maar dan werp je een drempel op. Aan de andere kant kan je het proces versnellen door juist de prijs te laten zakken. Je ziet al dat TV fabrikanten de afzet van HD TV's stimuleren door ze zo langzamerhand steeds goedkoper te maken. De omroepen zijn nog redelijk terughoudend, ook die staan voor behoorlijke investeringen natuurlijk en worden mogelijk ook nog tegen gehouden door het feit dat er nog niet zoveel HD kijkers zijn. Dat is een effect waarbij je bij elke introductie van iets nieuws tegen aan loopt. De kabelaars spelen in dit spel uiteindelijk een sleutelrol. Ik wil daar toch eens met onze kabelaar over van gedachten wisselen.
   
 2. Waar baseer je deze mening op? Van horen zeggen? Of heb je zelf bij verschillende mensen thuis gekeken?

  Als je de kwaliteit van een LCD tv wil zien moet je iniedergeval niet de mediamarkt in lopen. Daar zitten vaak 30 tv's met 10 splitters op dezelfde signaalbron aangesloten. Bij de 5e splitter en dus 15e tv begint het bron signaal al flink in kwaliteit af te nemen.

  Wat mij wel opvalt is dat heel veel (vooral buitenlandse) uitzendingen in zeer brakke kwaliteit opgenomen zijn. Met een CRT tvtje zie je dat niet, maar wanneer je zo een uitzending op een goede LCD tv bekijkt is dat wel duidelijk te zien. Tevens zie je storingen in het analoge beeld sneller op een LCD tv dan op een CRT tv. Maar dit is dus allemaal niet omdat een LCD tv slecht is, maar omdat de kwaliteit van een CRT tv niet voldoende is om dit soort kleine 'storingen' zichtbaar te maken.

  En natuurlijk heb je ook minder goede LCD tv's, maar daar betaal je dan ook minder voor. Net als dat je minder goede CRT tv's hebt.

  Ik heb hier 2 LCD tv's beide met een digitale ontvanger en ik nodig je van harte uit om je CRT tv naast mijn LCD tv te komen zetten om de kwaliteit te vergelijken :D

  Ik heb ondertussen alle computer monitoren LCD en alle tv's LCD en ik wil nooit meer terug naar de (ruim 80 jaar oude) CRT techniek. Nooit meer vierkante ogen ;)
   
 3. Dan zal ik toch overwegen een LCD tv aan te schaffen als het zover is.

  bedankt voor je info.
   
 4. Vergeet dan ook niet de vergelijking te maken met Plasma.
   
 5. tuurlijk niet, maar ik hoop dat ik nog even van mij oude antieke kijkdoos kan genieten.:D:D
   
 6. @ Bor
  De laatste jaren is de kwaliteit van LCD wel flink vooruitgegaan. Om echt een prima beeld te hebben, moet je in veel gevallen gebruik maken van de Component of HDMI ingang. Aan analoog/digitaal omzetting (zeker bij de analoge tuner) wordt bij veel merken niet veel aandacht aan besteed.
   
 7. Het is inderdaad waar dat mensen hun TV over het algemeen wegdoen als hij kapot is en dan pas een nieuwe kopen. Alleen was dat vroeger zo en zal dat in de toekomst zo zijn, maar is nu juist een speciale tijd. We gaan nu van een buis, naar een plat scherm en dat is ook voor een hoop mensen de reden om te kopen. De prijzen zakken bijna dagelijks en ik zag al een 107 cm Full-HD tv voor €800 staan. De prijzen zijn binnen het bereik van Jan modaal gekomen en je moet de wife factor niet onderschatten. Het zijn juist veel vrouwen die zo'n lelijk groot ding uit de huiskamer willen hebben en willen vervangen door een mooi plat scherm. Dat daardoor automatisch ook een hoop schermen de huiskamer binnengedragen worden die geschikt zijn voor HDTV is een bonus.
   
 8. € 800,= is voor de meeste mensen nog meer dan een half jaarsalaris. Veel mensen bezinnen eer ze beginnen!! Ik weet niet wat jij te besteden hebt per maand, maarik vraag me af of je uberhapt weet waar het modale inkomen nu zit!!
   
 9. Modaal zit dacht ik ergens rond de 2300 euro bruto per maand.
  Als 800 euro al je halve jaarsalaris is dan zie ik het duister in.
  Maar Angelo heeft inderdaad een punt , wil je nog een uitstekende crt , op marktplaats zijn er genoeg van mensen die al overgaan op plat voordat de crt stuk is en die verkopen gaan momenteel erg hard.( van die platte dan )
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mrt 2008
 10. Hier ben ik het totaal niet mee eens.

  Als je de allerbeste Bang en Olufsen /Loewe Lcd televisie naast de allerlaatste en beste B&O/ Loewe Crt zet zal je zien dat de Crt werkelijk nog steeds superieur is in (digitale) beeldkwaliteit.

  Vooral als je dichterbij je televisie zit zie je constant een soort 'sneeuwerigheid' door een Lcd scherm ongeacht de prijsklasse.

  De techniek van Crt is inderdaad 80 jaar oud maar ook wel 80 jaar doorontwikkeld.
  De lcd heeft nog even te gaan voordat die beeldkwaliteit geevenaard kan worden laat staan overtroffen.

  Mijn Loewe Mimo crt is inderdaad groot en log en is niet geschikt voor Hd (HD is er toch amper nog) maar voor de rest is hij getest superieur in beeldkwaliteit aan een scherm van 4 , 5 of 7 duizend euro.

  Inderdaad voor vaak een prikkie kun je prima Crt's op Marktplaats vinden.
  Mensen willen graag een platte, Hd Lcd en doen hun Crt de deur uit terwijl die nog in prima staat is.
  Maar het tweedehands aanbod slinkt ook snel.
  Bij een Loewe kun je in het service menu het aantal branduren aflezen van de beeldbuis en zo weet je wat de werkelijke leeftijd van de televisie is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 30 mrt 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina