1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De tour is ook 1 van de programma's die het beste overkomt in HD.
  Een echte must vind ik.
   
 2. wanneer publieke zenders op HD

  Het is alweer een tijd geleden dat er werd aangekondigd dat de publieke zenders overgaan in HD. Volgens diverse bronnen zou het in het 2e kwartaal van 2009 gaan gebeuren. Volgens mij is het 2e kwartaal al een tijd aan de gang. Overigens is het opvallend stil rondom deze aankondigingen en hoor ik niets meer wanneer het gaat gebeuren.
  Is er iemand op het forum die enig licht in de duisternis kan brengen??:roll::roll::roll:
   
 3. Het begint er op te lijken dat de NPO zich op geen enkele manier wil vastleggen aan een nieuwe plan datum.

  Erg stil inderdaad en dat is meestal geen goed teken.
   
 4. Nederlandse Publieke Omroep dicht bij start HDTV

  De eindregie die nodig is voor de start van HDTV bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is binnenkort operationeel. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen getroffen voor de ingebruikname. Hierdoor is de definitieve start van HDTV bij de NPO een stap dichterbij gekomen.
  Marc Poppenk, manager distributie, heeft dit desgevraagd aan Totaal TV laten weten. Maar ook nu wil de vertegenwoordiger van de NPO geen definitieve datum voor de start van HDTV noemen. “Gewoonweg om dat die nog niet bekend is. Het gebeurt in ieder geval dit jaar.” De komende weken worden gebruikt om medewerkers met de nieuwe eindregie te laten kennismaken. Wel is duidelijk dat de drie HD kanalen van de NPO in 1080i met 25 beeldwisselingen per seconde gaan worden uitgezonden. Daarmee heeft de NPO goed geluisterd naar de wens van de kabelbedrijven en de HD kijker tijdens de sportzomer van verleden jaar. Toen startte de NPO het tijdelijke kanaal Nederland1 HD in het beeldformaat 720p maar werd op de kabel na diverse klachten van kijkers ook een HD kanaal met 1080i beeldaanvoer voor de distributeurs beschikbaar gesteld. Bij de NPO beraadt men zich ook nog op de bandbreedte (bitrate) waarmee men de HD kanalen aan de distributeurs gaat aanbieden. Zeker is wel dat men, om een goede beeldkwaliteit te garanderen, dit minimaal met 12 Mbit/s bandbreedte gaat doen.
  De NPO moet nog wel met kabelaanbieders in overleg om de start van de HD kanalen af te stemmen. Of vanaf de start van HDTV bij de NPO deze kanalen ook via de satelliet beschikbaar komen is nog niet bekend. Poppenk zegt in gesprek te zijn met CanalDigitaal. In tegenstelling tot de doorgifte in SDTV van de drie landelijke publieke televisienetten , waarvoor de NPO CanalDigitaal betaalt, is de NPO niet van plan om de kosten van de satellietverspreiding van de HDTV kanalen voor haar rekening te nemen.

  Bron: TotaalTV
   
 5. Tja, "Het gebeurt in ieder geval dit jaar" is nogal wat anders dan tweede kwartaal en laat duidelijk zien dat er geen duidelijke plandatum is.
   
 6. Is al een paar dagen bekend op dit forum, andere sites hadden dit al gemeld omdat de NOS dit nu officieel heeft medegedeeld. Maar goed nieuws inderdaad.
   
 7. Owwww....ja ik zie het, had even beter moeten zoeken, ben er ook wel verheugd over.
   
 8. Vanwege het nieuws dat NED 1, 2 en 3 vanaf 4 juli in HD gaat uitzenden en het nieuwe topic daarover wordt deze gesloten. Zo blijft het overzichtelijk.
  Zie hier.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina