1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Waarom wordt Eurosport dan wel gratis doorgegeven in HD?

  Ik vind het zonde om 3,95 per maand te betalen om eigenlijk alleen Discovery in HD te kunnen kijken. De andere zenders kijk ik niet.
  Daarom vind ik het zo jammer dat Ziggo hier 3,95 voor vraagt en dit niet kosteloos aanbied totdat het zenderpakket uitbreidt.
   
 2. Omdat Eurosport een zogenaamde simulcast van Eurosport SD is. Dat wil zeggen 100% dezelfde zender, alleen de beeldqualiteit is beter. Nu hebben we laatst ergens op dit forum gelezen dat dit niet 100% waar is en dat er zo nu en dan toch net even wat anders op Eurosport HD is, maar dit is wel de officiële reden die Ziggo geeft om HD zenders in het pakket op te nemen waar ook de SD variant van de zender zich bevind.
   
 3. De voorstelling van zaken die je hier geeft met betrekking tot de doorgifte van de Vlaamse publieke omroep klopt niet. Er bestaat al heel lang een overeenkomst tussen België en Nederland waarin beide landen zich hebben verplicht elkaars landelijke nederlandstalige publieke omroepen via alle kabelnetten door te geven. Zo zijn de drie Nederlandse publieke zenders te zien op alle Vlaamse kabelnetten en de twee Vlaamse publieke zenders op alle Nederlandse kabelnetten. Dit is een overeenkomst op grond van een cultureel verdrag op landelijk niveau, de kabelexploitanten staan hier buiten. Om deze reden hebben de beide Vlaamse publieke zenders ook een must carry status. Ik zou me kunnen voorstellen dat dit verdrag wordt gemoderniseerd zodanig dat in de nabije toekomst Nederland en Vlaanderen ook elkaars publieke HD kanalen gaan doorgeven via alle kabelnetten.
   

 4. Dat verdrag was vast gemaakt toen er nog politicie in Den Haag werkzaam waren, in plaats van het zooitje ongeregeld dat er nu alleen voor eigen belang zit. :sad:
   
 5. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Duidelijk. Ik heb nog niet meegemaakt dat de 2 zenders iets anders uitzonden. Dus gewoon wat op eurosport te zien was ook op HD.
  Is in ieder geval mooi. Anders zou je daar dus ook voor moeten betalen.
   
 6. Vooral laat op de avond, net voor dat teleshopping begint, en tijdens teleshopping, is Eurosport HD vaker niet gelijk aan Eurosport SD.
  Eurosport HD heeft helemaal geen teleshopping overigens.
   
 7. Alleen geldt dit verhaal alleen voor analoge TV, en gaat HD per definitie via digitale TV, waarvoor dergelijke verplichtingen niet gelden.
   
 8. Bron: http://www.totaaltv.nl/?action=nieuws&id=2094
   
 9. Hier ben ik heel blij mee, het lijkt erop dat ze met name goed geluisterd hebben voor wat betreft de bitrate.

  Ten aanzien van de 1080i doorgave, zou ik zeggen dat dit prima is als maar niet de programma s eerst opgenomen en geëdit worden in 720p.

  Volgens mij was de consensus dat het slechte beeld van Euro 2008 met name te maken had met het constant herconverteren tussen camera en beeldbuis.

  Nu nog een datum, maar het lijkt erop dat we onderweg zijn!
   
 10. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Inderdaad goed nieuws.
  Volgens insiders zou men al veel camera's hebben welke HD zijn.
  Deze zouden al opnemen in 1080. Dus lijkt het mij dat ze niet van 720 naar 1080 gaan omzetten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina