1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.1,2,3 in 2009 in HDTV

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door gkvk, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Kijk!!! Daar heb ik wat aan! Bedankt!
   
 2. Graag gedaan! Deze mail is uit Februari dus t zou ook begin derde kwartaal kunnen worden.......
   
 3. Zijn er op Eurosport HD uberhaupt wel echt HD beelden of is het alleen maar upscaling.
  Ik vind het echt schandalig slecht. Zag gisteren het snooker en op het eurosport HD kanaal zeg het er nog slechter uit als op het BBC SD kanaal.
   
 4. Vorig jaar zag de tour de france er op Eurosport waanzinnig uit...
  Ik neem aan dat het te maken heeft met het aanbod, de meeste sporten verzorgen zelf hun opnames en regie en bieden dit product aan tegen betaling. Het hangt er dus maar van af hoe goed het wordt opgenomen.

  Met alle varianten zoals SD, 720p, 1080i, 1080p, beeldrates 24, 25 of 50 per seconde en compressie (Mbits), kan er nogal wat fout gaan van camera naar edit naar transport, up of downscaling bij de NPO, vervolgens bij de kabelaar en tenslotte thuis.....
   
 5. Het FIA World Touring Car Championship seizoen wordt door Eurosport vanaf de race in Marrakech, op 2 en 3 mei, in HDTV kwaliteit uitgezonden. De straatrace in Marokko is daarmee de eerste FIA WTCC race die in HD beeldkwaliteit te zien is. De race is bijzonder in méér dan één opzicht. Want niet alleen is het dus de eerste in HD TV kwaliteit, ook is het de eerste FIA WTCC race ooit op het Afrikaanse continent. De introductie in Afrika wordt daarbij tevens door Eurosport aangegrepen voor de lancering van haar nieuwe autosportmagazine ‘WTCC Inside’.
  Op de laatste race in Macau na, zal Eurosport alle nog te rijden races in HD produceren. Gemiddels worden daarbij 14 track side HD camera’s, twee RF HD camera’s en 14 SD 16:9 boardcamera’s ingezet, alsmede een nieuwe, door het Belgische Alfacam ontwikkelde, HDTV uitzendwagen.
  Vanaf het straatcircuit van Marrakech en alle andere Europese circuits, zendt Eurosport de rest van het seizoen dus ook het gloednieuwe ‘WTCC Inside’ uit. In dit innovatieve programma volgt de Eurosport crew elk race-weekend één van de coureurs backstage. In Marrakech is Eurosport’s ’gastcoureur’ de Engelsman Robert Huff.

  zie: http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/eurosport-wtcc-hdtv-20090423/
   
 6. Das heel mooi! Nu nog F1 in HD inclusief HD on board camera's....
  Dank voor de info!
   
 7. Yep. En reclames als de beslissende demarrages vallen. :wink: Niet echt handig hè?
  Andere sporten zijn veel geschikter voor Eurosport omdat je daar de reclames in de rust kunt uitzenden. Bij wielrennen weet je nooit wanneer de beslissingen vallen, daarom wordt dat ook meestal bij de publieken aangeboden (Ned. 1, Vlaanderen Één).
  SBS heeft het trouwens wel mooi opgelost: Alleen reclames voor en na de wedstrijd, niet tijdens. Maar veel wielrennen wordt daar niet op uitgezonden.
   
 8. Auto en motorraces worden bij Eurosport net zo goed tijdens de actie onderbroken, dus wat dat betreft is er echt geen verschil met wielrennen.

  En wat betreft SBS: Omdat dat een Nederlandse zender is (in tegenstelling tot de RTL's die onder Luxemburg vallen) mag SBS live sportwedstrijden volgens de wet niet onderbreken voor reclame. Als dat wel zou mogen zouden ze het zeker doen.
   

 9. En hebben ze daarom van die iritante belspelletjes en reclame door het beeld heen.....
   
 10. En zonder die reklame betalen we de hoofdprijs voor sport uitzendingen.... Denk maar aan de enorme subsidies die de NPO krijgen

  Zullen we maar ophouden met kankeren?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina