1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Twee TV's van JVC in aantocht met Zesko compatible DVB-C tuner

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door ArChie, 28 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. [​IMG]

  Verder is er nog geen informatie te vinden zodat voorlopig nog even onduidelijk is of het hier om goedgekeurde en aangepaste TV's gaat of om niet goedgekeurde TV's met een standaard DVB-C tuner en Common Interface slot.
   
 2. Deze IDTV's zitten nog in het eindfase van het goedkeuringsproces. De CA is embedded hoewel er ook een CI aanwezig is. Zodra de goedkeuring heeft plaatsgevonden zal ik dit melden
   
 3. Vreemd dat ze al in een catalogus te vinden zijn, terwijl ze nog niet definitief goedgekeurd zijn. Enig idee wanneer we die goedkeuring kunnen verwachten, Anoniem? Vooral het 32"-model ziet er op het eerste gezicht veelbelovend uit.
   
 4. Zo vreemd is dat niet, de catalogus wordt maar hooguit een paar per jaar gemaakt en dit zijn kennelijk modellen die JVC dit jaar op de markt wil brengen.
   
 5. En 26 inch en een 32 inch, en die laatste nog niet eens in 1920 x 1080p. Wat een treurnis...... Als ze nu een 37 en een 42 inch FullHD zouden brengen, dan had je wat leuks.
   
 6. Ach, we gaan er op vooruit moet je maar denken. De twee andere goedgekeurde TV's van Humax zijn 23 en 32 inch. Toch al weer 3 inch groter voor de kleine uitvoering ;)
   
 7. (@anoniem, bedankt voor het nieuws, dit is uiteraard geen kritiek op de boodschapper)

  Op het eerste gezicht goed nieuws, maar krijg nog steeds een beetje jeuk van die 'goedgekeurde' DVB-C tuners.

  Het blijft voor mij absurd dat de kabelaar bepaald welke TV ik mag kopen.

  Wanneer gaat nu de politiek afdwingen dat de kabelaars een volledig open platform gaan hanteren waar gewoon elk apparaat die dat open platform ondersteund op werkt?

  Ja, ik weet dat bv de DVB-C kaarten met Alphacrypt CAM nu gewoon werken bij Ziggo, maar ik blijf voor ik echt een DVB-C tuner gebaseerde Mediacenter ga kopen toch erg aanhikken tegen de theoretische mogelijkheid dat Casema ergens een knop omzet en ik een erg dure paper weight heb.

  En als Ziggo dan echt het platform dicht wil houden (en dit door de politiek toegestaan blijft worden), biedt dan tenminste ook officieel goedgekeurde DVB-C kaarten voor de PC aan (die liefst ook nog door Microsoft Windows Media Center ondersteund worden, maar ik weet dat dat laatste lastiger is omdat ook Microsoft helaas hierin niet echt meewerkt. De huidige Floppy TV oplossingen zijn eigenlijk niets meer dan een hack op Mediacenter die het niet ondersteunde DVB-C formaat slim intern ombouwt tot een wel ondersteund DVB-T signaal)
   
 8. Ik zal het wel weer verkeerd zien of zo, maar er zijn toch tig verschillende STB's waar je uit kan kiezen?
  Niemand verplicht je om een TV met embedded dvb-c te nemen c.q. te gebruiken. Ik heb thuis ook gewoon een losse dvb-s STB. Niets mis mee.
  Het levert wel iets meer kabelzooi op, maar je hebt meestal toch nog wel wat andere losse doosjes in de buurt (denk aan dvd, dvr, versterker etc).
  Er zijn ook genoeg mensen die ervoor kiezen een TV te kopen die niet door de diverse kabelboeren is goedgekeurd. Je moet alleen niet zeuren als het ineens niet werkt, of als wijzigingen in het netwerk niet automatisch worden verwerkt. Garantie tot de drempel.
  We leven helaas niet in een ideale wereld zou ik zeggen (wees blij dat je niet in UPC gebied woont, dan had je het helemaal kunnen schudden met embedded (daarom dus hier ook Canal Digitaal ipv kabel)).

  Het voordeel van een tv die door de diverse kabelaars is goedgekeurd is dat je bij de helpdesk in ieder geval kan gaan zeuren als ze door een wijziging aan het netwerk onderuit gaan, iets wat je met je mediacenter wel kan vergeten. Misschien een schrale troost als je functionaliteit mist, maar het is beter dan niets.
   
 9. @Outsider: Ik heb tot augustus vorig jaar 17 jaar in een UPC gebied gewoont waarvan de laatste 5 jaar digitale TV via UPC, dus weet alles van de (on)mogelijkheden in UPC gebied. Alleen dat het daar nog erger is, is nog geen reden om dan maar tevreden te zijn met wat Ziggo doet.
  En eerlijk is eerlijk, het UPC aanbod heeft één voordeel: je huurt je decoder, waardoor je tenminste service krijgt van UPC bij firmware upgrades en je makkelijk bv een standaard decoder kan inwisselen voor een DVR decoder.
  Bij Ziggo kun je kiezen uit een beperkt aantal decoders (tich? Zoveel zie ik er toch echt niet op de Casema site staan, en bij de Mediamarkt staan er welgeteld vijf geloof ik, waaronder de HDTV decoder), alleen ben je vervolgens aan de leverancier van die decoders overgeleverd als het niet werkt met het Ziggo signaal.

  Maar mijn grootste frustratie is dat je met een hypermoderne home theater PC je officieel ondersteund alleen met een analoog bronsignaal kan opnemen.

  En dat terwijl in andere landen (de VS, Frankrijk) het afdwingen van apparatuurkeuze door de kabelaar gewoon bij wet verboden is vanwege concurrentiebeperking en concument benadeling.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina