1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

IR-FOX C faalt bij zetten 16:9 beeldformaat tijdens zappen

Discussie in 'Humax IR-FOX C (SD-Tuner)' gestart door ArChie, 27 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het komt bij mij regelmatig voor dat de IR-FOX C tijdens/na het zappen niet meer het 16:9 beeldformaat wil zetten. Op de status balk wordt dan ook weergegeven dat het om een 4:3 uitzending zou gaan, maar aan de langgerekte beelden te zien gaat het weldegelijk om een 16:9 uitzending. De enige manier om de IR-FOX C weer tot de orde te krijgen is om even het menu te activeren en dit weer te verlaten.

  Er is ook nog een ander probleem dat mogelijk gerelateerd is aan het 16:9 probleem tijdens het zappen. Het komt namelijk ook af en toe voor dat na het snel zappen langs een aantal kanalen ik geen geluid krijg als ik stop op het kanaal dat ik wil gaan bekijken. Even zappen naar het volgende of vorige kanaal en weer terug lost dat geluidsprobleem wel op, maar het is voor mij toch een teken dat de IR-FOX C nog wel eens een steekje laat vallen tijdens het zappen.

  Deze bugs kunnen ook op de lijst van de Humax IR-FOX C.
   
 2. Ik heb hier ook problemen mee, wat vooral vaak voorkomt is dat ik geen geluid hebt, en dan moet ik even opnieuw een kanaal terug en dan is het geluid er weer. Ook staat er bij mij geen firmware versie aangeduid. Verders las ik het stukje van jou over de tijd, bij mij komt het regelmatig voor dat de tijd een half uur achter loopt en na wat zappen is de tijd weer up to date. Ten slotte bevriest mijn beeld regelmatig, dat komt het meest voor op de kids channels zoals Nick junior.
   
 3. het geluid probleem heb ik nog niet meegmaakt, mischien gebeurd dit alleen bij analoge geluid. Ik heb het geluid via coaxiale aansluiting naar mijn versterker. Het 16:9 probleem is hier ook vaak aanwezig maar vind ik niet zo irritant als die freezes die nog regelmatig verschijnen.

  Het word tijd dat er alsnog een definitieve software update komt voor deze problemen.
   
 4. Of er een verschil is tussen de analoge of digitale audio aansluiting op de IR-FOX C weet ik niet, maar in ieder geval komt het wel voor bij de digitale aansluiting aangezien ik altijd mijn A/V Receiver gebruik voor de weergave van het geluid en de digitale aansluiting gebruik.
   
 5. ik zap ook wel 's snel maar toch heb ik dat nog nooit meegmaakt en ik gebruik dus ook digitale aansluiting. Toch mischien verschillen in de decoders?
   
 6. Ik denk eerder aan verschillen in signaal. Jij zit bij @Home terwijl ik bij Casema/Multikabel zit. Van Casema is bekend dat ze nogal rommelen met het digitale TV signaal door de bitrates van digitale kanalen te beperken wat ook gevolgen heeft voor de Program Clock Reference (PCR) van die digitale kanalen. De PCR wordt gebruikt voor de timing van allerlei componenten van een digitaal kanaal.

  Verder heeft Casema still generatoren in gebruik voor bijvoorbeeld de plaatjes van het Zenderoverzichtskanaal waarvan bekend is dat die generatoren het digitale signaal verprutsen waar andere kanalen weer last van hebben en waarvoor de IR-FOX C kennelijk nogal gevoelig is.
   
 7. het probleem met schakelen tussen 4:3 en 16:9 heb ik al sinds de laatste of een na laatste update.
  Menu kan je doen, je kunt ook even naar een zender zappen die zelfde formaat heeft als waar hij op blijft hangen, en dan terug naar een zender met ander formaat :)
  (Bij mij blijft voornamelijk BBC vaak hangen)
   
 8. Nergens last van al zeg ik er bij dat ik op mn box de beeldindeling op auto heb staan dus past hij het meteen aan naar het eigenlijke formaat en niet wat er in de schermpjes staat
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina