1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

custom avatar

Discussie in 'Gebruikersforum - Vragen & opmerkingen' gestart door Vincent, 25 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Allereerst complimenten met het nieuwe forum!

  Toch had ik een puntje (niet eens kritiek maar viel me gewoon op)
  Ik heb een custom avatar op een eigen server staan, dit is een prachtige png met alpha channel waardoor de afbeelding er netjes uitziet op alle kleuren achtergrond.

  Nu met het nieuwe forum wordt deze afbeelding niet meer bij mijn eigen server vandaan gehaald, maar eenmalig opgehaald, omgezet naar gif en voortaan van de forum server gehaald. Dus nu werkt de transparantie niet meer omdat het een simpele gif is ipv png :(
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 25 mrt 2008
 2. Het gaat wel als je het plaatje zelf als een gif upload waarin je de achtergrond kleur als transparante kleur hebt gezet bij het opslaan.
   
 3. Heb je hem ook geprobeerd zelf te uploaden ipv vanaf een website ?
  Hij zou eigenlijk moeten werken als hij niet te groot is. Anders wordt hij geconverteerd. Hoe groot (bytes en pixel/pixel) zou hij moeten zijn, dan kan ik even kijken waar het maximum op ingesteld staat nu.

  PS Smilies:
  Als je de WYSIWYG editor selecteert in je user-profile bij opties heb je alle smilies zo in beeld.
   
 4. De reden dat ik PNG gebruik is omdat de transparantie van gif maar een vorm van transparantie ondersteund. PNG daarintegen heeft een alpha channel waardoor in dit geval de batterij half doorzichtig wordt. Als ik hem naar gif converteer is dit heel lelijk.

  Nogmaals, het is geen kritiek maar het viel me gewoon op. Ik zal eens proberen om de afbeelding te uploaden ipv de url naar mijn server op te geven.
   
 5. Misschien is het probleem wel dat je originele avatar te groot is met 128x128 pixels en daarom geconverteerd is naar gif waarbij deze verkleind is naar 81x81:

   
 6. Ik heb de afbeelding verkleind naar 80x80 pixels en nu gaat het wel goed. De afbeelding verwijst nog altijd naar een gif afbeelding maar de daadwerkelijke inhoud is wel png. Vreemde constructie van vBulletin, maar het werkt :D
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina