1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Smarcardbijdrage

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Bordewolf, 24 mrt 2008.

?
 1. Belachelijk en ook nog eens geldklopperij

  78,7%
 2. Prima, laat maar komen

  8,0%
 3. Geen mening (maw ik betaal gewoon )

  13,3%
Niet open voor verdere reacties.
 1. Smartcarddiscusie

  Ik ben al jaren lid, Ik vind het raar dat je nu voor de smartcard moet betalen. Ik heb een vraag voor de Ziggo medewerkers: Jullie hebben vast wel cd's of lp's thuis liggen. Nu komt de artiest bij jullie en die zegt ik wil een bijdrage per jaar voor het beluisteren van mijn cd/lp. Mocht de cd of lp het niet doen dan krijg van mij dezelfde weer. Alleen het kost je wel € 15,- per jaar. Doen jullie dit dan ook? Ik neem aan van niet. Bovendien als de cd of lp het niet meer doet dan koop je ergens anders wel een nieuwe cd. Waarschijnlijk is dit in vele gevallen nog goedkoper dan als je € 15,- per jaar gaat betalen.

  Of op een cd of lp hoes staan bv 15 liedjes afgedrukt, jullie kopen deze cd of lp... Bij het afspelen blijkt in 1 keer maar 8 liedjes erop staan. Jullie gaan terug naar de winkel en vertellen de klacht aan de verkoper. Deze komt met het verhaal: "Ja, de artiest heeft het liedje wel bedacht maar de muziek is niet goed uitgeschreven. Jullie krijgen in de toekomst een update bij jullie. Hoeveel van de Ziggo medewerkers vinden dit een logisch verhaal?!
   
 2. Deze discussie heeft dan ook alleen nut als er door de topicstarter een duidelijke en betrouwbare bronvermelding wordt gegeven naar dit nieuwsfeit m.b.t. de smartcardbijdrage.
  Bij alle 3 providers @Home, Casema en Multikabel is er totaal geen informatie te vinden over deze bijdrage, maar wel over meerdere smartcards per huishouden, maar dat is al lang bekend dat men daarvoor een jaarlijkse vergoeding voor moet betalen, maar niet voor de 1e smartcard waar de topicstarter op doelt.

  Hierbij dus een verzoek aan de topicstarter om een bronvermelding te plaatsen zodat de forum gebruikers dit bericht kunnen nalezen.
   
 3. De smartcard bijdrage is aangekondigd door de Product Manager Televisie van Ziggo/Multikabel in een brief aan alle Multikabel digitale TV abonnee's. Uiteraard staat er nog niets over op de websites van @Home, Casema en Multikabel aangezien dergelijke aanpassingen pas gemaakt worden op het moment dat een nieuwe regeling wordt ingevoerd. Verder heeft de woordvoerder van Casema ook uitspraken gedaan over de aankomende smartcard bijdrage. Even googlen en er is een hoop informatie te vinden.
   
 4. bron : http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/01/basisbijdrage_smartcard_z_2.shtml

  En die kosten voor je bankpas cq creditcard zijn al even raadselachtig.
   
 5. In principe is de smartcard heffing als volgt:
  • € 15,00 voor de eerste smartcard
  • € 10,00 voor de tweede smartcard
  • € 7,50 voor de derde smartcard en daarop volgenden
  Voor bundel abonnees wordt er gesproken over een kortingsregeling, namelijk geen smartcard heffing voor de eerste smartcard. Het betreft daarbij echter een korting op bovenstaande smartcard heffing waarvan de ervaring leert dat een dergelijke korting geen enkele garantie biedt voor de toekomst. Wat Ziggo dit jaar nog aan korting geeft als lokkertje om bundel abonnee te worden kunnen ze volgend jaar gewoon weer afschaffen. Dat zal niet de eerste keer zijn dat zoiets gebeurd. Voorbeelden te over zoals de afschaffing destijds van het "gratis" digitale basis pakket bij Ziggo/Multikabel en de afschaffing van onderling gratis bellen voor Ziggo/Multikabel telefonie abonnees waarbij de eerder gegeven voordeeltjes toen opeens als een tijdelijke kortingsactie werden bestempeld.

  Daarnaast wordt er ten onrechte een relatie gelegd tussen de introductie van de smartcard heffing en de kennelijke opheffing van de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home terwijl dat in feite twee op zich zelf staande regelingen zijn. De introductie van de smartcard heffing biedt immers geen garantie dat Ziggo nooit meer alsnog met enige vorm van abonnementskosten voor de tweede en derde smarcard zal komen. "Toevalligerwijs" wordt nu de ene regeling geïntroduceerd op het moment dat de andere regeling kennelijk zal worden afgeschaft, maar dat wil absoluut niet zegging dat het één een vervanging voor het andere is.

  Ziggo heeft volgens mij voor de introductie van de smartcard heffing nu bewust gekozen voor het moment dat de volledige abonnementskosten voor de tweede en derde smartcard bij Casema en @Home worden afgeschaft zodat het allemaal wat gunstiger uitkomt. In eerste instantie was er namelijk sprake van april als introductie moment in de brief van de Product Manager Televisie wat leidde tot veel commotie.
   
 6. Tja en vergeet niet dat je voor de aanschaf van een bankpas niet hoeft te betalen, wel voor het gebruik. De Ziggo-klanten hebben echter allemaal bij aanschaf reeds voor de smartcard betaald. De heffing vergelijken met de heffing op een bankpas die je over heel europa kunt gebruiken (en waar dus WEL een dienst tegenover staat die je anders niet kunt gebruiken) zegt in mijn ogen voldoende over deze nietzeggende uitspraak
   
 7. Even nog een "huishoudelijke mededeling" voor Bordewolf:
  Je hebt nu een openbare poll gemaakt, oftewel iedereen ziet bij de resultaten wat anderen gestemd hebben. Niet iedereen wil dat en zal misschien daarom niet reageren.

  Als je de poll maakt staat bij het poll-formulier:

  Je kunt zelf kiezen of je openbare of niet-openbare reacties wilt. Default staat hij op niet-openbaar wat de meest-gebruikte optie zal zijn denk ik.

  (je kunt dit overigens nog wijzigen als je het eerste bericht van je edit)
   
 8. BenJ, ik zie je argumenten, maar dat doet niets af aan het feit dat deze enquete nu uitermate suggestief is opgezet en mijns inziens terecht nooit door Ziggo serieus genomen kan worden. Dit volsterkt los van mijn mening over het topic.
  Kortom: als we een zinvolle discussie willen en objectieve uitkomsten, begin dan zonder 'leading questions'.
   
 9. Helemaal mee eens, ik doe dan ook een beroep op Bor om de vraagstelling aan te passen.
   
 10. Ik denk er niet over de vraagstelling te wijzigen. De antwoorden die gekozen kunnen worden zijn immers zo goed als ja/nee/geen mening Daarnaast is het niet mogelijk een poll te wijzigen op dit forum. Lijkt me ook niet handig, dan iseen poll namenlijk te manipuleren!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina