1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
    Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
    Verberg deze melding

Alleen internet na uit en aanzetten LAN-verbinding

Discussie in 'Internet - Algemeen' gestart door RJMulder, 17 mrt 2008.

Niet open voor verdere reacties.
  1. Tot die conclusie zijn we ook al gekomen de helpdesk kan waarschijnlijk meer zien.
     
  2. Zoals ik dus zei, neem even contact op....
     
  3. Lijkt me niet direct iets wat met het modem of het signaal te maken heeft, eerder met de lease...

    Welke leasetijd krijg je? (verschil tussen de laatste twee regels wanneer je in een dos-venster 'ipconfig /all' typt).
     
  4. Dat ik bij zijn pc was voor het laatst stond daar iets van ongeveer een maand. Weet het niet zeker. Hij zei dat nu die melding niet meer in zijn syteemlog staat maar evengoed de verbinding wegvalt. Als het goed is zal hij gaan bellen met de helpdesk, ben benieuwd.
     
  5. Dat zou je inderdaad denken, maar ik heb zelf vorig jaar zelfde verschijnsel bij een kennis gezien. Na een reboot van het modem, of na het aansluiten van de ethernet kabel op het modem werkte de verbinding enkele minuten en viel daarna weg. Ethernet kabel eruit en erin en het werkte weer eventjes.

    Dat bleek aan het einde van lang zoeken toch ook een defect in de modem te zijn. Met het signaal was ook niets mis, maar ergens iets in de ethernet-interface in de modem ging niet helemaal lekker bij die persoon. Dat was overigens bij hem toen ontstaan na een flinke onweersbui. In elk geval was dat na vervangen van de modem verholpen.
     
  6. Ik ben ook benieuwd hoe dit afloopt alleen is het een kwestie de helpdesk hiervan te overtuigen. We gaan het ook nog even proberen met een andere netwerkkaart om het een en ander uit te sluiten. Vreemd blijft het dat mijn laptop er minder moeite mee had.
     
  7. Dan was het zeker een motorola modem? De ethernet interfaces van die modems zijn erg gevoelig voor onweer/bliksem.
     
  8. Klopt, maar was eentje zonder telefonie.

    Zelf heb ik ook een motorola met telefonie en nog nooit last gehad hiervan. (afkloppen .... :wink: )
     
  9. Inmiddels ben ik er weer langsgeweest. Nog niet gebeld met de helpdesk maar ik heb in zijn pc een andere netwerkkaart gezet en vooralsnog lijkt het nu te blijven werken. Meestal na een aantal minuten stopte de verbinding ermee maar nu blijft de verbinding goed en ditmaal zonder meldingen in het log van windows.
     
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina